سایت آموزشی برای آن دسته از افراد یا شرکتهایی لازم است که قرار است یک محتوای خاص را به افراد آموزش دهند. در واقع کسانی که قصد دارند به صورت اینترنتی به ارائه محتواهای آموزشی خود به افراد جامعه بپردازند، باید به سراغ طراحی سایت آموزشی بروند. طراحی سایت آموزشی همچون هر سایت دیگری باید توسط افراد حرفهای صورت بگیرد و امکانات لازم در آن به خوبی پیاده سازی شود. طراحی سایت آموزشی خوب باعث میشود تا افراد بتوانند به خوبی از سایت و امکانات آن استفاده کنند و بهترین نتیجه را از آن دریافت نمایند. حال بهتر است ببینیم که طراحی سایت آموزشی به چه شکل است و به چه مواردی باید در رابطه با آن توجه بیشتری شود.
سایت آموزشی
این روزها شاهد سایتهای آموزشی مختلفی هستیم که هر کدام از آنها برای آموزش و یادگیری مباحث خاصی طراحی شدهاند. در واقع سایتهای آموزشی برای ارائه محتواهای آموزشی و یادگیری به کاربران ساخته شدهاند و یادگیری به صورت آنلاین را برای افراد مهیا میکنند. سایتهای آموزشی به صورت آنلاین فعال هستند و معمولا مباحث آموزشی خود را در قالب ویدئو، مقالات، فایلهای صوتی و حتی تمرین و آزمون ارائه میدهند. در رابطه با انواع سایت آموزشی میتوان به سایتهای علمی و تخصصی، زبانهای خارجی، مهارتهای کامپیوتری، هنر، موسیقی، ریاضی و غیره اشاره کرد. هر فردی میتواند بسته به نیاز خود وارد یکی از این سایتها شده و به آموزش و یادگیری مطلب مورد نظر خود بپردازد. استفاده از سایت آموزشی باعث میشود تا کاربران دغدغه حضور فیزیکی در آموزشگاهها را نداشته باشند و بتوانند در هر زمان و مکانی به آموزش بپردازند.
اهمیت طراحی سایت آموزشی
با گسترش تکنولوژی و فناوری، شاهد استفاده بیشتر افراد از اینترنت و خدمات آن هستیم. به خصوص پس از شیوع کرونا، افراد زیادی به سراغ استفاده از اینترنت و آموزش و یادگیری از طریق آن رفتند. برای همین این روزها اهمیت طراحی سایت آموزشی بیش از قبل شده است و این موضوع برای بسیاری از افراد اهمیت زیادی پیدا کرده است. در حال حاضر موسسات آموزشی یا افراد زیادی از طریق سایت خود به ارائه مباحث آموزشی میپردازند. این افراد در سایتهای خود به برگزاری کلاسهای غیر حضوری میپردازند و آزمونهای آنلاینی را برگزار میکنند. حتی از طریق سایت آموزشی خود به مشاوره تخصصی به کاربران سایت میپردازند و با فروش جزوه و کتابهای آموزشی، به درآمد بیشتری میرسند. بنابراین این روزها اهمیت طراحی سایت آموزشی بسیار بیشتر از گذشته شده است و بهتر است مورد توجه افراد فعال در زمینه آموزش قرار بگیرد.
ویژگیهای طراحی سایت آموزشی
سایت آموزشی باید دارای یک سری ویژگیها باشد. از جمله:
-
ریسپانسیو بودن
یکی از موارد بسیار مهم در طراحی سایت، توجه به ریسپانسیو و واکنش گرا بودن آن است. از آنجایی که این روزها کاربران موبایلی بسیار زیاد شدهاند، باید به نمایش صحیح سایت در این دستگاهها و دیگر دستگاهها نظیر تبلت توجه شود. در واقع سایت آموزشی و هر سایت دیگری باید به صورت ریسپانسیو طراحی شود تا در هر دستگاه و پلتفرمی به خوبی به نمایش درآید. در غیر این صورت بسیاری از کاربران سایت را ترک کرده که این موضوع روی سئوی سایت تاثیر منفی میگذارد.
-
رنگ بندی و طراحی مناسب سایت
بسته به نوع سایت آموزشی، باید از رنگ بندی و طراحی مناسبی برای آن استفاده کنید. در صورتی که سایت مختص به نوجوانان است، باید از رنگهای مناسب این سنین استفاده کنید. در صورتی که سایت آموزشی مربوط به دانشجویان و بزرگسالان است، از ترکیب رنگ رسمیتری برای سایت بهره ببرید. توجه داشته باشید که رنگهای بسیار شاد ممکن است سبب حواس پرتی کاربران شود و یا چشم آنها را خیلی زود خسته کند. بنابراین از رنگ مناسبی برای طراحی سایت آموزشی خود استفاده نمایید.
-
استفاده از انواع محتواهای تصویری
در صورتی که سایت آموزشی تنها شامل محتواهای متنی باشد، خسته کننده بوده و ممکن است مورد توجه کاربران قرار نگیرد. برای همین حتما در سایت از محتواهای متنوعی نظیر تصاویر و ویدئوهای جذاب استفاده کنید تا هم آموزش به نحو بهتری صورت بگیرد و هم سایت جذابیت بیشتری پیدا کند.
سایت آموزشی به چه امکانات و قابلیتهایی نیاز دارد؟
برای طراحی سایت آموزشی به بهترین شکل ممکن، باید به وجود یک سری امکانات و قابلیتها در آن توجه شود. در واقع هر چقدر سایت از امکانات بیشتری برخوردار بوده و خدمات مناسبتری را به کاربران ارائه دهد، میتواند در جذب کاربران به خوبی عمل کند و موفقتر شود. در اینجا به چند مورد مهم در رابطه با امکانات لازم در سایت آموزشی اشاره میکنیم:
-
سیستم ثبت نام و ورود کاربران
در حال حاضر تقریبا اکثر سایتها از سیستم ثبت نام برخوردار هستند. اما این موضوع برای سایتهای آموزشی اهمیت بیشتری دارد. چرا که کاربران باید بتوانند با ثبت نام و ورود به سایت، از امکانات و دورههای آموزشی آن به خوبی استفاده نمایند. برای همین طراح سایت آموزشی باید یک سیستم ثبت نام و ورود مناسب را برای این سایتها در نظر بگیرد تا کاربران بتوانند به راحتی وارد آن شده و از آن استفاده نمایند.
-
دسته بندی دوره های آموزشی
مسلما هر سایت آموزشی از یک سری دورههای مخصوص برخوردار است که بهتر است برای دسترسی بهتر کاربران، مورد دسته بندی قرار بگیرند. دورههای متنوع آموزشی باید به گونهای دسته بندی شوند که کاربر بتواند خیلی سریع به موضوع مورد نظر خود دسترسی پیدا کند و به آموزش و یادگیری آن بپردازد.
از طرف دیگر سایت آموزشی باید به گونهای باشد که دورههای اتمام یافته یا در حال برگزاری را به کاربر نمایش دهد. این موضوع باعث میشود تا کاربر دچار سردرگمی نشود و بتواند به دورهها و مطالب در پنل خود همواره دسترسی داشته باشد.
-
فروش دورههای آموزشی
در کنار برگزاری دورههای آنلاین، میتوان به فروش دورههای آموزشی نیز پرداخت. در حال حاضر وب سایتهای آموزشی زیادی از طریق فروش دورههای خود به کسب درآمد میپردازند. این دورهها باید به صورت جامع باشند تا سبب جلب رضایت کاربران و همچنین جذب بیشتر افراد شوند.
-
امکان برگزاری کلاس مجازی
وب سایت آموزشی باید از قابلیت برگزاری کلاسهای آنلاین نیز برخوردار باشد. افرادی که قرار است در سایت آموزشی خود به برگزاری کلاسهای آنلاین و مجازی بپردازند، باید به این موضوع توجه داشته باشند و هنگام طراحی سایت به آن تاکید نمایند.
-
پرداخت آنلاین شهریه و هزینههای دوره
در سایت آموزشی باید سیستم پرداخت آنلاین از طریق درگاههای بانکی وجود داشته باشد. از آنجایی که برخی از دورههای موجود در سایت به صورت پولی هستند، باید یک سیستم پرداخت آنلاین معتبر در سایت راه اندازی کرده تا کاربران بتوانند از طریق آن شهریه و هزینه دورههای مورد نظر خود را پرداخت نمایند.
-
بخش وبلاگ و اخبار آموزشگاه
بدون شک یکی از مهمترین امکانات سایت آموزشی، وبلاگ است. در این بخش از سایت باید به درج مقالات و مطالب آموزشی در حوزه مورد نظر خود پرداخت. مطالب ارائه شده باید یونیک باشند و نیازهای کاربران را به خوبی پوشش دهند. هرچقدر بتوانید در زمینه تولید محتوای آموزشی خود خلاقانهتر عمل کنید، میتوانید کاربران بیشتری را جذب کنید و از این طریق به بهبود رتبه سایت خود کمک نمایید. همچنین بهتر است بخشی را به اخبار آموزشگاه اختصاص دهید و در رابطه با دورههای پیش رو، زمانبندی کلاسهای آموزشگاه و غیره در آنجا صحبت نمایید.
-
پنل پیامکی
از دیگر امکاناتی که میتوانید برای سایت آموزشی خود در نظر بگیرید، پنل پیامکی است. با استفاده از پنل پیامکی میتوانید دورههای ثبت نامی کاربران را به آنها یادآور شوید و هم در رابطه با دورههای پیش رو یا تخفیفهای در نظر گرفته شده به آنها اطلاع دهید.
-
چت آنلاین با کاربران
در سایت آموزشی حتما به وجود سیستم چت آنلاین توجه داشته باشید تا کاربران بتوانند از طریق آن سوالات خود را مطرح نمایند. از طریق چت زنده میتوان اطلاعات مفیدی را در رابطه با دورهها و شرایط کلاسهای آنلاین به کاربران اطلاع داده و آنها را جذب کرد.
علاوه بر این، بهتر است یک بخش برای نظرات کاربران نیز در نظر بگیرید تا هر شخصی بتواند نظرات خود را در رابطه با دوره برگزار شده عنوان نماید. این موضوع نه تنها دید خوبی به سایر افراد نسبت به دورههای آموزشی میدهد، بلکه سبب جذب اعتماد آنها نیز میگردد. در واقع بخش نظرات سایت، در اعتمادسازی جایگاه ویژهای دارد.
-
بخش درباره ما و معرفی اساتید
از دیگر امکانات لازم در طراحی وب سایت آموزشی، اختصاص دادن صفحه درباره ما و معرفی اساتید است. بسیاری از کاربران که شناختی نسبت به آموزشگاه آنلاین ندارند، از طریق بخش درباره ما به اطلاعاتی در این رابطه دست پیدا میکنند. برای همین در صفحه درباره ما سایت آموزشی، توضیحاتی راجع به حوزه آموزشی خود و همچنین اساتید مجموعه ارائه دهید تا کاربران بتوانند دید بهتری نسبت به سایت و دورههای آن پیدا کنند.
جمع بندی
در صورتی که قصد دارید به طراحی سایت آموزشی برای خود بپردازید، میتوانید با تیم تخصصی نیکراد وب در تماس باشید. شرکت نیکراد وب در طراحی انواع سایت آموزشی تخصص دارد و سایت را کاملا متناسب با نیاز و سلیقه کارفرما طراحی مینماید. جهت اطلاع از شرایط طراحی وب سایت آموزشی و همچنین هزینه آن، میتوانید با شمارههای درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.