سایتها از نظر طراحی به دو دسته داینامیک یا استاتیک تقسیم میشوند. در یکی از مطالب قبلی به بررسی سایت استاتیک پرداختیم و با خصوصیات این نوع از سایتها آشنا شدیم. در این مطلب قرار است به بررسی سایت داینامیک بپردازیم و ویژگیهای آن را بیان کنیم. سایتهای داینامیک با سایتهای ایستا تفاوت زیادی دارند و بیشتر سایتهایی که امروزه در اینترنت مشاهده میکنیم، از نوع داینامیک یا پویا هستند.
سایت داینامیک به چه سایتی گفته میشود؟
داینامیک به معنای پویا و متحرک بوده و از همین رو به سایتهای Dynamic، سایت پویا نیز گفته میشود. دلیل نامگذاری این سایت این است که محتوای آن ثابت نبوده و دائما در حال تغییر است. بیشتر سایتهای امروزی از نوع داینامیک هستند و محتوا و اطلاعات آنها متغیر است. در واقع بر عکس سایتهای استاتیک که محتوایشان ثابت است، سایتهای داینامیک همواره از نظر محتوایی در حال تغییر هستند. در این نوع از سایتها تمام نیاز مشتریان در آن گنجانده شده و طراحی آن به صورت منعطفی صورت میگیرد.
سایتهای داینامیک از یکی از سیستمهای مدیریت محتوای وردپرس، جوملا، دروپال و غیره برخوردار هستند و امکان تغییرات را از جانب مشتری دارند. در این نوع سایت کاربر میتواند به راحتی وارد پنل مدیریتی شده و اطلاعات را تغییر، حذف و یا اضافه نماید. کار با پنلهای مدیریتی سایت داینامیک بسیار آسان است و معمولا طراحان سایت آن را به مشتری آموزش میدهند.
سایتهای پویا | داینامیک چه مزایایی دارند؟
سایتهای داینامیک دارای مزایای زیادی هستند که در زیر به مهمترین آنها اشاره میکنیم:
بروزرسانی محتوای سایت
مهمترین خصوصیت و مزیت سایت داینامیک در این است که اطلاعات و محتوای آن قابل تغییر هستند. در این سایتها میتوان به راحتی اطلاعات را حذف یا اضافه کرده و یا به طور کلی آنها را تغییر داد.
تغییرات توسط کاربر
مزیتی که سایتهای پویا نسبت به سایتهای ایستا در این زمینه دارند این است که برای تغییر محتوای آنها نیازی به طراح سایت نیست. در سایتهای استاتیک تغییرات سایت تنها توسط طراح و برنامه نویس سایت قابل انجام است؛ اما در سایت پویا این کار توسط کاربر و از طریق بخش پنل مدیریتی سایت قابل انجام است. برای همین اطلاعات سایت داینامیک را میتوان در هر زمانی به راحتی تغییر داد.
فضای مدیریت ساده
پنلهای مدیریتی سایت که در اختیار کاربر قرار میگیرند، از فضای سادهای برخوردار هستند. برای همین کار با آنها ساده بوده و نیاز به اطلاعات تخصصی و خاصی ندارد. کافیست با استفاده از اطلاعات کاربری وارد پنل مدیریتی سایت شده و اطلاعات را در آن تغییر داد.
به روز رسانی مداوم سایت
با تغییر اطلاعات و محتواها، سایت دائما به روز رسانی خواهد شد. با این کار افراد زیادی جهت دیدن محتواهای جدید وارد سایت میشوند که این امر نتیجه خوبی در رتبه سایت خواهد داشت.
بهینهسازی برای موتورهای جستجو و سئو: سایتهای داینامیک با اهداف مختلفی پیادهسازی میشوند. یکی از مهمترین اهداف سایت داینامیک این است که در موتورهای جستجو بهتر نمایش داده شوند و سئوی بالاتری کسب کنند. با این کار افراد بیشتری وارد سایت شده و به فروش و موفقیت بیشتری در کسب و کار خود میرسند. پس اگر شما هم به مباحث دیجیتال مارکتینگ و کسب و کار اینترنتی علاقه دارید، بهتر است سایت خود را به صورت داینامیک طراحی کنید.
دسترسی چند کاربر به سایت
برای ورود به پنل مدیریت سایت داینامیک، تعداد اشخاص مد نظر نیست. هر فردی با داشتن اطلاعات ورود، میتواند به پنل سایت وارد شود و اطلاعات را در آن تغییر دهد. برای همین اگر یکی از افراد امکان دسترسی به پنل مدیریتی سایت را نداشته باشد، افراد دیگر قادر به ورود و تغییرات سایت خواهند بود.
پشتیبانی از چندین زبان برنامهنویسی
سایتهای داینامیک را میتوان با هر زبان برنامه نویسی طراحی کرد. این سایتها از نظر نوع زبان محدودیتی ندارند و با هر زبانی قابل پیادهسازی هستند.
سایتهای داینامیک در برابر سایتها استاتیک
با بررسی مزایای سایت داینامیک میتوان به راحتی به تفاوت میان سایتهای ایستا و پویا پی برد. امروزه سایتهای ایستا کمترین آمار را به خود اختصاص دادهاند و بیشتر سایتها به صورت پویا و داینامیک طراحی میشوند. از تفاوتهای میان سایت داینامیک و سایت استاتیک میتوان به این موارد اشاره کرد: امکان تغییرات سایت توسط کاربر در سایت داینامیک، قابلیت سفارشیسازی سایتهای داینامیک، مدیریت آسان سایت داینامیک بدون نیاز به دانش فنی، امکان بروزرسانی سایت پویا و کسب رتبه بهتر در نتایج گوگل، انعطاف پذیری بالای سایت و دسترسی چند شخص برای مدیریت سایت داینامیک.
آشنایی با مراحل طراحی سایت Dynamic
با آشنایی از مراحل طراحی سایت داینامیک، میتوان به راحتی یک سایت استاندارد و معتبر را طراحی کرد. در صورتی که قصد دارید طراحی سایت داینامیک خود را به شرکتهای طراحی سایت بسپارید، با آشنایی از این مراحل میتوانید شرایط بهتری برای سایت خود در نظر بگیرید. در ادامه به معرفی مراحل مهم برای طراحی سایت پویا اشاره میکنیم:
-
نیازسنجی سایت
در مرحله اول لازم است تا کلیه شرایط کسب و کار و خدمات، نیازسنجی و بررسی شود. در این مرحله کاربر یا همان مشتری، از لزوم سایت برای کسب و کار خود صحبت میکند تا طراح بتواند دید جامعی از طراحی سایت پیدا کند. در نیازسنجی سایت، کلیه خدمات مورد نیاز مشخص شده و خواستههای کاربر مطرح میشود. طراح سایت نیز باید با توجه به نیازها و خواستههای مشتری، پیشنهادات خود را مطرح کند و مشتری را برای رسیدن به بهترین نتیجه راهنمایی کند.
-
ایده پردازی برای سایت
ایده پردازی برای سایت میتواند از سمت کارفرما (مشتری) و یا طراح سایت صورت گیرد. برای این کار هر کدام از طرفین میتوانند با دادن ایدههای مختلف، سایت را به بهترین سمت هدایت کنند. مرحله ایدهپردازی میتواند همزمان با مرحله نیازسنجی و به صورت حضوری یا آنلاین انجام شود.
-
برنامه نویسی سایت
پس از آنکه طراح سایت از اهداف و نیازهای کارفرما مطلع شد، باید شروع به کدنویسی و ارائه طرح اولیه سایت نماید. بیشتر افراد در این مرحله یک وایرفریم از سایت را در اختیار مشتری قرار میدهند تا سایت به بهترین شکل ممکن برای او نمایش داده شود. در این مرحله تمام تغییرات و درخواستهای کارفرما لحاظ شده و به رویت او در میآید.
-
ارزیابی سایت وتائید نهایی
پس از آنکه کلیه صفحات سایت داینامیک طراحی شد، باید مورد ارزیابی مجدد قرار گیرد. در این مرحله تمام بخشهای سایت بررسی میشوند تا در صورت هر گونه مشکلی، برای رفع آنها اقدام شود.
-
تولید محتوا اولیه و بهینه سازی سایت
در این مرحله بخشی از محتوای سایت مانند محتوای صفحه اصلی و لندینگ پیج، آماده میشود. محتوای سایت بخش مهمی از سایت را تشکیل میدهند و در جذب مشتری تاثیر زیادی دارند. برای همین نیاز است تا به آن توجه زیادی شود. پس از آن، سایت در اختیار کارفرما قرار میگیرد تا بهینهسازی سایت شروع شود.
-
آموزش سیستم پنل مدیریتی سایت
در آخرین مرحله نیاز است تا طراح سایت، آموزشهای لازم را به کارفرما بدهد. در این مرحله سیستم مدیریت محتوا یا همان پنل مدیریتی سایت، به مشتری آموزش داده خواهد شد. با استفاده از این پنل میتوان به راحتی تمام تغییرات را در سایت اعمال کرده و محتوا و مطالب جدید را روزانه به سایت اضافه کرد.
هزینه طراحی سایت داینامیک چقدر است؟
حال که با سایت داینامیک و مراحل طراحی سایت آن آشنا شدید، شاید برایتان سوال باشد هزینه طراحی سایت داینامیک چقدر است؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که عوامل و فاکتورهای زیادی در هزینه طراحی سایت تاثیر دارند. با شناخت و آگاهی از هر کدام از این عوامل، میتوان بودجه مناسبی را برای طراحی سایت اختصاص داد. در زیر به موارد اثرگذار در هزینه طراحی سایت داینامیک اشاره شده است. با توجه به اینکه حذف برخی از آیتمها ممکن است باعث کاهش کیفیت سایت شود، پیشنهاد میکنیم کیفیت سایت را در اولویت اصلی خود قرار دهید.
عوامل تاثیرگذار در هزینه طراحی سایت داینامیک عبارتند از: طراحی سایت به صورت اختصاصی و یا با استفاده از پنل CMS، امکانات لازم برای سایت، تجربه طراح سایت و میزان تخصص او، خدمات مورد نیاز و قابل ارائه در کسب و کار، تولید محتوای اولیه سایت، هزینه هاست و دامین و…
جمع بندی
سایت داینامیک به سایتی گفته میشود که قابلیت تغییر دارد و محتوایش دائما در حال بروزرسانی است. این سایتها بر خلاف سایت ایستا هستند و تفاوتهای زیادی با آن دارند. خصوصیت اصلی سایت Dynamic این است که کارفرما میتواند با دسترسی به پنل مدیریت سایت، محتوای آن را به راحتی تغییر دهد.
برای این کار نیازی به دانش فنی و خاصی نیست و خیلی راحت میتوان محتوای سایت داینامیک را تغییر داد. همانطور که در متن نیز اشاره شد، سایتهای داینامیک (Dynamic site) مزایای زیادی نسبت به سایت ایستا دارند که قابلیت سئو شدن مهمترین آن است. با استفاده از سئو و بهینهسازی سایت داینامیک، میتوان سایت را به رتبههای بالاتری در موتور جستجو ارتقا داد. این کار سبب افزایش نرخ بازدید از سایت، افزایش میزان فروش و رونق کسب و کار اینترنتی خواهد شد. در صورتی که قصد راه اندازی سایت داینامیک دارید، میتوانید آن را به طراحان متخصص نیکراد وب بسپارید.