ایمیل مارکتینگ یکی از روشهای تبلیغاتی است که همچنان بسیاری از شرکتهای بزرگ و کوچک از آن استفاده میکنند. برای ایمیل مارکتینگ ابزارهای زیادی وجود دارد که از میان آنها برخی از نتیجه و تاثیر بیشتری برخوردار هستند. حال باید دید که بهترین ابزارهای ایمیل مارکتینگ کدام یک هستند و چگونه میتوان از آنها بهترین استفاده را کرد. در ادامه مطلب با مبحث ایمیل مارکتینگ و همچنین بهترین ابزارهای آن آشنا خواهیم شد.
ایمیل مارکتینگ چیست؟
ایمیل مارکتینگ (Email marketing) یکی از روشهای تبلیغاتی و بازاریابی است که از طریق آن میتوان مشتریان را از وجود محصولات جدید، تخفیفها و سایر خدمات شرکت آگاه کرد. همچنین این روش تبلیغاتی میتواند بر روی فروش تاثیر داشته باشد و مشتریان را به خرید محصولات ترغیب نماید. البته تمام اینها در صورتی است که ایمیل مارکتینگ را به درستی و با بهترین ابزارها انجام داد. بهترین راهکار برای این روش بازاریابی این است که از طریق فرمی لیست مخاطبان را دریافت کرده و با توجه به نیازها و علاقمندی مشتریان، برای آنها ایمیلهایی را ارسال کرد. این ایمیلها باید مرتبط و با محتوا باشند و حاوی ایمیلهای اسپم و هرز نباشند. همچنین برخی برای مناسبتهای مختلف مانند تولد، اقدام به ارسال ایمیل به مشتریان میکنند تا از این طریق نام برند را در حافظه مشتری باقی بگذارند.
ایمیل مارکتینگ از چند عنصر حیاتی تشکیل میشود:
- ایجاد لیست ایمیل: از طریق فروشهای آنلاین و یا حضوری، وبینارها و غیره میتوان لیستی از ایمیل مشتریان را به دست آورد.
- تقسیم بندی لیست ایمیل: پس از ایجاد لیست ایمیل مشتریان، باید آنها را بر اساس علایق، مکان، مواد و محصولات خریداری شده، تعاملات با سایت و هر چیز دیگری تقسیم و سازماندهی کرد.
- حفظ و مرتب سازی لیست: در این لیست باید ایمیلهایی که بازخورد زیادی ندارند را حذف کرده و آن را به طور مداوم آپدیت کرد.
- ارسال ایمیل با محتوای مفید: همانطور که گفته شد برای ایمیل مارکتینگ موفق باید از ایمیل با محتوای مناسب و مفید استفاده کرد. این ایمیلها باید از محتواهای جذابی برخوردار باشند تا خوانندگان جذب خواندن آنها شوند.
- بررسی نتایج کمپین ایمیل: پس از ارسال ایمیل، باید میزان باز شدن ایمیل، نرخ کلیک و ترافیک سایت را مورد بررسی قرار داده و از نتایج آن برای کمپینهای بعدی استفاده کرد.
معرفی بهترین ابزارهای Email marketing
اگر قصد دارید از تبلیغات ایمیل مارکتینگ استفاده کنید، ابزارهای زیادی برای این کار وجود دارد. حال ما در اینجا به چند ابزار مهم و کاربردی در این زمینه اشاره میکنیم تا بتوانید یکی از آنها را برای کسب و کار خود انتخاب نمایید. اغلب این ابزارها در نسخه رایگان هم موجود هستند.
-
ابزار Mailchimp
Mailchimp یکی از شناخته شدهترین پلتفرمهای بازاریابی است. این ابزار امکان اجازه داشتن 2000 مشترک و ارسال ده هزار ایمیل در ماه را میدهد. البته نسخه پولی آن نیز وجود دارد که با پرداخت 9.99 دلار در ماه شروع میشود. در نسخه پولی و حتی رایگان میل چیمپ، ویژگیهای جدید و به روزی اضافه میشود. گسترش و به روزرسانی Mailchimp تا حدی بوده است که امروزه به یک بستر بازاریابی all-in-one تبدیل شده است. این ابزار ایمیل مارکتینگ، تمام اصول اولیه و لازم برای مشاغل کوچک و جدید را دارد و یک سرویس اساسی برای طیف گستردهای از کانالهای بازاریابی را اضافه کرده است. برای مثال سرویسهایی چون ایمیل، لندینگ پیج، تبلیغات فیسبوک و اینستاگرام، فرمهای پاپ آپ و کارت پستال از انواع سرویسهای آن هستند. کاربران در نسخه رایگان Mailchimp به یک Mailchimp’s Content Studio دسترسی پیدا میکنند که از طریق آن میتوان تمام تصاویر، فایلهای گرافیکی و سایر پروندههای خود را همگام سازی و ذخیره کرد. برای همین با تمام این تفاسیر میتوان گفت با استفاده از این ابزار، کمپینها همواره به روز و سازگار با شرایط مورد نظر خواهند بود.
-
ابزار HubSpot
HubSpot Email Marketing، یکی از ابزارهای دیگر ایمیل مارکتینگ است که بیشتر به خاطر پلتفرم اتوماسیون بازاریابی خود شناخته شده است. این ابزار از بخش رایگان هم برخوردار است و میتواند بسیاری از نیازهای ایمیل مارکتینگ یک تجارت کوچک و نوپا را پشتیبانی کند. در نسخه رایگان ابزار HubSpot، میتوان اقدام به ارسال ایمیلهای تبلیغاتی یا ایمیلهای تشکر پس از خرید کرده و کمپینهای فروش و سایر خدمات خود را اجرا کرد. یکی از ویژگیهای بخش رایگان این ابزار، سهولت استفاده از آن است. این ابزار از یک ویرایشگر بصری مفید برخوردار است که میتوان تمام امور مورد نظر را به سادگی کشیدن و رها کردن ماوس انجام داد. همچنین این ابزار از قالبهای آمادهای برخوردار است که میتوان خیلی سریع از طریق آنها اقدام به راه اندازی کمپین کرد.
از وجههای تمایز HubSpot با سایر ابزارهای ایمیل مارکتینگ، میتوان به CRM همیشه رایگان آن اشاره کرد. زمانی که در این ابزار یک حساب کاربری ایجاد کنید، میتوانید به هر دو ابزار دسترسی داشته باشید و برای خودتان یک پایگاه داده مخاطبان متمرکز ایجاد کنید و در آن لیستها را سازماندهی کرده و عملکرد ایمیلهای ارسالی خود را مدیریت نمایید. لازم به اشاره است که ابزار رایگان هاب اسپات، به 2000 ارسال در ماه محدود میشود و برای استفاده از برنامههای پرداختی آن باید حداقل 480 دلار در هر سال پرداخت کرد.
-
ابزار MailerLite
سیستم ایمیل مارکتینگ میلرلایت یکی دیگر از ابزارهای در دسترس است که برای هر نوع کسب و کاری قابل استفاده میباشد. از طریق این ابزار میتوان اقداماتی برای تعامل با مشتریان بالقوه، بازاریابی B2B، فروشهای آنلاین، راه اندازی خبرنامهها و غیره اقدام کرد. ابزار ایمیل مارکتینگ MailerLite در نسخه رایگان خود امکان دارا بودن حداکثر 1000 مشترک را میدهد. البته تعداد ایمیلهای ارسالی در این نسخه محدود نبوده که در نوع خود بسیار قابل توجه و بینظیر است. لازم به اشاره است که این ابزار جزو ابزارهای ایمیل مارکتینگ روسی است که از زبان فارسی هم پشتیبانی میکند. برای همین با توجه به امکانات خوبی که دارد، برای کاربران ایرانی میتواند گزینه خوبی باشد.
-
ابزار Sender
ابزار Sender هم جزو ابزارهایی است که در نسخه رایگان خود اجازه جمع آوری لیست زیادی از کاربران را میدهد. در نسخه رایگان میتوان یک لیست 2500 نفری از کاربران را جمع کرده و تا 15000 ایمیل در ماه برای آنها ارسال کرد. این میزان از تعداد کاربران و حجم ارسال ایمیل، قابل توجه است و برای بسیاری از مشاغل کافی میباشد. با این حال اگر از سیستم سندر و امکانات آن خوشتان آمد، میتوانید از نسخه پولی آن نیز استفاده نمایید. هزینههای ابزار ایمیل مارکتینگ Sender خیلی بالا نبوده و میتوان با پرداخت تعرفه مورد نظر، از امکانات آن بهره مند شد.
-
ابزار ایرانی نجوا
زمانی که به دنبال بهترین ابزارهای ایمیل مارکتینگ هستید، حتما با نام بسیاری از ابزارهای ایرانی مواجه میشوید. یکی از این ابزارها که محبوبیت و شهرت زیادی دارد، سرویس نجوا است. در این ابزار بسیاری از امکانات گنجانده شده است و از این حیث کمبودی نسبت به ابزارهای خارجی ندارد. همچنین قیمت آن نیز نسبت به ابزارهای بین المللی کمتر میباشد. از مزایای سرویس نجوا باید به سهولت استفاده و وجود قالبهای حرفهای، امکان شخصی سازی و سفارشی کردن ایمیلها، امکان ارسال ایمیل به طور زمان بندی شده و انبوه و همچنین وجود انواع پلن با قیمتهای مختلف و منصفانه اشاره کرد.
چگونه بهترین ابزار ایمیل مارکتینگ را انتخاب کنیم؟
اگر برایتان سوال است که از میان ابزارهای ایمیل مارکتینگ در بازار کدام برای شما بهتر هستند و چگونه میتوانید بهترین آن را انتخاب کنید، باید اشاره کنیم که این کاملا به نیازها و اهداف کسب و کار شما بستگی دارد. با این حال بهتر است برای انتخاب ابزار مناسب خود، عوامل زیر را در نظر داشته باشید:
- حجم ارسال ایمیل: همانطور که ملاحظه کردید هر یک از ابزارهای ایمیل مارکتینگ از یک حجم ارسال ایمیل برخوردار هستند. شما میتوانید با توجه به حجم مورد نیاز خود، یکی از این سرویسها را انتخاب نمایید.
- طراحی پنل: یکی دیگر از فاکتورهایی که بهتر است مورد توجه قرار بگیرد، طراحی است. توجه داشته باشید که آیا قالبهای موجود متناسب با برند و کسب و کار شما هستند یا خیر. همچنین به ویژگیها و امکانات تمها و قالبهای رایگان توجه داشته باشید و ببینید آیا میتوانند نیازهای شما را برآورده کنند.
- سهولت استفاده: ایجاد و ارسال ایمیل با این ابزارها باید ساده باشد و نباید با پیچیدگی و جزئیات زیادی همراه باشد. بنابراین به این فاکتور نیز توجه داشته باشید.
- امکان سفارشی سازی: از دیگر عواملی که بهتر است هنگام انتخاب بهترین ابزار ایمیل مارکتینگ به آن توجه شود، باید به امکان سفارشی سازی اشاره کرد. این یعنی باید ببینید در ابزار مورد نظر چقدر میتوانید ظاهر ایمیلها و خبرنامههای خود را کنترل کرده و تغییر دهید.
جمع بندی
در حال حاضر ابزارهای ایمیل مارکتینگ زیادی وجود دارد که از آنها میتوان برای بازاریابی ایمیلی استفاده کرد. علاوه بر ابزارهای اشاره شده در متن، ابزارهای دیگری نیز وجود دارند که به عنوان بهترین ابزار دیجیتال مارکتینگ شناخته میشوند. از دیگر ابزارها در این زمینه میتوان به Zoho Campaigns، Drip، Campaigner، GetResponse، Moosend و Sendicate اشاره کرد. شما میتوانید بر اساس ویژگیها و امکانات هر یک از این ابزارها، یکی از آنها را انتخاب کنید و برای بازاریابی ایمیلی و کمپینهای تبلیغاتی خود استفاده نمایید.