انواع اپلیکیشن موبایل

انواع اپلیکیشن موبایل

اپلیکیشن ‌های موبایل به برنامه‌هایی گفته می‌شود که برای اجرا بر روی گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها طراحی شده‌اند. این برنامه‌ها طیف وسیعی از کارکردها را ارائه می‌دهند و می‌توان آن‌ها را در دسته‌های مختلفی طبقه‌بندی کرد. در ادامه به برخی از رایج‌ترین انواع اپلیکیشن‌های موبایل اشاره می‌کنیم:

1. بازی‌ها

بازی‌ها، ستاره‌های دنیای اپلیکیشن هستند. بسیاری از افراد گوشی‌های خود را با انواع بازی‌ها، از پازل‌های ساده تا ماجراجویی‌های پیچیده، پر می‌کنند. بازی‌ها به دلیل سرگرم‌کننده بودن و سودآوری بالا برای کسب‌وکارها، جایگاه ویژه‌ای دارند. بازی‌هایی مانند Candy Crush Saga و Angry Birds در سراسر جهان شناخته شده‌اند. در سال ۲۰۲۲، صنعت بازی‌های ویدئویی ۱۸۴ میلیارد دلار درآمدزایی داشته است که سهم بازی‌های موبایل از این رقم ۹۲ میلیارد دلار بوده است. این یعنی بازی‌های موبایل ۵۰ درصد کل بازار بازی‌ها را تشکیل می‌دهند.

موسسه‌ی آمار استاتیستا پیش‌بینی می‌کند که اندازه بازار بازی‌های موبایل تا سال ۲۰۲۷ به ۱۱۸.۹ میلیارد دلار افزایش یابد.

 

بازی‌ها

2. اپلیکیشن های شبکه‌های اجتماعی

استفاده از رسانه‌های اجتماعی یکی از فعالیت‌های برتر آنلاین به شمار می‌رود. تا سال ۲۰۲۲، ۴.۵۹ میلیارد کاربر رسانه‌های اجتماعی در سراسر جهان وجود داشت و انتظار می‌رود این رقم تا سال ۲۰۲۷ به نزدیک شش میلیارد نفر برسد. برنامه‌هایی مانند فیس‌بوک، اینستاگرام یا لینکدین به بخش کلیدی از نحوه‌ی استفاده‌ی مردم از اینترنت در هر روز تبدیل شده‌اند. به طور متوسط، افراد روزانه ۱۵۱ دقیقه را در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها صرف می‌کنند که ۴۰ دقیقه بیشتر از سال ۲۰۱۵ است. کاربران در آمریکای لاتین به طور متوسط بیشترین زمان را در هر روز در شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانند.

بسیاری از بزرگ‌ترین شبکه‌های اجتماعی با بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر در ایالات متحده راه‌اندازی شده‌اند. بااین‌حال، پلتفرم‌های چینی؛ مانند ویچت، کیوکیو و برنامه‌ی اشتراک‌گذاری ویدئو Douyin به لطف محتوایی که متناسب با سلیقه‌ها و علایق محلی است، در مناطق خود بسیار محبوب شده‌اند. موفقیت Douyin حتی منجر به راه‌اندازی نسخه‌ی بین‌المللی آن با نام TikTok شد.

اپلیکیشن های شبکه‌های اجتماعی

3. اپلیکیشن های سرگرمی

از تماشای فیلم در نتفلیکس گرفته تا دیدن جدیدترین ویدئوهای داغ در یوتیوب، این اپلیکیشن‌ها همگی بر سرگرمی تمرکز دارند. آن‌ها با ارائه سرگرمی‌های بی‌پایان، از جمله پخش زنده، جستجوی رویداد و چت‌های تعاملی، کاربران را مجذوب خود می‌کنند. برنامه‌هایی مانند اینستاگرام نیز با ترکیب شبکه‌های اجتماعی و سرگرمی در این دسته قرار می‌گیرند.

در سال ۲۰۲۲، اسپاتیفای با ۶۷۲ میلیون دانلود به‌عنوان برترین اپلیکیشن سرگرمی جهان پیشتاز بود. نتفلیکس با ۱۶۵ میلیون دانلود در جایگاه دوم قرار گرفت و پس از آن یوتیوب با ۱۵۴ میلیون دانلود جهانی قرار گرفت. برنامه استریم دیزنی پلاس با ۱۴۷ میلیون دانلود در آن سال، چهارمین برنامه سرگرمی بود که بیشترین دانلود را داشته است، بود.

 

اپلیکیشن های سرگرمی

4. اپلیکیشن های فروشگاهی

اپلیکیشن های فروشگاهی مانند آمازون و ای‌بِی، خرید با تلفن همراه را به امری ساده و لذت‌بخش تبدیل کرده‌اند. این اپلیکیشن های موبایل با امکان مرور آسان محصولات و گزینه‌های ایمن پرداخت، کل تجربه خرید را به نوک انگشتان شما می‌آورند. هدف اصلی برنامه‌های خرید موبایل، ایجاد راحتی در خرید، در هر زمان و مکانی است.

دلیل قابل‌توجهی برای محبوبیت بالای این اپلیکیشن‌ها وجود دارد: ۶۰٪ از خریداران به دلیل تجربه کاربری بهتر، اپلیکیشن های فروشگاهی موبایل را بر وب‌سایت‌های روی گوشی‌های خود ترجیح می‌دهند و ۸۸٪ از مصرف‌کنندگان حداقل یک اپلیکیشن فروشگاهی روی گوشی خود نصب کرده‌اند. جالب‌تر اینکه، نسل هزاره و نسل Z ترجیح می‌دهند از اپلیکیشن های خرید موبایل به‌عنوان روش اصلی خود برای خرید آنلاین محصولات استفاده کنند.

در سال ۲۰۲۳، تمو، یک پلتفرم خرید آنلاین چینی، با نزدیک به ۳۳۸ میلیون دانلود از اپ‌استور اپل و گوگل‌پلی، در صدر جدول جهانی پربازدیدترین برنامه‌های خرید قرار گرفت. رقیب اصلی آن، شِین، با حدود ۲۶۲ میلیون دانلود در جایگاه دوم قرار گرفت.

 

اپلیکیشن های فروشگاهی

5. اپلیکیشن‌ های موسیقی

با برنامه‌هایی مانند اسپاتیفای و اپل موزیک، دستگاه خود را به یک جعبه موسیقی شخصی تبدیل کنید. این برنامه‌ها کتابخانه‌های عظیمی از آهنگ‌ها، پلی لیست‌های شخصی‌سازی‌شده و حتی پادکست‌ها را ارائه می‌دهند. چه طرف‌دار جدیدترین آهنگ‌های موفق باشید و چه قطعات کلاسیک را دوست داشته باشید، برنامه‌های موسیقی آهنگ‌های موردعلاقه شما را در حال حرکت پخش می‌کنند.

این مطالعه نشان داد که ۵۰ درصد از افراد ۱۶ تا ۲۴ساله به موسیقی روی گوشی‌های خود استریم می‌کنند و ۶۴ درصد از کسانی که به موسیقی استریم می‌کنند، این کار را روی دستگاه‌های مختلف از جمله تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و رایانه‌ها انجام می‌دهند.

 

اپلیکیشن‌ های موسیقی

6. اپلیکیشن ‌های تجاری یا افزایش بهره‌وری

این دسته از اپلیکیشن‌ها مانند یک دستیار شخصی در جیب شما عمل می‌کنند. آن‌ها به شما در انجام تمامی امور، از ارسال ایمیل گرفته تا سازماندهی روزتان، کمک می‌کنند. با استفاده از اپلیکیشن‌هایی نظیر مایکروسافت آفیس، اسلک و آسانا می‌توانید به شکلی کارآمد در حال حرکت کار کنید و با تیم خود در ارتباط بمانید.

طبق داده‌های سال ۲۰۲۲، بازار جهانیِ اپلیکیشن‌های افزایش بهره‌وری ارزشی معادل ۹.۴۲۰.۳۵ میلیون دلار داشته است و پیش‌بینی می‌شود با نرخ رشد سالانه‌ی ۹.۲ درصد مواجه شود. انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۸ این بازار به ارزشی بالغ بر ۱۵.۹۷۱.۵۵ میلیون دلار برسد.

اپلیکیشن ‌های تجاری یا افزایش بهره‌وری

7. اپلیکیشن‌های آموزشی

این دسته شامل اپلیکیشن‌های موبایلی است که به کاربران در کسب مهارت و دانش جدید کمک می‌کند. برای مثال، اپلیکیشن‌های یادگیری زبان مانند Duolingo به دلیل انعطاف‌پذیری که در یادگیری ارائه می‌دهند، به‌شدت محبوب شده‌اند. اپلیکیشن‌های بازی‌های آموزشی، ابزاری فوق‌العاده برای کودکان هستند. بسیاری از اپلیکیشن‌های آموزشی در بین معلمان نیز محبوبیت پیدا کرده‌اند که از آن‌ها برای سازماندهی بهتر فرایند تدریس یا آموزش بیشتر خود استفاده می‌کنند.

طبق آمار، بازار اپلیکیشن‌های آموزشی در سال ۲۰۲۲ به ۷ میلیارد دلار رسید که نسبت به سال قبل ۷.۲ درصد رشد داشته است و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۰ با نرخ سالانه ۸.۹ درصد رشد کند. Chegg با درآمد ۷۶۶ میلیون دلار پیشتاز کسب درآمد در این حوزه بود، درحالی‌که Duolingo با بیش از ۱۰۰ میلیون دانلود، به‌عنوان پر دانلودترین اپلیکیشن شناخته شد.

 

Educational applications

8. اپلیکیشن‌های سبک زندگی (Lifestyle)

دسته‌ی اپلیکیشن های سبک زندگی، به‌طورکلی بر روی رفاه و علایق شخصی افراد تمرکز دارد. فرقی نمی‌کند به دنبال مد روز باشید، برنامه‌ی ورزشی جدیدی بخواهید یا حتی به نصیحت‌های مربوط به روابط عاطفی نیاز داشته باشید، برای همه‌ی این موارد اپلیکیشنی وجود دارد. این دسته از اپلیکیشن‌ها برای بهبود و ساده‌سازی جنبه‌های مختلف زندگی شما طراحی شده‌اند.

برخی از محبوب‌ترین برنامه‌های سبک زندگی شامل Calm و Headspace برای مدیتیشن و ذهن‌آگاهی، MyFitnessPal برای ردیابی سلامتی و تناسب‌اندام، و Tinder و Bumble برای آشنایی و برقراری ارتباط هستند. این اپلیکیشن‌ها به بخش جدایی‌ناپذیری از روال روزانه‌ی بسیاری از کاربران تبدیل شده‌اند و راه‌حل‌هایی را برای سلامت روان، تناسب‌اندام شخصی و تعاملات اجتماعی ارائه می‌دهند.

اپلیکیشن‌های سبک زندگی

 

9. اپلیکیشن های کاربردی

این دسته از اپلیکیشن‌ها آن‌قدر بدیهی و کاربردی هستند که به‌ندرت متوجه استفاده از آن‌ها می‌شویم. در حقیقت، زمان کار با این نرم‌افزارها معمولا بسیار کوتاه است – افراد برای انجام کار مشخصی از آن‌ها استفاده کرده و سپس خارج می‌شوند. محبوب‌ترین انواع نرم‌افزارهای کاربردی شامل اسکنرهای بارکد، ردیاب‌ها و نرم‌افزارهای سلامت می‌شوند.

طبق آمار، بازار جهانی نرم‌افزارهای کاربردی در سال ۲۰۲۱ ارزشی معادل ۴.۷ میلیارد دلار داشته است و انتظار می‌رود نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) آن از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۸، ۷.۵ درصد باشد. این رشد ناشی از پذیرش فناوری‌های دیجیتال توسط کسب‌وکارها در بخش‌های مختلف برای بهبود عملیات است که اهمیت فزاینده‌ی نرم‌افزارهای کاربردی را از لحاظ راحتی استفاده و کاربردهای تجاری آن‌ها برجسته می‌کند.

اپلیکیشن های کاربردی

10. اپلیکیشن ‌های مسافرتی

اپلیکیشن‌های مسافرتی، سفر را به تجربه‌ای آسان تبدیل می‌کنند. آن‌ها تلفن همراه یا تبلت شما را به یک راهنما و دفترچه خاطرات جامع تبدیل می‌نمایند و به شما امکان می‌دهند تا هر آنچه را که در مورد مکان‌های مورد بازدیدتان نیاز دارید، بیابید. امروزه، اکثر مسافران با فناوری راحت هستند و از برنامه‌ها برای داشتن سفری بهتر استفاده می‌کنند. تصور کنید که در سفر به گوگل‌مپ، ایربی‌ان‌بی یا اوبر دسترسی نداشته باشید!

بازار اپلیکیشن‌های مسافرتی در سال گذشته شاهد درآمدی معادل ۵۵۶ میلیارد دلار بود که نسبت به سال قبل از آن ۵۳.۴ درصد افزایش‌یافته است. در میان آژانس‌های مسافرتی آنلاین، Booking.com از نظر درآمد پیشتاز بود. با بیش از ۸۰۰ میلیون کاربر در سال ۲۰۲۲، تقاضا برای اپلیکیشن‌های مسافرتی بسیار بالا بود. در این میان، Expedia با سهم ۲۱.۵ درصدی بازار ایالات متحده را رهبری می‌کرد و Booking.com با بیش از ۸۰ میلیون دانلود، در صدر قرار داشت.

اپلیکیشن ‌های مسافرتی

آمار و ارقام اپلیکیشن های موبایل

برای ارائه یک دید کلی‌تر از دنیای اپلیکیشن های تلفن همراه امروز، در اینجا مهم‌ترین آمارهایی را که چشم‌انداز فعلی و آینده تلفن همراه را به شما نشان می‌دهد، آورده‌ایم:

  • پیش‌بینی می‌شود تعداد کاربران گوشی‌های هوشمند در سطح جهانی بین سال‌های 2024 تا 2029 به طور پیوسته با مجموع 1.5 میلیارد کاربر (30.6 درصد افزایش) رشد کند. تعداد کاربران گوشی های هوشمند در سال 2029 به 6.4 میلیارد نفر می رسد.
  • به طور متوسط، مردم روزانه 3 ساعت و 15 دقیقه را صرف گوشی های خود می کنند.
  • 88 درصد از آن زمان صرف استفاده از برنامه ها می شود.
  • افراد به طور متوسط روزانه 58 بار گوشی خود را چک می کنند.
  • در سه‌ماهه اول سال 2023، مجموع دانلود برنامه‌های Apple App Store و Google Play به طور تخمینی به 35 میلیارد رسید.
  • به طور متوسط، یک کاربر گوشی هوشمند معمولاً بین 60 تا 90 برنامه روی دستگاه خود نصب کرده است.
  • 60 درصد از کاربران برنامه در صورت خرابی های متعدد، برنامه را حذف خواهند کرد.

نتیجه‌گیری

همان‌طور که در آمار فوق مشاهده می‌کنید، استفاده از برنامه‌های تلفن همراه همچنان در حال افزایش است و نقش مهمی در زندگی روزمره ما ایفا می‌کند و دنیای اپلیکیشن‌های موبایل دنیایی گسترده و متنوع است که به‌سرعت در حال تکامل است. با وجود طیف وسیعی از برنامه‌ها که در دسترس هستند، مطمئناً برنامه‌ای برای همه وجود دارد.

انتخاب برنامه‌های مناسب برای نیازهایتان می‌تواند کمی دلهره‌آور باشد، اما با کمی تحقیق می‌توانید برنامه‌های مفیدی را پیدا کنید که زندگی‌تان را آسان‌تر و لذت‌بخش‌تر می‌کنند.

 

 

امتیاز و نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید...

Comment & Rating (#7)

شرکت نیکرادوب از اواسط سال ۱۳۹۸ به‌صورت آنلاین و ریموت در کشور کانادا باهدف ارائه خدمات در بستر وب فعالیت خود را گسترش داد. در اوایل سال ۱۴۰۰، این شرکت به‌صورت رسمی در ایران ثبت شد و فعالیت جدی خود را آغاز کرد. به لطف پروردگار و تیمی متخصص، نیکرادوب توانسته به طور حرفه‌ای در حوزه برنامه‌نویسی، سئو، تولید محتوا، طراحی‌های گرافیکی و کمک به سازمان‌دهی و مدیریت برخی از مجموعه‌ها فعالیت کند و به موفقیت‌های چشمگیری دست یابد.