افرادی که قصد دارند به صورت شخصی به فعالیت بپردازند و یا خدمات و حرفه خود را از طریق اینترنت به سایر افراد معرفی نمایند، به سراغ طراحی سایت شخصی میروند. وب سایت شخصی حرفهای به افراد کمک میکند تا یک تصویر موجه و حرفهای از خود در دنیای اینترنت نشان دهند و تاثیرگذاری بیشتری بر روی مخاطبان داشته باشند. برای طراحی سایت شخصی میتوان از شرکتهای طراحی سایت کمک گرفته و یا با کسب دانش شخصا اقدام به طراحی آن کرد.
سایت شخصی و دلایل نیاز به آن
همانطور که مشخص است سایت شخصی به سایتی گفته میشود که یک شخص از آن برای معرفی و ارائه خدمات خود در دنیای اینترنت استفاده میکند. محتواهای این سایتها پیرامون حرفه و موضوعات شخصی است و به شرکت، سازمان یا ارگان خاصی مربوط نمیشود. برخی از این سایتها با هدف آموزشی یا سرگرمی و برخی دیگر برای بازاریابی یا برندسازی طراحی میشوند. با تعیین هدف طراحی وب سایت شخصی میتوان در رابطه با دیگر موارد راحتتر تصمیمگیری کرده و زودتر به اهداف خود دست پیدا کرد. در رابطه با دلایل نیاز به سایت شخصی و کاربردهای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- رزومه آنلاین: بسیاری از افراد از سایتهای شخصی به عنوان رزومه آنلاین استفاده میکنند تا در زمان مصاحبه با کارفرما بتوانند سوابق کاری خود را به خوبی نمایش دهند.
- وبلاگ شخصی: از سایت شخصی میتوان به عنوان یک وبلاگ استفاده کرده و تمام عقاید، نظرات، تجربیات، سفرنامهها و غیره را به راحتی با دیگران به اشتراک گذاشت.
- پورتفولیو: افراد مشهور همچون بازیگران، نقاشان، نویسندگان و سایر هنرمندان با داشتن وب سایت شخصی میتوانند بیوگرافی خود را در معرض دید همگان قرار دهند و جدیدترین اخبار و اتفاقات در زندگی کاری و شخصی خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.
طراحی سایت شخصی چه مزایایی دارد؟
افراد با طراحی سایت میتوانند از مزایای زیادی بهرهمند شوند. در رابطه با مهمترین مزایای طراحی وب سایت شخصی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- برندسازی و آگاهی از برند: با راهاندازی سایت شخصی میتوان یک حضور آنلاین قوی از خود در دنیای اینترنت ایجاد کرده و سبب افزایش آگاهی از برند موجود برای مخاطبان شد. افرادی که از سایت شخصی برخوردار هستند، میتوانند محصولات و خدمات خود را در آن به نمایش بگذارند و اطلاعاتی در رابطه با اهداف و ارزشهای خود ارائه نمایند. این کار سبب درک بهتر مخاطبان از کسب و کار و فعالیت فرد میشود.
- دسترسی به مخاطبان و مشتریان بیشتر: بسیاری از افراد از سایت شخصی برای فروش محصولات دستساز یا خدمات خاص خود استفاده میکنند. این افراد با دارا بودن سایت شخصی میتوانند مشتریان بیشتری از اقصی نقاط کشور و حتی جهان پیدا نمایند.
- افزایش فروش: هر چقدر مخاطبان سایت بیشتر شوند، احتمال افزایش فروش محصولات یا خدمات نیز بیشتر میگردد. خرید اینترنتی از سایت برای بسیاری از کاربران راحتتر بوده و همین موضوع میتواند منجر به افزایش فروش و درآمدزایی بیشتر گردد. از طریق سایت میتوان با مشتریان خود ارتباط برقرار کرده و به آنها مشاورههای لازم را ارائه کرد. این امر سبب بهبود روابط با مشتریان و ایجاد ارتباطات گستردهتر میگردد.
- کسب برتری رقابتی: طراحی سایت شخصی مزیت دیگری هم دارد و آن مزیت رقابتی و کسب برتری رقابتی در بازار است. افراد با طراحی سایت شخصی حرفهای میتوانند کسب و کار یا خدمات خود را حرفهایتر از سایر افراد جلوه دهند و نسبت به بسیاری از رقبای خود متمایزتر شوند.
مهمترین موارد در طراحی سایت شخصی حرفهای
اگر قصد دارید یک سایت شخصی حرفهای برای خود راهاندازی نمایید، بهتر است چند مورد را در نظر داشته باشید.
تجربه کاربری – UX
User Experience یا در اختصار UX، به تعامل افراد با محصول (سایت، اپلیکیشن، …) اشاره دارد. در واقع به تمام تجربههایی که افراد از تعامل با سایت کسب میکنند، تجربه کاربری یا همان UX گفته میشود. برای اینکه بتوان یک سایت شخصی حرفهای طراحی کرد، باید به ناوبری و استفاده آسان، سهولت در ثبت نام، فرآیند پرداخت امن و مطمئن و غیره توجه کرد. توجه به این موضوعات سبب بهبود تعامل کاربر با سایت و تشویق کاربران به صرف وقت بیشتر در سایت میگردد.
رابط کاربری – UI
USER INTERFACE یا همان UI، به جنبه ظاهری و بصری سایت اشاره دارد و به عنوان واسط تعامل کاربر با سیستم شناخته میشود. با طراحی بصری مناسب سایت شخصی میتوان سبب برانگیختن احساسات در مشتریان خود شده و سایت را در ذهن آنها ماندگار کرد. در طراحی بصری سایت باید به مواردی چون استفاده از رنگهای مناسب، تایپوگرافی، بنر و تصاویر توجه زیادی شود.
در رابطه با رنگ مناسب برای طراحی سایت شخصی باید اشاره کنیم که هیچ محدودیت رنگی خاصی در این زمینه وجود ندارد و دست افراد کاملا باز است. با این حال انتخاب رنگ بهتر است به صورت تخصصی و در راستای برند صورت بگیرد. از سوی دیگر از آنجایی که رنگها تاثیرات زیادی بر روی احساسات مخاطبان دارند، بهتر است از رنگهای مناسبی در این خصوص استفاده شود. برای مثال اگر قصد دارید حس حرفهای بودن را به مخاطب منتقل نمایید، بهتر است به سراغ رنگهای خنثی و کمرنگی چون سیاه، سفید و طوسی بروید. در صورتی هم که قصد دارید حس انرژی و هیجان را از طریق سایت شخصی خود منتقل کنید، میتوانید از رنگهای روشن و پرجنب و جوشتر همچون نارنجی و زرد استفاده نمایید.
محتوای یونیک و جذاب
از دیگر مواردی که در طراحی سایت شخصی حرفهای اهمیت دارد، باید به ارائه محتوای یونیک و جذاب اشاره کرد. بهتر است همواره به دنبال پستهای جذاب و در عین حال منحصربفرد باشید تا بتوانید بر روی مخاطبان تاثیر خوبی ایجاد نمایید. برای درج محتوا در سایت به رفع دغدغه کاربر توجه کرده و سعی کنید سوالات آنها را پاسخ دهید.
ریسپانسیو و واکنش گرا بودن سایت
ریسپانسیو بودن سایت شخصی به این معنا است که سایت در هر دستگاهی به درستی نمایش داده میشود. سایتهای ریسپانسیو یا واکنشگرا در تمامی دستگاهها نظیر گوشیهای تلفن اندروید و iOS، تبلت و انواع رایانه و لپتاپ به درستی نمایش داده میشوند. دسترسی به سایت شخصی از طریق گوشی همراه بسیار مهم است. چرا که در حال حاضر بخش زیادی از افراد جامعه از تلفن همراه برای امور اینترنتی خود استفاده مینمایند.
CTA
برای اینکه بتوانید با طراحی سایت شخصی خیلی سریعتر به اهداف خود برسید، باید به کال تو اکشن یا دعوت به اقدام موثر توجه داشته باشید. بر این اساس باید از دکمهها و درخواستها در مکانهای تاثیرگذار استفاده کنید تا بتوانید کاربر را تشویق به اقدام یا عمل خاصی نمایید.
طراحی سایت شخصی با وردپرس
در حال حاضر بسیاری از سایتهای فروشگاهی و شرکتی از طریق سیستم مدیریت محتوای وردپرس طراحی میشوند. سایتهای شخصی هم میتوانند از طریق این CMS طراحی شوند. طراحی سایت شخصی با وردپرس مزایای زیادی دارد که از مهمترین آنها میتوان به رایگان بودن، اپن سورس بودن، سهولت در استفاده و قابلیت گسترش و توسعه اشاره کرد.
از سوی دیگر سایتهای طراحی شده با وردپرس قابلیت بهینهسازی و سئوسازی دارند و میتوانند خیلی زود به رتبههای بالاتر در موتور جستجوی گوگل برسند. برای همین اگر قصد دارید سایت شخصی خود را خیلی سریع و با هزینه پایین طراحی کنید و خیلی سریع رتبه آن را ارتقا دهید، میتوانید از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده نمایید.
چه مواردی منجر به شکست سایت شخصی میشود؟
در صورتی که مشکلات سایتهای شخصی گسترش پیدا کند، این سایتها خیلی زود با شکست مواجه میشوند. در این خصوص میتوان به چند مورد زیر اشاره کرد:
- کاربری و قابلیت استفاده ضعیف: در صورتی که سایت به طور ضعیف طراحی شود، ممکن است در پیمایش آن مشکل ایجاد گردد. همین موضوع سبب سرخوردگی کاربر و ترک سایت از جانب او میشود. در این رابطه میتوان به سرعت لود پایین، طرحبندی شلوغ و بهم ریختگی سایت اشاره کرد.
- به روزرسانیهای طولانی مدت: در صورتی که سایت شخصی به طور مداوم و منظم آپدیت و بروز رسانی نشود، ممکن است خیلی زود با شکست مواجه شود. چنین سایتهایی آخرین اطلاعات را در اختیار بازدیدکننده قرار نداده و همین امر سبب کاهش ترافیک سایت و شکست آن میگردد.
- عدم شخصیسازی سایت: در صورتی که سایت شخصی به انعکاس ارزشهای مالک سایت نپردازد، جنبه عمومی پیدا کرده و غیر جذاب میشود. بازدیدکنندگان و کاربران بیشتر با سایتهایی ارتباط میگیرند که معتبر و شخصیسازی شده است.
- نقض حریم خصوصی: مورد دیگری که میتواند منجر به شکست سریع سایت شخصی شود، عدم حفظ حریم شخصی است. سایتهایی که در برابر نقضهای امنیتی و هکهای مخرب آسیبپذیر هستند، نگرانیهای بیشتری را در کاربران ایجاد مینمایند. برای همین باید به اقدامات مهم در این زمینه توجه کرده و به حفظ حریم خصوصی کاربر اهمیت داد.
جمع بندی
در صورتی که در طراحی سایت تخصص دارید، میتوانید شخصا اقدام به طراحی و راهاندازی سایت شخصی نمایید و خدمات خود را از طریق آن به دیگران معرفی نمایید. در غیر این صورت میتوانید از طراحان سایت و شرکتهای طراحی سایت معتبر برای این کار کمک بگیرید. شرکت نیکراد وب یکی از شرکتهای باسابقه و مجرب در زمینه طراحی سایت است و طراحی انواع سایت نظیر سایت فروشگاهی، سایت شرکتی و سایت شخصی را به شکل حرفهای و مورد تایید کارفرما انجام میدهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه با کارشناسان شرکت نیکراد وب تماس حاصل فرمایید.