12 ویژگی ضروری اپلیکیشن‌های تجارت الکترونیک

12 ویژگی ضروری اپلیکیشن‌های تجارت الکترونیک

در دنیای پررقابت تجارت الکترونیک، تمایز از رقبا، جذب کاربران و هدایت کسب‌وکار آنلاین به سمت موفقیت، آرزوی هر فردی است و برای رسیدن به این هدف، باید ویژگی‌های منحصربه‌فردی را ارائه دهید.

با گسترش سریع بازار توسعه اپلیکیشن‌های تجارت الکترونیک و حضور غول‌های بین‌المللی در این عرصه، دستیابی به موفقیت نسبت به چند سال گذشته، بسیار چالش‌برانگیزتر شده است. به همین دلیل، ضروری است که اپلیکیشن تجارت الکترونیک شما بی‌عیب‌ونقص و کاملاٌ مشتری‌مدار باشد.

در این متن، لیستی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که اپلیکیشن تجارت الکترونیک باید داشته باشد، گردآوری شده است. با داشتن این ویژگی‌ها، تجربه‌ای روان برای مشتریان خود رقم خواهید زد و آن‌ها را ترغیب می‌کنید تا برای خرید محصولاتتان، بارها به کسب‌وکار شما مراجعه کنند.

12 ویژگی ضروری برای اپلیکیشن‌های تجارت الکترونیک

در دنیای امروز، تجارت الکترونیک به بخش جدایی‌ناپذیری از زندگی روزمره تبدیل شده است. اپلیکیشن‌های موبایل نقشی حیاتی در این زمینه ایفا می‌کنند و به مشتریان امکان می‌دهند تا به‌راحتی و به‌صورت شبانه‌روزی از هر مکانی خرید کنند. برای ایجاد یک اپلیکیشن تجارت الکترونیک موفق، لازم است که به نیازها و خواسته‌های مشتریان توجه ویژه‌ای داشته باشید و ویژگی‌های ضروری را در آن بگنجانید.

در این مقاله، 12 ویژگی ضروری را که باید در اپلیکیشن‌های تجارت الکترونیک موبایل خود بگنجانید، معرفی می‌کنیم:

1. فرایند ثبت‌نام ساده شده

در دنیای اپلیکیشن‌های موبایل، تأثیر اولیه حرف اول را می‌زند. به همین دلیل، لازم است فرایند جذب کاربر (Onboarding)  را تا حد ممکن ساده، بدون دردسر و سریع انجام دهید. در غیر این صورت، کاربران بالقوه را دلسرد کرده و آن‌ها را حتی پیش از آشنایی با محصولات و خدمات خود، از دست می‌دهید.

می‌توان با اطمینان گفت که تقریباً هیچ‌چیزی آزاردهنده‌تر از یک فرایند ثبت‌نام پیچیده و چندمرحله‌ای نیست؛ بنابراین، بهترین راه‌حل برای اپلیکیشن تجارت الکترونیک شما، امکان ثبت‌نام با ایمیل شخصی (مانند جیمیل) یا حساب‌های شبکه‌های اجتماعی (مانند فیس‌بوک یا توییتر) است.

با ساده‌سازی فرایند ثبت‌نام، خرید آنلاین را آسان‌تر و دردسترس‌تر کرده و در نتیجه، منجر به فروش بیشتر می‌شوید.

فرایند ثبت‌نام ساده شده

2. موتور جستجوی پیشرفته درون برنامه

موتور جستجو، قابلیتی است که تقریباً هیچ کسب‌وکار تجارت الکترونیکِ خوشنامی نمی‌تواند بدون آن به فعالیت خود ادامه دهد.

با گذشت زمان، فروشگاه آنلاین شما ممکن است شامل صدها یا حتی هزاران محصول شود؛ بنابراین، بدون یک موتور جستجوی کارآمد، کاربران موبایل قادر به یافتن کالای موردنظر خود نخواهند بود (حداقل این امر برایشان چالش‌برانگیزتر خواهد شد).

هنگام ساخت موتور جستجو برای راهکار تجارت موبایلی خود، بهترین شیوه‌ها را دنبال کنید تا نهایت بهره را از آن ببرید:

  • قابل‌مشاهده و دسترسی آسان: موتور جستجو را در جایی قرار دهید که به‌راحتی قابل‌مشاهده و دسترسی باشد.
  • فیلتر و گزینه‌های مرتب‌سازی: فیلترها و گزینه‌های مرتب‌سازی بیشتری را برای کاربران در نظر بگیرید تا جستجوها را دقیقاً بر اساس نیازهایشان تنظیم کنند.
  • هوش مصنوعی: استفاده از راهکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی را برای ارائه قابلیت جستجوی پیشرفته در نظر بگیرید، مانند سیستم‌های تشخیص صدا، بارکد یا تصویر.
  • پیشنهادهای خودکار: قابلیت پیشنهاد خودکار کلمات کلیدی را در هنگام تایپ‌کردن کاربر، فعال کنید.
  • تصحیح خطا و درک هدف کاربر: موتور جستجوی درون برنامه را قادر کنید تا خطاها را به طور مؤثر اصلاح‌کرده و به‌درستی هدف کاربر را درک نماید.

3. سیستم تشخیص صدا

تجارت الکترونیک صوتی با سرعتی سرسام‌آور در حال گسترش است. چند سال پیش، خرید با استفاده از دستورات صوتی تقریباً غیرممکن به نظر می‌رسید. اما زمانه تغییر کرده است و حالا غول‌های تجارت الکترونیک این قابلیت پیشرفته را در برنامه‌های خود جای‌داده‌اند.

با اطمینان می‌توان گفت که تجارت الکترونیک صوتی آینده‌ای بسیار درخشان دارد و در سال‌های آینده نیز به رشد خود ادامه خواهد داد. نرم‌افزار تشخیص صدا می‌تواند ارزش بیشتری به برنامه‌های تجارت الکترونیک بدهد. این ویژگی نه‌تنها جستجوی صوتی را راحت‌تر می‌کند، بلکه می‌تواند روند خرید را سرعت بخشیده و تسهیل کند.

4. راه‌حل‌های AR (واقعیت افزوده)

در سال‌های اخیر، واقعیت افزوده به طوفانی در صنعت موبایل تبدیل شده است. می‌توانیم انتظار داشته باشیم که این ویژگی مبتنی بر هوش مصنوعی در سال‌های آینده قدرتمندتر و به طور گسترده‌تری مورداستفاده قرار گیرد.

اما واقعیت افزوده دقیقاً چیست و چرا ممکن است به یک عامل تغییردهنده در تجارت الکترونیک تبدیل شود؟ مطمئناً فیلترهای مختلف چهره را در اینستاگرام و اسنپ چت دیده‌اید یا حتی در طول تماس زوم خود پس‌زمینه مجازی تنظیم کرده‌اید. واقعیت افزوده دقیقاً همین است – این فناوری عناصر موجود در تصاویر یا ویدئوها را برای ایجاد شبیه‌سازی‌های تعاملی از دنیای واقعی تشخیص می‌دهد.

مهم‌تر اینکه، واقعیت افزوده در حال حاضر در صنایع مختلف به کار گرفته می‌شود و تجارت الکترونیک نیز از این قاعده مستثنی نیست. فروشگاه‌های آنلاین مانند Ikea یا Sephora از این راه‌حل برای نشان‌دادن به مشتریان استفاده می‌کنند که آیا مبلمان کاملاً در اتاق نشیمن آنها جای می‌گیرد یا اینکه آیا پالت سایه چشم با رنگ پوست مطابقت دارد.

واقعیت افزوده را برای اپلیکیشن تجارت الکترونیک خود در نظر بگیرید، زیرا این راه‌حل مبتنی بر هوش مصنوعی که آینده را تضمین می‌کند، به شما یک برتری رقابتی می‌دهد و تجربه مشتری را به سطح کاملاً جدیدی می‌برد.

راه‌حل‌های AR

5. توصیه‌های شخصی‌سازی‌شده محصولات

قطعاً جای تعجب ندارد که کاربران موبایل هنگام تعامل با محصولات دیجیتال، ردپای زیادی از خود به جا می‌گذارند. این ردپا می‌تواند شامل اطلاعات شخصی (سن، جنسیت، موقعیت مکانی)، علایق، محصولات مشاهده شده یا خریداری شده و موارد دیگر باشد. تمامی این داده‌ها جمع‌آوری و پردازش می‌شوند تا فروشگاه‌های آنلاین بتوانند در مورد هر کاربر خاص اطلاعات بیشتری کسب کنند. به‌این‌ترتیب، فروشگاه‌های آنلاین می‌توانند محصولاتی را که به‌احتمال زیاد توجه کاربر را جلب می‌کنند، پیشنهاد دهند و در نتیجه آن‌ها را به خرید محصول دیگری ترغیب کنند یا کمپین‌های بازاریابی شخصی‌سازی‌شده‌تری نمایش دهند.

مهم‌تر از همه، توصیه‌های محصول می‌تواند منافع مالی ملموسی را برای کسب‌وکارهای تجارت الکترونیک به همراه داشته باشد. همان‌طور که گوگل گزارش می‌دهد، رویکرد شخصی‌سازی‌شده به مشتریان می‌تواند درآمد را به طور قابل‌توجهی افزایش دهد. علاوه بر این، ۶۳ درصد از کاربران گوشی‌های هوشمند تمایل بیشتری به خرید از وب‌سایت یا اپلیکیشن موبایلی دارند که توصیه‌های مرتبط با محصولات را نمایش می‌دهد.

این موضوع به یک نتیجه‌گیری منجر می‌شود: معرفی توصیه‌های شخصی‌سازی‌شدة محصولات قطعاً ارزش صرف وقت و تلاش را دارد و می‌تواند در بلندمدت، در صورت اجرای صحیح، فروش شما را افزایش دهد.

6. رتبه‌بندی و نظرات کاربران

همان‌طور که در تصمیم‌گیری برای رزرو هتل برای تعطیلات، خرید یک جفت کفش ورزشی جدید یا مبلمان فضای باز و بسیاری از موارد دیگر، نظرات و امتیازدهی کاربران نقش مهمی ایفا می‌کند، در دنیای تجارت الکترونیک نیز این موضوع صدق می‌کند. همه ما نظرات کاربران را می‌خوانیم، به آن‌ها اعتماد می‌کنیم و بر اساس تجربیات سایر کاربران، انتخاب‌های خرید خود را انجام می‌دهیم. به همین دلیل، بازخورد مثبت می‌تواند به افزایش فروش درون برنامه‌ای شما کمک کند.

با درنظرگرفتن این موضوع، هرگز نباید از قدرت فوق‌العاده نظرات و امتیازدهی کاربران غافل شوید و به مشتریان خود اجازه دهید تا تجربیات خود را در مورد کسب‌وکار و محصولات شما به اشتراک بگذارند. این یکی از مؤثرترین راه‌هایی است که می‌توان از اعتبار اجتماعی در اپلیکیشن تجارت الکترونیک شما استفاده کرد.

7. درگاه‌های پرداخت امن درون برنامه‌ای

در دنیای تجارت الکترونیک، اطمینان خاطر مشتری از امنیت و سهولت انجام سفارش، امری حیاتی است. به همین دلیل، پیاده‌سازی درگاه‌های پرداخت کاملاً تأییدشده، ایمن و بدون هیچ‌گونه ریسک نشت اطلاعات مالی، امری ضروری به نظر می‌رسد.

ارائه گزینه‌های متنوع پرداخت، راه‌حلی ایده‌آل برای جلب رضایت کاربران و امکان انتخاب راحت‌ترین روش برای آن‌هاست. این گزینه‌ها می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • کارت‌های اعتباری
  • انتقال آنلاین وجه
  • کیف پول‌های موبایلی (پی پال، آمازون پی، اپل پی، گوگل پی)

فراموش نکنید کاربرانی که روش پرداخت دلخواه خود را در اپلیکیشن شما پیدا نکنند، به‌احتمال زیاد بدون ثبت سفارش، از آن خارج خواهند شد. تنوع درگاه‌های پرداخت امن، فرایند خرید را تسهیل کرده و تجربه کاربری را به طرز چشمگیری بهبود می‌بخشد. در این زمینه، اهمیت موضوع بسیار بالاست!

درگاه‌های پرداخت امن درون برنامه‌ای

8. گزینه‌های متنوع ارسال کالا

همان‌طور که روش‌های متنوعی برای پرداخت در اپلیکیشن خود ارائه می‌دهید، چرا به مشتریان گزینه‌های مختلفی برای ارسال کالا هم پیشنهاد نمی‌کنید؟

شما می‌توانید گزینه‌های ارسال متعددی را برای اپلیکیشن خود در نظر بگیرید. انتخاب نهایی شما عمدتاً به کشوری که در آن فعالیت می‌کنید و نوع بسته‌ای که می‌خواهید ارسال کنید بستگی دارد. همچنین، در صورت امکان، راه‌حل‌های ارسال دوستدار محیط‌زیست را معرفی کنید – این گزینه قطعاً مورد استقبال بالای مشتریان قرار خواهد گرفت.

به کاربران اجازه دهید تا مناسب‌ترین گزینه ارسال را برای خود انتخاب کنند و به‌سادگی آدرس ارسال را وارد نمایند – این کار تجربه کاربری آن‌ها را بهبود بخشیده و فرایند خرید را تسریع می‌کند. در این بخش همچنین می‌توانید هزینه ارسال برای هر گزینه و تاریخ تخمینی تحویل را نیز در اختیار کاربر قرار دهید.

9. محتوای شخصی‌سازی شده

همان‌طور که پیش‌تر به‌عنوان یکی از ویژگی‌های ضروری اپلیکیشن‌های تجارت الکترونیک به پیشنهادها شخصی‌سازی‌شدة محصولات اشاره کردیم، اما مفهوم شخصی‌سازی گسترده‌تر از نمایش صرفِ محصولات است و به ارتباط با کاربران نیز تعمیم پیدا می‌کند.

براساس موارد گفته شده، شما حجم عظیمی از داده را در مورد کاربران جمع‌آوری می‌کنید؛ پس از آن‌ها به‌خوبی استفاده کنید و تنها پیام‌های مرتبط و هدفمند را نمایش دهید. این پیام‌ها می‌توانند شامل مقالات، فرم‌های ثبت‌نام یا حتی یک پیام خوشامدگویی ساده با ذکر نام کاربر باشند.

شخصی‌سازی نیروی محرک بازار تجارت الکترونیک است و می‌تواند به کلید موفقیت کسب‌وکار شما تبدیل شود. با پیاده‌سازی این ویژگی، شما تجربه‌ای بسیار مثبت‌تر برای کاربر فراهم می‌کنید که منجر به وفاداری بسیار بالاتر مشتری می‌شود.

محتوای شخصی‌سازی شده

10. دسترسی آسان به خدمات مشتری

کاربران می‌خواهند احساس کنند که به‌خوبی از آن‌ها مراقبت می‌شود و نیازهایشان در اولویت قرار دارد. ارائه خدمات عالی به مشتری برای هر کسب‌وکار تجارت الکترونیکی ضروری است. به‌این‌ترتیب، می‌توانید کاربران را به خود جلب کنید، وفاداری به برند را به دست آورید و پایگاه مشتریان خود را حفظ کنید.

پشتیبانی مشتری می‌تواند به روش‌های مختلفی در برنامه‌های تلفن همراه ارائه شود. شما می‌توانید موارد زیر را انتخاب کنید:

  • پشتیبانی چت زنده – کاربران می‌توانند با دستیاران خدمات مشتری تماس گرفته و راه‌حلی شخصی برای مشکلات خود دریافت کنند.
  • پشتیبانی ایمیل
  • پشتیبانی تلفنی
  • سؤالات متداول (FAQ) – بخشی که به مهم‌ترین مسائل پاسخ می‌دهد.

به‌خاطر داشته باشید که خدمات مشتری دیگر یک ویژگی لوکس نیست، بلکه قطعاً ضروری است. همچنین ضروری است که بخش پشتیبانی مشتری شما همیشه در برنامه تلفن همراه قابل‌مشاهده و دسترسی آسان باشد.

11. اسکن بارکد

این قابلیت، راه‌حلی عالی برای تمامی کسب‌وکارهای تجارت الکترونیکی است که محصولات خود را به‌صورت آنلاین و حضوری به فروش می‌رسانند. ایده اصلی اسکن بارکد در یک اپلیکیشن خرید موبایل، بسیار ساده است. تصور کنید مشتریانی که محصولی را در یک فروشگاه فیزیکی پیدا می‌کنند، همیشه تمایل به خرید فوری آن ندارند و ممکن است ترجیح دهند بعداً آن را خریداری کنند.

با استفاده از اسکن بارکد، مشتریان می‌توانند محصول را در اپلیکیشن موبایل ذخیره کرده و بعداً به آن مراجعه کنند. علاوه بر این، دیگر نیازی به پرسیدن اطلاعات دقیق‌تر محصول از فروشندگان فروشگاه نیست، چرا که آن‌ها به‌راحتی می‌توانند این اطلاعات را در اپلیکیشن تجارت الکترونیک پیدا کنند.

12. لیست علاقه‌مندی

گاهی اوقات کاربران در فروشگاه‌های آنلاین به دنبال الهام‌گرفتن و پیداکردن محصولاتی برای خرید در آینده (شاید در زمان حراج فصلی) می‌گردند. با درنظرگرفتن این موضوع، توسعة بخش لیست علاقه‌مندی در اپلیکیشن تجارت الکترونیک شما حیاتی است. با این قابلیت، کاربران به‌راحتی می‌توانند به محصولاتی که قبلاً مشاهده کرده‌اند، پسندیده‌اند و در نظر خرید داشته‌اند، بازگردند.

توجه داشته باشید که افزودن ویژگی لیست علاقه‌مندی به یک‌روال عادی در تجارت الکترونیک تبدیل شده است؛ بنابراین، اگر هنوز آن را در اپلیکیشن خود جای نداده‌اید، وقت را از دست ندهید.

لیست علاقه‌مندی

سخن پایانی

در این متن، به مهم‌ترین ویژگی‌هایی که تقریباً هر اپلیکیشن فروشگاهی باید داشته باشد، اشاره نمودیم با داشتن این ویژگی‌ها، شما می‌توانید یک تجربه کاربری منحصربه‌فرد از ابتدا تا انتهای فرایند خرید برای مشتریان خود رقم بزنید و وفاداری آن‌ها را جلب کنید تا به سراغ رقبای شما نروند.

بااین‌حال، حتماً مطمئن شوید که ویژگی‌های اپلیکیشن موبایل شما، کاملاً با اهداف تجاری‌تان مطابقت داشته باشد و آنچه را که می‌خواهید به دست آورید، منعکس کند.

به دنبال یک اپلیکیشن خرید با امکانات کاربردی، رابط کاربری آسان و سرشار از ویژگی‌های متنوع هستید؟ متخصصان نیکرادوب به کسب‌وکار شما برای رشد و فتح قله‌های تجارت الکترونیک کمک خواهند کرد! همین امروز با ما تماس بگیرید و برای پروژة دیجیتال خود، مشاوره دریافت کنید.

امتیاز و نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید...

Comment & Rating (#7)

شرکت نیکرادوب از اواسط سال ۱۳۹۸ به‌صورت آنلاین و ریموت در کشور کانادا باهدف ارائه خدمات در بستر وب فعالیت خود را گسترش داد. در اوایل سال ۱۴۰۰، این شرکت به‌صورت رسمی در ایران ثبت شد و فعالیت جدی خود را آغاز کرد. به لطف پروردگار و تیمی متخصص، نیکرادوب توانسته به طور حرفه‌ای در حوزه برنامه‌نویسی، سئو، تولید محتوا، طراحی‌های گرافیکی و کمک به سازمان‌دهی و مدیریت برخی از مجموعه‌ها فعالیت کند و به موفقیت‌های چشمگیری دست یابد.