فاکتورهای رتبه بندی گوگل

12 فاکتور رتبه بندی گوگل

افرادی که دارای سایت هستند و قصد رقابت با رقبای خود را دارند، باید با فاکتورهای رتبه‌بندی گوگل آشنایی داشته باشند. در واقع برای کسب رتبه بالا از گوگل، باید با فاکتورهای سئو و بهینه‌سازی سایت آشنایی داشته و از آنها استفاده کرد. اما این فاکتورها کدامند و هر یک چه تاثیری بر روی سئوی داخلی و سئوی خارجی سایت دارند؟ در این مطلب با 12 مورد از فاکتورهای رتبه‌بندی گوگل آشنا شده و به تاثیرات آن بر روی سئوی سایت اشاره خواهیم کرد. (لازم به اشاره است که فاکتورهای رتبه‌بندی گوگل بسیار زیاد و بالغ بر 200 مورد هستند. از این رو در این مطلب تنها به چند مورد مهم و کاربردی از فاکتورهای مهم سئو اشاره خواهیم داشت.)

چند فاکتور مهم رتبه‌بندی مربوط به دامنه سایت

در این بخش به چند مورد از فاکتورها و عوامل رتبه‌بندی مربوط به دامنه اشاره می‌کنیم.

  • نام دامنه و طول آن

انتخاب نام دامنه بسیار مهم است و باید به طول کاراکترهای آن توجه شود. هرچقدر نام دامنه کوتاهتر و خلاصه‌تر باشد، به خاطر سپردن آن راحت‌تر است. همچنین نام دامنه نباید به گونه‌ای باشد که دارای صورت‌های نوشتاری مختلف باشد؛ چرا که در این شرایط به خاطر سپردن نام دامنه مشکل می‌شود.

  • استفاده از کلمات کلیدی در دامنه و زیر دامنه

استفاده از کلمات کلیدی در دامنه امری ضروری نیست. اما اگر از آن استفاده شود، می‌تواند به عنوان یک سیگنال مهم برای گوگل عمل کند. در واقع با وجود کلمه کلیدی در نام دامنه، معرفی حوزه فعالیت شما راحت‌تر صورت می‌گیرد. همچنین مخاطب نام دامنه را بهتر به یاد می‌سپارد. علاوه بر این طبق تحقیقات سایت MOZ، در صورتی که از کلمه کلیدی در ساب دامین یا همان زیر دامنه نیز استفاده شود، بر روی سئوی سایت تاثیر مثبتی گذاشته می‌شود. پس اگر در ابتدای راه هستید و برایتان این امکان وجود دارد که از کلمه کلیدی در نام دامنه بهره ببرید، از آن چشم‌پوشی نکنید.

فاکتورهای رتبه‌بندی گوگل مرتبط با صفحه

  • استفاده از کلمه کلیدی در تگ‌های مناسب

کلمه کلیدی را در جای مناسب خود به کار ببرید تا بتوانید از حداکثر تاثیر آن بهره‌مند شوید. بر این اساس باید از کلمه کلیدی در تگ عنوان و تگ توضیحات استفاده کنید. البته وجود کلمه کلیدی در متا برای گوگل اهمیت زیادی ندارد؛ اما زمانی که از کلمه کلیدی در این بخش استفاده کنید، کاربران بیشتری بر روی صفحه و لینک شما کلیک می‌کنند و از این طریق ترافیک و ورودی سایت افزایش پیدا می‌کند. همچنین باید از کلمه کلیدی در تگ H1 و همچنین در محتوای متنی خود استفاده کنید. زمانی که از کلمه کلیدی در تگ H1 استفاده کنید، گوگل متوجه موضوع مطلب و صفحه شما می‌گردد. همچنین تکرار کلمه کلیدی اصلی در طول محتوا، به اهمیت آن اشاره می‌کند. البته توجه به تعداد کلمه کلیدی در متن نیز مهم است و نباید در استفاده از آن زیاده‌روی کرد.

  • محتوای بهینه و کاربردی

در گام اول باید به تکراری نبودن محتوای خود توجه داشته باشید. چرا که گوگل با محتواهای تکراری و کپی میانه خوبی ندارد و با این کار تنها بر روی سئوی سایت تاثیر منفی گذاشته می‌شود. همچنین طول محتوا باید مناسب باشد و بیش از حد کوتاه یا طولانی نباشد. البته گوگل محتواهای طولانی را به مطالب کوتاه و سطحی ترجیح می‌دهد. با این حال نباید در طولانی کردن مطلب زیاده‌روی کنید. طبق یکی از فاکتورهای رتبه‌بندی مشخص شده که بهترین طول محتوا در حدود 1400 کلمه می‌باشد.

در کنار محتوای متنی سایت، حتما از محتواهای تصویری بهینه شده استفاده کنید. بدون شک محتوای بدون تصویر برای خواننده جذابیتی ندارد و سبب خستگی کاربر می‌شود. بنابراین از تصاویر یا ویدیوهای بهینه شده استفاده کنید و در عین حال به سرعت سایت نیز توجه داشته باشید. در تصاویر صفحه از نام مناسب، تگ Alt تصاویر و توضیحات غافل نشوید.

  • لینک‌های خروجی کاربردی

یکی از مواردی که در سئوی سایت تاثیر زیادی دارد، استفاده از لینک‌های خروجی با کیفیت است. طبق الگوریتم Hill Top گوگل، موتورهای جستجو ممکن است از محتوای سایتی که به آن لینک داده‌اید، به عنوان سیگنالی برای رسیدن به موضوع سایت شما استفاده کنند. برای همین سایتی که به آن لینک می‌دهید، بسیار مهم است و باید سایت مرتبط با موضوع و هدف محتوای شما باشد. البته استفاده بیش از حد از لینک‌های خارجی، می‌تواند سبب تاثیرات منفی بر روی رتبه و جایگاه سایت شوند. بنابراین به تعداد لینک‌های خروجی توجه داشته باشید و بسته به طول محتوای خود، از تعداد مناسب لینک استفاده نمایید.

  • بک لینک‌

بک لینک یعنی زمانی که از سایت دیگری به سایت شما لینک داده شود. وجود این لینک‌ها برای سئوی سایت بسیار مفید است و به همین دلیل جزو یکی از فاکتورهای مهم رتبه‌بندی گوگل در نظر گرفته شده است. برای همین حتما به این موضوع نیز توجه داشته باشید و از سایت‌های معتبر برای سایت خود لینک بگیرید.

  • لینک سازی داخلی

 

لینک سازی داخلی

 

در کنار لینک سازی خارجی، باید به لینک سازی داخلی هم توجه نمایید. لینک سازی داخلی به معنای لینک دادن از یک صفحه سایت به صفحه‌ی دیگری از سایت خودمان است. این کار یکی از ساده‌ترین تکنیک‌های سئو بوده و در بهبود رتبه و جایگاه سایت تاثیر زیادی دارد. دلیل آن هم به این خاطر است که با استفاده از لینک‌دهی داخلی، مدت زمان ماندگاری کاربر در سایت بیشتر شده و گوگل به این موضوع پی می‌برد که محتواهای شما در راستای اهداف و نیازهای کاربر بوده است. در تعداد لینک‌های داخلی به کار رفته در متن نیز توجه داشته باشید و حتما صفحات مرتبط به هم را به یکدیگر لینک دهید. همچنین اگر به صفحات دارای رنک بالای سایت خود لینک دهید، تاثیر بیشتری را دریافت می‌کنید.

  • موبایل فرندلی و ریسپانسیو بودن

طبق یکی از آمار منتشر شده، بسیاری از کاربران از گوشی موبایل برای بازدید از سایت‌ها استفاده می‌نمایند. برای همین توجه به واکنش‌گرا یا ریسپانسیو بودن سایت و محتوا بسیار مهم است و باید مورد توجه طراحان قرار بگیرد. سایت باید از طراحی موبایل فرندلی برخوردار باشد و برای مشاهده در گوشی‌های موبایل هوشمند طراحی شده باشد. در واقع طراحی سایت باید به گونه‌ای باشد که در هر پلتفرمی با سرعت بالا و چیدمان مناسب برای کاربر به نمایش درآید.

فاکتورهای رتبه‌بندی گوگل مرتبط با سایت

 

فاکتورهای رتبه‌بندی گوگل مرتبط با سایت

 

  • معماری سایت

منظور از معماری سایت، همان ساختار سایت است که باید مورد توجه طراحان سایت قرار بگیرد. این یعنی نحوه طراحی صفحات سایت مهم بوده و باید به ارتباطشان به یکدیگر دقت شود. برای مثال گروه‌بندی محتواهای سایت باید به گونه‌ای باشد که کاربران و مدیران بتوانند به راحتی به آنها دسترسی پیدا کنند. زمانی که سایت از معماری خوبی برخوردار باشد، ربات‌های گوگل به راحتی به صفحات آن دسترسی پیدا کرده و آن را ایندکس می‌کنند.

  • نقشه سایت

نقشه سایت یا sitemap، مدلی از محتوای سایت است که به منظور کمک به کاربران و موتورهای جستجو ایجاد می‌شود. سایت مپ لیستی از صفحات است که بر اساس موضوع، نمودار سازمانی یا XML به طور سلسله مراتبی به هم وصل شده‌اند. بنابراین اگر از سایت مپ در سایت خود استفاده کنید، می‌توانید به ربات‌های گوگل دسترسی راحت‌تری به مهمترین محتواهای خود بدهید. این کار سبب ایندکس شدن بهتر سایت و تاثیرات مثبت در سئوی آن می‌گردد.

  • گواهی SSL

 

گواهی SSL

 

طبق گفته گوگل، گواهینامه SSL ایندکس شده و استفاده از HTTPS به جای HTTP در رتبه‌بندی سایت لحاظ می‌شود. وجود این گواهینامه باعث شده تا برای کاربران سایت محیط امن‌تری فراهم شود و ارتباط بین کاربر و سرور به طور امنی صورت گیرد. بنابراین اگر سایتتان همچنان از نوع HTTP است، بهتر است با اخذ و خرید گواهینامه امنیتی SSL امنیت آن را افزایش دهید و از تاثیرات مثبت آن بر روی سئوی سایت بهره‌مند شوید.

  • سرعت سایت

یکی از موارد بسیار مهم که از فاکتورهای رتبه‌بندی گوگل نیز می‌باشد، سرعت سایت است. طبق گفته گوگل در سال 2018، صفحات موبایل باید محتواها را در کمتر از 3 ثانیه به کاربر نمایش دهند و اندازه کل صفحه سایت از 500 کیلو بایت کمتر باشد. در صورتی که سرعت لود سایت پایین باشد، بر روی تجربه کاربری تاثیر منفی ایجاد شده و رتبه و جایگاه سایت کاهش پیدا می‌کند. برای بهبود سرعت سایت خود باید به بهینه‌سازی محتواها و موارد دیگر توجه داشته باشید و از طریق سرچ کنسول سرعت را بررسی نمایید. همچنین می‌توانید از ابزارهای موجود مانند جی متریکس برای تست سرعت سایت خود استفاده نمایید. در صورتی که سرعت لود سایتتان پایین است و زمان زیادی برای بارگذاری آن لازم است، بهتر است موارد مورد نیاز را برطرف کرده تا به کاهش آن کمک نمایید.

جمع بندی

در این مطلب به 12 مورد مهم از فاکتورهای رتبه‌بندی گوگل اشاره کردیم. با این حال همانطور که اشاره شد، فاکتورهای رتبه بندی گوگل بسیار زیاد هستند که در اینجا به برخی دیگر از آنها اشاره می‌کنیم. متن یا انکرتکست لینک‌ها، اعتبار صفحه دامنه، لینک‌های تبلیغاتی، تنوع در نوع لینک، توجه به الگوریتم مرغ مگس‌خوار گوگل، تازگی محتواها، اعتبار دامنه، طول URL، مسیر URL، صفحه ارتباط با ما، موقعیت سرور، بانس ریت، ترافیک مستقیم و ترافیک بازگشتی از دیگر فاکتورهای رتبه بندی گوگل می‌باشند.

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x