اصول رنگبندی و تاثیر آن بر محتوای سایت

تاثیررنگ بر محتوای سایت

محتوای سایت یکی از موارد حائز اهمیت برای هر سایتی است. در صورتی که سایت محتوای مناسبی نداشته باشد، افراد جذب سایت نشده و خیلی زود سایت را ترک خواهند کرد. این عامل می‌تواند روی سئوی سایت تاثیر منفی بگذارد و سبب کاهش رتبه و ترافیک سایت شود. تولید محتوای سایت تنها به متن مربوط نبوده و به موارد گرافیکی و رنگ‌بندی به کار رفته نیز ارتباط دارد. برای همین باید به اصول رنگ‌بندی محتوا توجه داشته و رنگ‌ها را به گونه‌ای در آن به کار برد که سبب جذب مخاطب شود. در اینجا به بررسی این عوامل می‌پردازیم و با تاثیر رنگ‌ها بر روی محتوا آشنا می‌شویم.

منظور از روانشناسی رنگ در تولید محتوا چیست؟

هر رنگی از تاثیر خاصی بر روی افراد برخوردار است. برای مثال رنگ آبی می‌تواند باعث ایجاد حس آرامش در افراد و رنگ قرمز سبب حس نشاط و جنب و جوش زیاد شود. البته تاثیر رنگ‌ها بر روی همه افراد یکسان نبوده و می‌تواند تاثیرات متفاوتی در آنها داشته باشد. با این حال تمام رنگ‌ها بر روی شخصیت و روحیه افراد تاثیر می‌گذارند و نمیتوان منکر این موضوع شد. رنگ‌ها تنها در دکوراسیون منزل یا لباس و پوشش، اثرگذار نیستند و در هر جایی می‌توانند تاثیرات خود را داشته باشند. برای مثال رنگ‌های به کار رفته در طراحی سایت بسیار مهم هستند و می‌توانند سبب جذب کاربر یا فرار کردن او از سایت شوند. برای همین است که گفته می‌شود برای تولید محتوای سایت نیز باید از رنگ‌های مناسبی استفاده کرد.

زمانی که به اصول رنگ‌بندی و روانشناسی رنگ در تولید محتوا توجه شود، کاربران به استفاده از سایت و خرید محصول خاص ترغیب می‌شوند. در واقع میتوان از تاثیرات رنگ‌ها بر روی افراد استفاده کرده و آنها را نسبت به خرید یا استفاده از خدمات سایت متقاعد کرد. همانطور که مشخص است رنگ‌ها تاثیرات زیادی در جذب مخاطبان دارند و می‌توانند بر میزان فروش و افزایش ترافیک سایت تاثیر بگذارند.

مواردی که در انتخاب رنگبندی محتوا نادیده گرفته می‌شوند

 

مواردی که در انتخاب رنگبندی محتوا نادیده گرفته می‌شوند

 

زمانی که بحث انتخاب رنگ برای طراحی سایت یا محتوا مطرح است، برخی افراد به جای توجه به روانشناسی رنگ، به سلایق شخصی خود اکتفا می‌کنند. بدیهی است این کار نتیجه مثبتی بر روی سایت و محتوا ندارد؛ چرا که سلیقه هر فردی با دیگری متفاوت است و رنگی که از نظر شما مناسب فضای کار است، شاید از نظر شخص دیگر بسیار بد و نامناسب باشد. برای همین باید به جای توجه به سلایق شخصی، بر روی روانشناسی رنگ‌ها تمرکز کرده تا بتوان رنگ مناسبی را برای تولید محتوا انتخاب کرد. علاوه بر این اگر در انتخاب رنگ به تفاوت‌های فرهنگی و یا روش‌های تربیتی و آموزشی افراد توجهی نشود، باز هم مشکلاتی در این زمینه به وجود می‌آید. از این رو بهتر است برای انتخاب رنگ محتوای سایت، عجله نکنید و تمام این موارد را برای انتخاب بهترین رنگ در نظر بگیرید.

همچنین بخوانید
روش‌های افزایش سرعت سایت

رنگ‌ها چه اهمیتی در تولید محتوا و برندینگ دارند؟

بدون شک تاثیر رنگ‌ها بر روی برندینگ، بر کسی پوشیده نیست. در واقع استفاده از یک رنگ خاص و متمایز، باعث می‌شود تا برند از دید افراد خاص‌تر شود و برای مدت بیشتری در ذهن او باقی بماند. هر چقدر رنگ‌های به کار رفته در تولید محتوا و برند و لوگو خاص‌تر باشد، به خاطر سپردن نام برند و لوگو راحت‌تر می‌شود. رنگ‌هایی که برای برند و لوگو انتخاب می‌شوند، اغلب به روانشناسی رنگ‌ها توجه داشته‌اند و از تاثیرات آن بر روی افراد استفاده کرده‌اند. برای مثال برند کوکاکولا یکی از برندهای معروف است که با رنگ قرمز خود به خوبی در میان افراد شناخته شده است. در میان برندهای ایرانی نیز رنگ زرد نشانگر شرکت ایرانسل بوده و سبب تمایز آن با سایر شرکت‌های مخابراتی شده است. بنابراین اگر از رنگ به خصوصی برای نماد و برند خود استفاده نمایید، شانس فروش و موفق شدن خود در حرفه‌تان را افزایش می‌دهید.

نقش رنگ‌ها در محتوانویسی

 

نقش رنگ‌ها در محتوانویسی

 

فرض کنید برای متن یکی از مقالات سایت خود، از رنگ زرد یا بنفش استفاده کرده باشید. چقدر این احتمال را می‌دهید که کاربر با ورود به این صفحه، در آن باقی بماند و از صفحه خارج نشود؟ در پاسخ باید بگوییم که حدود 85 درصد از مردم، به نوع رنگی که برای متن سایت انتخاب شده توجه زیادی می‌نمایند و آن را در اولویت خود قرار می‌دهند. رنگ‌های نامناسب باعث می‌شود تا کاربران انگیزه‌ای برای مطالعه متون سایت نداشته باشند و آن را خیلی زود ترک نمایند. بنابراین در انتخاب رنگ محتواهای خود توجه داشته باشید و ترجیحا از رنگ‌های متعارف برای آن استفاده نمایید. علاوه بر رنگ مشکی، می‌توانید از آبی سلطنتی یا خاکستری نیز برای برخی از نوشته‌های خود استفاده کنید و از تاثیرات آن بر روی افراد بهره‌مند شوید.

همچنین بخوانید
طراحی گرافیکی سایت چیست

ویژگی‌های چند رنگ معروف و محبوب بر روی افراد

برای درک بهتر روانشناسی رنگ محتوا، در اینجا به بررسی چند رنگ و تاثیرات آن بر روی افراد می‌پردازیم.

  • رنگ آبی: این رنگ در افراد حس قابل اعتماد بودن، قدرت و اطمینان ایجاد می‌نماید.
  • رنگ سبز: رنگ سبز سبب ویژگی‌های رشد، حس صلح طلبانه و سلامتی در افراد می‌شود.
  • رنگ زرد: با استفاده از رنگ زرد می‌توانید حس خوش‌بینی، گرمی، صمیمیت و شفافیت را در افراد ایجاد نمایید.
  • رنگ نارنجی: این رنگ سبب ایجاد حس دوستانه، شادی و اعتماد به نفس در افراد می‌شود.
  • رنگ بنفش: رنگ بنفش سبب ویژگی‌های خلاقیت، دانایی و قوه تخیل بالا در افراد می‌گردد.
  • رنگ خاکستری یا طوسی: با استفاده از این رنگ‌ها می‌توانید حس آرامش و بی‌طرفی را در افراد ایجاد نمایید.

نکات کلیدی و استثنایی راجع به اصول رنگبندی محتوا

 

نکات کلیدی و استثنایی راجع به اصول رنگبندی محتوا

 

در اینجا به چند نکته کلیدی راجع به اصول رنگبندی و روانشناسی رنگ‌ها در تولید محتوا اشاره می‌کنیم. با توجه به این نکات می‌توانید بهترین انتخاب را برای رنگ محتوای سایت خود داشته باشید.

  • افراط نکردن در استفاده از رنگ‌ها

زمانی که بحث استفاده از رنگ‌های مختلف مطرح می‌شود، برخی افراد تصور می‌کنند که هرچقدر رنگ‌های بیشتری برای محتوای سایت به کار ببرند، بهتر است. در صورتی که اینطور نبوده و بهتر است برای محتوای سایت خود از دو یا سه رنگ به عنوان رنگ اصلی استفاده نمایید. استفاده از رنگ‌های زیاد باعث می‌شود تا محتوای سایتتان از دید کاربر بسیار شلوغ و آشفته به نظر برسد. حتی این کار می‌تواند باعث عدم دستیابی کاربر به اطلاعات مهم شود. بنابراین در به کارگیری رنگ‌ها افراط نکنید و این کار را به صورت حرفه‌ای انجام دهید.

  • استفاده از رنگ‌ها طبق هدف و ایده خاص

رنگ‌ها را بر اساس هدف و ایده‌های خود به کار ببرید. برای مثال اگر قصد دارید محتوایتان از جذابیت زیادی برخوردار باشد، بهتر است از رنگ‌های گرمی چون نارنجی غافل نشوید. پس همیشه با توجه به اهداف روشن، از رنگ‌ها در طراحی محتوا استفاده نمایید.

تاثیر رنگ سبز در محتوانویسی

رنگ سبز یکی از رنگ‌ها زیبایی است که نشان‌دهنده طبیعت، سلامتی، حس آرامش خاطر، ثروت، تازگی و امید است. این رنگ توسط چشم به راحتی پردازش شده و تاثیر آرامش‌بخشی بر روی آن دارد. بنابراین در صورتی که در محتوای سایت از رنگ سبز استفاده کنید، باعث می‌شوید تا کاربران بیشتری به خواندن محتوای سایت شما ترغیب شوند. همچنین میتوان از رنگ سبز برای پس زمینه صفحاتی از سایت استفاده کرده و از تاثیرات آن بر روی افراد بهره‌مند شد.

همچنین بخوانید
آشنایی با کنیبالیزیشن و نحوه برطرف کردن آن

تاثیر رنگ آبی در محتوانویسی

تاثیر رنگ آبی در محتوانویسی

 

رنگ آبی یکی دیگر از رنگ‌های معروف است و طرفداران زیادی دارد. این رنگ باعث ایجاد حس آرامش، اعتماد و امنیت زیادی در اطراف می‌شود. برای همین است که بیش از 100 برند معروف در دنیا، از رنگ آبی برای محتوا و برندینگ خود استفاده کرده‌اند. با استفاده از رنگ آبی در محتوای سایت خود، می‌توانید از تاثیرات آن بر روی مخاطبان سایت بهره ببرید و از این طریق باعث جذب او شوید. استفاده از رنگ آبی برای محتوای سایت، هیچ محدودیتی نداشته و میتوان آن را به دفعات زیادی نیز استفاده کرد. برای این کار می‌توانید از سایه‌های آبی کم رنگ تا پررنگ استفاده کنید و جذابیت بیشتری در محتوای سایت خود ایجاد نمایید.

تاثیر رنگ قرمز در محتوانویسی

رنگ قرمز باعث ایجاد احساساتی چون هیجان، جنب و جوش زیاد و احساسات شدید در افراد می‌شود. این رنگ جزو رنگ‌هایی است که توجه بیننده را به خود جلب می‌کند و سبب ترغیب احساسات او می‌گردد. زمانی که از رنگ قرمز در محتوای سایت خود استفاده کنید، کاربر احساس اضطرار و فوریت برای اقدام به کاری را در خود احساس می‌نمایند. برای همین است که بیشتر افراد دکمه‌های خرید محصول را به رنگ قرمز نمایش می‌دهند. در رابطه با متون سایت نیز به همین صورت است. اگر قصد دارید بخشی از مطلب سایت را برای کاربران بُلد نمایید، می‌توانید از تاثیر رنگ قرمز بر روی مخاطبان استفاده نمایید.

جمع بندی

در این مطلب به اصول رنگبندی در محتوای سایت پرداختیم و با روانشناسی رنگ‌ها در تولید محتوا آشنا شدیم. همانطور که گفته شد، تمامی رنگ‌ها تاثیراتی بر روی افراد دارند که با توجه به آنها میتوان سبب جذب کاربران و افزایش ترافیک سایت شد. با توجه به اصول رنگبندی محتوای سایت، می‌توانید باعث ترغیب کاربران به استفاده از سایت شوید و از این طریق میزان فروش محصول یا خدمات خود را گسترش دهید.

 

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x