4 نکته اساسی در خرید دامنه

زمانی که قرار است یک سایت جدید طراحی و راه‌اندازی شود، نیاز است تا در ابتدا برای آن هاست و دامنه خریداری شود. دامنه و هاست دو سرویس متفاوت از هم هستند و هر دویشان جزو موارد ضروری طراحی سایت به حساب می‌آیند. برای همین باید در انتخاب آنها دقت کرده و به نکات خرید هاست و دامنه توجه داشت. در این مطلب قرار است به بررسی نکات خرید دامنه بپردازیم و با انواع دامنه و نحوه انتخاب نام مناسب برای آن اشاره داشته باشیم.

دامنه یا دامین (domain) سایت چیست؟

در ابتدا بهتر است با نام دامنه یا دامین سایت آشنا شویم. دامنه در واقع همان عنوان یا آدرس سایت است که برای وب سایت در نظر گرفته می‌شود. این نام، هویت سایت شما در محیط اینترنت بوده و از طریق آن به سایر افراد معرفی می‌شود. برای همین است که گفته می‌شود باید در انتخاب نام دامنه دقت کرده و آن را متناسب با حیطه کاری و کسب و کار انتخاب کرد. زمانی که نام دامنه انتخاب می‌شود، شخص دیگری قادر به استفاده از آن نام نخواهد بود. در واقع دامنه یک نام منحصر بفرد است که تنها در اختیار صاحب آن می‌باشد. این نام انحصاری باعث تمایز سایت‌ها با هم شده و از اشتباه گرفتنشان جلوگیری می‌کند. پس زمانی که قصد خرید دامنه داشته باشید، باید به دنبال عنوان و نامی باشید که پیشتر توسط شخص و یا شرکت دیگری خریداری نشده باشد.

4 نکته اساسی که باید در انتخاب و خرید دامنه به آن توجه داشته باشید

 

4 نکته اساسی که باید در انتخاب و خرید دامنه به آن توجه داشته باشید

  • انتخاب نام مناسب

برای انتخاب نام دامنه، باید به موارد زیادی توجه داشته باشید. از مهمترین نکات مربوط به انتخاب نام دامنه، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انتخاب نام ساده با نوشتار آسان: نامی که برای دامنه خود در نظر می‌گیرید، بهتر است ساده باشد و شامل کلمات پیچیده و نامفهوم نباشد. در صورت انتخاب نام‌‌های پیچیده، باعث می‌شوید تا کاربران نتوانند سایت‌تان را پیدا کنند و از جستجوی بیشتر آن ناامید شوند.
  • عدم استفاده از کلمات مخفف شده: در انتخاب نام دامنه، بهتر است از کلمات مخفف استفاده نکنید. مثلا اگر در نام دامنه‌تان کلمه you وجود دارد، آن را به طور کامل بنویسید و از حرف U به جای آن استفاده کنید. این کار باعث گمراهی کاربران و پیدا نشدن سایت‌تان خواهد شد.
  • کوتاه بودن نام: سعی کنید نامی را برای دامنه انتخاب کنید که مختصر و کوتاه باشد. تایپ کردن دامنه‌های طولانی برای بسیاری از کاربران امری خسته‌کننده به نظر می‌آید و آنها را از جستجو بازمی‌دارد.
  • عدم استفاده از اعداد: بهتر است نام دامنه شامل اعداد نباشد. همچنین از علائمی چون خط تیره و آندرلاین در آن استفاده نشود.
  • استفاده از کلمات کلیدی در نام دامنه: کلمات کلیدی برند و کسب و کار خود را مشخص کنید و بر اساس آن به دنبال انتخاب نام دامنه مناسب باشید. استفاده از کلمات کلیدی مرتبط، باعث می‌شود تا کاربران با جستجوی محصول یا خدمات شما در اینترنت، به راحتی آن را پیدا نمایند. این امر سبب افزایش رتبه سایت در موتور جستجو خواهد شد.
  • استفاده از نام‌های به یاد ماندنی: نامی که برای دامین سایت انتخاب می‌کنید، بهتر است جذاب و به یادماندنی باشد. با این کار هر زمانی که کاربر به یاد محصول و خدمات شما بیفتد، خیلی راحت نام دامنه و سایت شما در ذهنش نقش خواهد بست. برای این کار می‌توانید از اطرافیان خود کمک بگیرید و به تاثیر نام دامنه در آنها پی ببرید.
  • بررسی آزاد بودن نام دامنه منتخب

همانطور که اشاره داشتیم، دامنه یک نام منحصربفرد است که تنها می‌تواند در اختیار یک نفر باشد. برای همین زمانی که در انتخاب نام دامنه به قطعیت رسیدید، باید آزاد بودن یا نبودن آن را بررسی کنید. جهت این کار، باید نام دامنه منتخب خود را در سایت‌های استعلام نام دامنه وارد کنید. سایت‌هایی چون ایران هاست و Whois.com از جمله سایت‌هایی هستند که می‌توانید برای استعلام نام دامنه از آنها استفاده نمایید. این کار بسیار راحت بوده و پس از وارد شدن به سایت، باید نام دامنه مورد نظر خود را در کادر جستجو وارد نمایید. در صورتی که این دامنه قبلا توسط شخص یا شرکت خاصی ثبت و خریداری شده باشد، اطلاعات آن برای شما به نمایش گذاشته خواهد شد. در غیر این صورت می‌توانید به آزاد بودن نام دامنه پی ببرید و برای ثبت و خریداری آن اقدام نمایید.

  • انتخاب پسوند مناسب برای دامنه

از دیگر نکات خرید دامنه، استفاده از یک پسوند مناسب برای آن است. پسوند همان کلمه‌ای است که در انتهای عنوان دامنه و بعد از علامت دات (نقطه) قرار می‌گیرد. پسوندهای دامنه انواع زیادی دارند و هر کدام شرایط و ویژگی‌های خاص خود را دارند. بنابراین بهتر است از پسوندی برای دامنه خود استفاده کنید که مطابق با شرایط کسب و کار و سایت شما باشد. در زیر به مهمترین پسوندهای دامنه اشاره خواهیم داشت:

  • پسوندهای عمومی دامنه

منظور از پسوندهای عمومی، پسوندهایی هستند که بسیار متداول بوده و استفاده از آنها هیچ محدودیتی ندارد. از مهمترین پسوندهای عمومی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

همچنین بخوانید
آشنایی با هاست دانلود و انواع آن

پسوند .com که مخفف Commercial بوده و برای شرکت‌های تجاری استفاده می‌شود.

پسوند org. که مخفف Organizations بوده و برای ارگان‌ها و موسسات استفاده می‌شود.

پسوند net. که مخفف Network بوده و برای خدمات اینترنت و شبکه استفاده می‌شود.

پسوند info. که مخفف information بوده و برای سایت‌های عمومی و اطلاع‌رسانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • پسوندهای اختصاصی دامنه

پسوند edu. که مخفف Education بوده و برای پایگاه‌ آموزشی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پسوند tv. که مخفف Television بوده و مختص شبکه‌های تلویزیون می‌باشد.

پسوند gov. که مخفف Government بوده و به نهادهای دولتی مربوط می‌باشد.

  • پسوندهای ملی دامنه

پسوند .ir که برگرفته از کلمه iran بوده و تنها افراد ساکن در ایران مجاز به استفاده از آن هستند.

  • خرید دامنه از شرکت‌های معتبر

در نهایت برای خرید دامنه، باید از شرکت‌های معتبر اقدام به خرید نمایید. با یک جستجوی ساده در اینترنت، متوجه خواهید شد که شرکت‌های فعال در این زمینه بسیار زیاد هستند. برای همین باید در انتخاب آنها دقت کرده و شرکتی را برای خرید دامنه در نظر گرفت که از خدمات پشتیبانی قوی برخوردار باشد. همچنین باید مطمئن شوید که شرکت مورد نظر دامنه شما را حتما به نامتان ثبت کرده و یک پنل مدیریتی در اختیارتان قرار می‌دهد. معمولا شرکت‌هایی که در این زمینه فعال هستند، قیمت دامنه را بسیار معقول و طبق عرف اعلام می‌کنند. اما برخی از شرکت‌های نامعتبر، اقدام به تبلیغ دامنه رایگان و یا خرید دامنه با قیمت پایین می‌کنند. این شرکت‌ها از دادن مالکیت کامل دامنه به خریدار خودداری می‌کنند و اطمینانی در جهت ثبت شدن نام دامنه به آنها نمی‌دهند. بنابراین برای خرید دامین سایت، حتما به سراغ سایت‌های معتبر بروید و به دنبال خرید دامنه رایگان نباشید.

همچنین بخوانید
انکرتکست به چه معناست و چه اهمیتی در سئو دارد؟

بعد از خرید دامنه چه کار باید کرد؟

 

بعد از خرید دامنه چه کار باید کرد؟

بعد از خرید دامنه باید اقداماتی را در جهت وصل شدن آن به هاست و سرور انجام داد. این کار از طریق ست شدن DNSهای هاست بر روی دامنه و از طریق کنترل پنل مدیریت دامنه انجام می‌شود. بنابراین اگر در این زمینه اطلاعات و دانش کافی ندارید، بهتر است آن را به اشخاص و یا شرکت‌های فعال در این زمینه بسپارید. معمولا شرکت‌های طراحی سایت پس از خرید دامنه و هاست، کلیه امور مرتبط به فعالسازی دامنه را انجام می‌دهند.

 

عوامل موثر بر قیمت دامنه

یکی از فاکتورهایی که در قیمت دامنه نقش اساسی دارد، پسوند انتخابی است. در حال حاضر در ایران پسوند .ir پایین‌ترین قیمت دامنه را دارد. همچنین پسوندهایی چون .com و .net از قیمت‌های بالاتری برخوردار می‌باشند. برای همین شما می‌توانید بر اساس بودجه خود، یک دامنه با قیمت مناسب را خریداری نمایید. نکته‌ای که باید توجه داشته باشید این است که خرید دامنه به طور سالانه انجام می‌شود و پس از رسیدن به موعد سالانه، باید مجددا تمدید شود. خوب است بدانید ثبت دامنه‌های بین المللی چون .com بلافاصله پس از خرید انجام می‌شود. اما ثبت دامنه‌های ملی چون .ir، بستگی به زمان تایید از سوی ایرنیک دارد و معمولا یک روز کاری زمان می‌برد.

دامنه .ir بخرم یا .com؟

 

دامنه .ir بخرم یا .com؟

در صورتی که قصد گسترش کسب و کار خود را دارید، بهتر است در کنار خرید دامنه دات‌آرآی، به خرید دامنه دات کام نیز بپردازید. یا دامینی را خریداری کنید که دامنه .com آن آزاد باشد. دامنه‌های دات کام از نوع بین المللی هستند و برای کسب و کارهای بین المللی لازم هستند. بنابراین بهتر است در کنار خرید دامنه‌های ملی، یکی از دامنه‌های بین المللی را نیز خریداری نمایید.

همچنین بخوانید
متا تگ robots چیست و چه کاربردی دارد؟

جمع بندی

در این مطلب به بررسی دامنه و راهنمای خرید دامنه پرداختیم و با شرایط انتخاب نام و پسوند مناسب برای دامنه آشنا شدیم. همانطور که اشاره کردیم، برای داشتن دامنه مناسب باید به 4 نکته اساسی توجه کرد. این نکات عبارتند از انتخاب نام مناسب، بررسی آزاد بودن نام دامنه، انتخاب پسوند مناسب و خرید دامنه از شرکت‌های معتبر. با توجه به این نکات و سایر نکات اشاره شده در متن، می‌توانید بهترین دامنه را برای سایت خود خریداری کنید و کسب و کار خود را در بستر اینترنت رونق ببخشید.

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x