آشنایی با طراحی وایرفریم سایت

آشنایی با طراحی وایرفریم سایت

طراحی سایت دارای اصول و مراحل مختلفی است که یکی از مهمترین آنها طراحی وایر فریم سایت است. این مرحله که اولین مرحله در طراحی سایت است، به ارائه یک نمای کلی از سایت اشاره دارد. با استفاده از این نما، یک نقشه کلی از سایت به همراه تمام المان‌ها و عناصر به مشتری ارائه خواهد شد. از آنجایی که طراحی وایر فریم سایت مرحله مهمی است، در ادامه به اصول مهم آن پرداخته و نکات مهم را در رابطه با Wireframing بیان خواهیم کرد.

 

طراحی وایر فریم سایت به چه معناست؟

 

طراحی وایر فریم سایت به چه معناست؟

 

پیش از هر چیز بهتر است با مفهوم Wireframing یا همان وایرفریم سایت بیشتر آشنا شوید. معمولا افرادی که در حوزه طراحی سایت مشغول به فعالیت هستند، در ابتدا یک نمای کلی از سایت را به توجه به نوع سایت و نیاز مشتری طراحی می‌کنند. در این نما، جایگاه تمام صفحات سایت به همراه المان‌ها و عناصر مشخص می‌شود. پس از تکمیل شدن طراحی وایر فریم، نما به مشتری ارائه شده تا تغییراتی که مدنظر مشتری است در آن صورت گیرد. در طراحی اولیه وایرفریم، کلیه عناصر روی صفحه اصلی به همراه سایر صفحات سایت مشخص شده و ارتباط میان آنها تعیین خواهد شد.

 

دلایل استفاده از طراحی Wireframe سایت

 

Reasons to use Wireframe site design

 

حال که با طراحی وایرفریم سایت آشنا شدید، بهتر است از دلایل استفاده از آن نیز مطلع باشید. طراحی وایرفریم به طور کلی باعث ساده‌تر شدن مسائل شده و پیاده‌سازی سایت را راحت‌تر خواهد کرد. این طراحی برای زمانی که قصد اجرای یک سایت پیچیده را داشته باشید، بسیار حائز اهمیت خواهد بود. در زیر به دلایل مهم استفاده از طراحی وایرفریم سایت اشاره می‌کنیم:

•مشخص شدن مسیر اصلی پروژه

مهمترین ویژگی طراحی وایرفریم سایت، مشخص شدن طرح اصلی سایت است. با این کار انحراف از مسیر اصلی پروژه به کمترین حد ممکن رسیده و همه چیز طبق روال مشخصی پیش خواهد رفت.

•صرفه جویی در زمان

زمانی که طرح کلی سایت و جایگاه المان‌ها مشخص باشد، در زمان صرفه‌جویی زیادی خواهد شد؛ چرا که با این کار تنها باید عناصر و المان‌ها را در جایگاهی که از پیش تعیین شده قرار داد.

•شناسایی مناطق مشکل

زمانی که وایرفریم به خوبی طراحی شده باشد، می‌توان مشکلاتی که ممکن است در مراحل بعدی پیش بیاید را به خوبی شناسایی کرد. با شناسایی این نقاط می‌توان آنها را از همان ابتدا اصلاح کرده و تغییراتی که مورد نیاز است را بر روی آن اعمال کرد.

• تغییرات راحت بخش‌های مختلف سایت

از آنجایی که وایر فریم اولین مرحله طراحی سایت است، در صورت نیاز می‌توان از همان ابتدا اقدام به تغییرات مورد نیاز کرد. این کار علاوه بر صرفه‌جویی در زمان، باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها نیز خواهد شد.

• ارائه سایت نهایی به صورت کارآمد

زمانی که از Wireframe برای طراحی سایت استفاده می‌شود، سایت نهایی به صورت کارآمدتری ایجاد خواهد شد. در حقیقت با این کار اهداف مورد نیاز مشتری و طراح سایت، به طور کامل محقق می‌شود.

 

انواع وایرفریم سایت

 

انواع وایرفریم سایت

 

Wireframe سایت را می‌توان بر روی کاغذ پیاده کرده و یا آن را با نرم افزارهای مخصوصی پیاده‌سازی کرد. بر اساس اینکه از کدام نوع پیاده‌سازی وایرفریم استفاده ‌می‌کنید، وایرفریم‌ها به سه دسته اصلی زیر تقسیم می‌شوند:

1- Wireframe با جزئیات کم

در صورتی که قصد طراحی یک سایت با کمترین جزئیات را داشته باشید، می‌توانید وایر فریم را بر روی یک کاغذ A4 پیاده کنید. این نوع از طراحی اولیه، شامل هیچ جزئیاتی نبوده و تنها به صفحات اصلی و ثانویه مرتبط است. طراحی Wireframe با کمترین جزئیات، مینیمال‌ترین حالت وایرفریمینگ بوده و بیشتر به صورت سیاه و سفید ارائه می‌شود.

2- Wireframe با جزئیات متوسط

در این نوع از وایر فریم، به جزئیات توجه بیشتری نسبت به وایر فریم اول خواهد شد. معمولا این Wireframe با یک الی دو رنگ پیاده‌سازی شده و برخی از بخش‌های مهم و جزئی در آن به خوبی قابل مشاهده خواهند بود. در طراحی Wireframe با جزئیات متوسط، تمام نوشته‌های اصلی خوانا هستند و جایگاه عناصر اصلی به همراه تصاویر و یادداشت‌ها قابل نمایش می‌باشند.

3- Wireframe با جزئیات بالا

در صورتی که قصد اجرای Wireframe با جزئیات بالا را داشته باشید، باید از نرم‌افزارهای مخصوص استفاده کنید. این نرم افزارها دارای امکانات و ویژگی‌های خاصی هستند و پیاده‌سازی وایرفریم را به خوبی امکانپذیر می‌نمایند. در این نوع از Wireframe می‌توانید از رنگ‌های مختلف استفاده کرده و عناصر را به خوبی بر روی صفحات سایت مشخص کنید. در حقیقت Wireframe با جزئیات کامل، از نظر بصری شبیه به نسخه نهایی سایت بوده و به عنوان رابط کاربری نیز شناخته می‌شود. این نوع از طراحی نسبت به انواع دیگری که ذکر شد، به زمان بیشتری برای پیاده‌سازی نیاز خواهد داشت.

 

روش ساخت وایرفریم سایت چگونه است؟

 

How to build a site wireframe

 

با شناخت انواع Wireframe، می‌توانید به راحتی از روش ساخت آن نیز مطلع شوید. در ساده‌ترین حالت که تنها به کلیات سایت توجه می‌شود، می‌توان با چند شکل هندسی ساده عناصر و اجزای هر صفحه را مشخص کرد. برای این کار می‌توانید طرح مورد نیاز مشتری را بر روی یک کاغذ پیاده کرده و مکان هر عنصر اصلی را در آن مشخص نمایید.

در این روش نیازی به نرم افزار نبوده و فرد طراح، تمام ایده‌های خود را بر روی کاغذ به راحتی اجرا خواهد کرد. در این روش از ساخت وایر فریم، به ایده‌های گرافیکی توجهی نشده و تنها به معرفی عناصر اصلی اشاره خواهد شد. علاوه بر این، برخی از طراحان از نرم افزارهای مخصوص طراحی Wireframe استفاده می‌کنند. این نرم افزارها از کاربری آسانی برخوردارند و می‌توان در هر زمانی تغییرات مورد نیاز را بر روی آنها اجرا کرد.

 

معرفی بهترین نرم افزارهای ساخت Wireframe سایت

 

Introducing the best software for building the site Wireframe

 

همانطور که گفتیم برای ارائه طرح اولیه سایت‌های پیچیده، بهتر است از نرم افزارهای مخصوصی استفاده کرد. در اینجا به معرفی چند تا از نرم افزارهای کاربردی در زمینه طراحی وایر فریم سایت اشاره کرده و ویژگی هرکدام را بیان خواهیم کرد.

• نرم افزار طراحی وایر فریم Adobe XD

نرم افزار ادوبی ایکس‌ دی در سال 2017 ارائه شده و برای افراد UX کار و UI کار بسیار مناسب می‌باشد. با استفاده از این نرم افزار می‌توان طرح‌های اولیه سایت را به خوبی پیاده‌سازی کرده و از قابلیت‌های آن بهره‌مند شد. در حقیقت Adobe XD از نرم افزارهای تخصصی گرافیکی بوده که طراحان می‌توانند برای طراحی رابط کاربری اپلیکیشن‌ها و سایت‌های خود از آن استفاده کنند. این نرم افزار دارای ویژگی‌های خاص و متمایز کننده‌ای است که به سببشان، بیشتر طراحان به سراغ آن می‌روند. از ویژگی‌های برنامه Adobe XD می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– نرم افزار ادوبی ایکس دی با برنامه‌های فتوشاپ و ایلستریتور قابل اتصال است. در واقع هر زمانی که نیاز باشد می‌توان بدون اکسپورت گرفتن، فایل‌های این سه برنامه را با هم رد و بدل کرد.

– یادگیری Adobe XD بسیار آسان است و افراد می‌توانند خیلی سریع کار کردن با آن را به خوبی بیاموزند.

– سرعت کار با این برنامه بسیار بالا است و فرد طراح قادر است به دور از پیچیدگی‌، شروع به طراحی رابط کاربری سایت نماید.

• نرم افزار طراحی وایر فریم UX pin

UX pin یکی دیگر از برنامه‌های مناسب برای طراحی رابط کاربری سایت است. افراد طراح می‌توانند از این برنامه برای تست نمونه اولیه سایت اقدام کرده و به راحتی تغییرات مورد نظر را در آن پیاده کنند. استفاده از این نرم افزار نیز بسیار راحت بوده و می‌توان توسط آن خیلی زود اقدام به طراحی وایرفریم سایت کرد.

• نرم افزار طراحی وایر فریم Sketchs

Sketchs نام یک برنامه بسیار شناخته شده بوده که از آن نیز می‌توانید برای طراحی صفحات سایت به همراه جزئیات استفاده کنید. این برنامه از نوع open source بوده و یکی از رقبای اصلی شرکت ادوبی و نرم افزار فتوشاپ است. افرادی که از سیستم عامل مک برخوردار هستند، می‌توانند از برنامه اسکچ برای طراحی استفاده نمایند. استفاده از این برنامه بسیار راحت بوده و افراد می‌توانند خیلی زود کار با آن را بیاموزند.

• نرم افزار طراحی وایر فریم Balsamiq Mockups

بدون شک برنامه بالزامیک یکی از برنامه‌های بسیار راحت و ساده برای طراحی وایرفریم سایت است. از این ابزار افراد طراح رابط کاربری، گرافیست‌ها و تحلیلگران کسب و کار می‌توانند به راحتی استفاده کنند و طرح خود را در آن به نمایش بگذارند.

• نرم افزار Mock Flow

به عنوان آخرین ابزار، ما نرم افزار Mock Flow را معرفی می‌کنیم. این برنامه ابزاری قدرتمند و پرقابلیت برای UI wireframeها بوده و می‌توان خیلی سریع با آن طرح‌های مورد نظر را پیاده‌سازی کرد. برنامه Mock Flow یاز به دانش تخصصی ندارد و بدون پیچیدگی ارائه شده است.

 

جمع بندی

همانطور که ملاحظه کردید در این مطلب به طور کامل به بررسی طراحی وایر فریم سایت پرداختیم. Wireframe اولین مرحله از طراحی یک وب سایت به حساب رفته و شامل ارائه یک نمای کلی از سایت می‌باشد. در وایر فریم سایت می‌توان کلیه صفحات سایت را به همراه جایگاه المان‌ها مشخص کرده و ارتباط میان آنها را تعیین کرد. برای طراحی wireframeها می‌توان از برنامه‌های مخصوص ذکر شده در متن استفاده کرده و یا آن را بر روی یک کاغذ به نمایش گذاشت.

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x