چگونه میتوانیم لینک‌های شکسته سایت را پیدا کنیم؟

چگونه میتوانیم لینک‌های شکسته سایت را پیدا کنیم؟

یکی از مواردی که ممکن است کاربران سایت با آن مواجه شوند، برخورد با لینک شکسته یا  Broken Link است. منظور از لینک شکسته این است که کاربران پس از وارد کردن آدرس و یا فشردن یک لینک، به صفحه مورد نظر خود نمی‌رسند و با ارور 404 مواجه می‌شوند. این اتفاق برای هر کاربری ناخوشایند است و موجب نارضایتی آنها می‌گردد. برای همین طراحان و مدیران سایت باید به لینک‌های شکسته سایت توجه داشته باشند و آنها را پیدا و رفع نمایند. اما چگونه میتوان لینک‌های شکسته سایت را پیدا و رفع کرد؟ در ادامه به بررسی این موضوع‌ها خواهیم پرداخت.

لینک شکسته چیست؟

Broken Linkیا همان لینک شکسته به این اشاره دارد که پس از کلیک بر روی یک لینک به جای آن که به صفحه مورد نظر برسید، با صفحه دیگر و ارور 404 مواجه شوید. در این صفحه پیغام “صفحه پیدا نشد” به صورت فارسی یا انگلیسی برای کاربران به نمایش در می‌آید. این یعنی صفحه وجود خارجی نداشته و یا خالی از محتوا است. حال از آنجایی که پیوندهای شکسته به طور بالقوه‌ای منجر به برداشت‌های بد و غیر حرفه‌ای در ذهن کاربران سایت می‌شوند، باید خیلی سریع توسط توسعه دهندگان و طراحان سایت مورد بررسی و رفع قرار بگیرند. لینک‌های شکسته به عنوان هایپرلینک شکسته (broken hyperlink) یا پیوند مرده (dead link) نیز شناخته می‌شوند.

زمانی که در اصطلاح لینک شکسته رخ می‌دهد، ممکن است سایت با یک یا چند مورد از مشکلات زیر مواجه شده باشد:

  • صفحه مقصد منتقل شده یا دیگر وجود ندارد.
  • یک URL نامعتبر برای لینک توسط مالک وب وارد شده است.
  • صفحه وب وجود دارد، اما کاربر نمی‌تواند به آن دسترسی داشته باشد. شاید به این دلیل که صفحه خصوصی شده است.
  • یک فایروال وجود دارد که دسترسی به سایت یا صفحه مورد نظر را محدود می‌کند.

با اینکه گوگل عنوان کرده که خطاهای 404 ممکن است روی سئوی سایت تاثیری نداشته باشند، اما لینک شکسته می‌تواند به تجربه کاربر سایت آسیب بزند و نرخ پرش سایت را افزایش دهد.

انواع لینک شکسته

 

انواع لینک شکسته

 

  • لینک شکسته داخلی

در صورتی که از صفحه‌ای از سایت خود به یک صفحه دیگر لینک داده و به صفحه 404 برسید، یعنی با یک لینک شکسته داخلی مواجه هستید. حال دلایلی وجود دارد که می‌تواند باعث ایجاد لینک شکسته داخلی شود. این دلایل عبارتند از:

  • حذف محتوا: در صورتی که به حذف محتوای صفحه بپردازید، کاربر یا خودتان با ارور 404 و لینک شکسته مواجه می‌شوید.
  • تغییر آدرس: تغییر آدرس صفحه بنا به دلایلی چون بهینه کردن آدرس صفحات سایت، تغییر صفحه و موارد دیگر روی می‌دهد. زمانی که به تغییر آدرس صفحه بپردازید، لینک‌هایی که قبلا به آن داده بودید همه شکسته شده و به ارور 404 می‌رسند.
  • آدرس لینک اشتباه: اگر بخواهید به صفحه‌ای از سایت خودتان لینک دهید اما آدرس آن را اشتباه بنویسید، لینک شکسته شده و به صفحه 404 می‌رسد. در واقع درج یک کاراکتر اشتباه در آدرس لینک می‌تواند منجر به خرابی آن شود. برای همین باید به نوشتن صحیح کاراکترها توجه داشته باشید.
  • لینک شکسته خارجی

لینک شکسته خارجی، به لینک‌های خارج از صفحه و سایت اشاره دارد. در صورتی که در لینک دهی خارجی اشتباه کنید و آدرس لینک را به طور صحیح وارد نکنید، کاربر به صفحه 404 می‌رسد. در رابطه با ایجاد لینک شکسته خارجی میتوان به مواردی چون درج آدرس مقصد به طور اشتباه، حذف شدن صفحه در سایت مقصد و تغییر آدرس صفحه در سایت مقصد اشاره کرد.

همچنین بخوانید
چگونه SSL را در سایت های وردپرسی فعال کنیم؟

لینک شکسته چه معایبی دارد؟

لینک‌های شکسته تاثیرات مخربی بر روی سایت ایجاد می‌کنند. در اینجا به چند معایب لینک شکسته اشاره می‌کنیم.

  • لینک شکسته بر روی ترافیک سایت اثر گذاشته و آن را کاهش می‌دهد. دلیل آن هم این است که اگر کاربر با ورود به سایت با این پیغام روبرو شود، دیگر به سایت مراجعه نکرده و از سایر سایت‌های استفاده می‌نماید.
  • لینک شکسته می‌توانند بر روی شهرت و اعتبار تاثیر بگذارد و شهرت سایت و برند را کم کند.
  • این لینک‌ها بر روی موتور جستجو نیز تاثیر می‌گذارند و رتبه بندی آن را کاهش می‌دهند.

چگونه لینک های شکسته را تشخیص دهیم؟

 

چگونه لینک های شکسته را تشخیص دهیم؟

 

حال که با لینک شکسته و معایب آن آشنا شدیم، بهتر است به روش‌های تشخیص آن بپردازیم. افزونه‌ها و نرم افزارهای زیادی وجود دارد که به شما امکان می‎دهد خطاهای 404 و لینک‌های شکسته را از طریق آنها جستجو کنید. با این حال برخی از آنها مناسب و قابل اعتماد نیستند و می‌توانند منجر به کاهش سرعت سایت و حتی رایانه شما شوند. برای همین حتما از پلاگین‌ها یا برنامه‌های معتبر در این زمینه استفاده کنید.

Rank Math یکی از پلاگین‌های معتبر در وردپرس است که از طریق آن میتوان به اطلاعات زیادی از سایت دست پیدا کرد. یکی از قابلیت‌های آن، نمایش لینک‌های شکسته است. برای همین اگر از سایت وردپرسی برخوردار هستید، می‌توانید از طریق این افزونه به لینک های شکسته وردپرس خود پی ببرید. علاوه بر این میتوانید از طریق گوگل سرچ کنسول نیز برای پی بردن به لینک‌های شکسته اقدام کنید. برای این کار باید مراحل زیر را انجام دهید:

  • وارد حساب گوگلی شوید که به سایتتان لینک شده است.
  • سپس وارد گوگل سرچ کنسول شوید و روی حساب کاربری خود کلیک کنید.
  • در نوار کناری سمت چپ، به منوی کشویی با عنوان “Crawl” بروید و روی Crawl Errors کلیک کنید.
  • سپس روی لینک کلیک کنید تا بتوانید اطلاعات دقیقی در مورد لینک شکسته مشاهده نمایید. این کار برای پی بردن به لینک خراب سایت بسیار مناسب است.
همچنین بخوانید
4 نکته اساسی در خرید دامنه

یکی دیگر از راه‌های پیدا کردن و تشخیص لینک شکسته، استفاده از ابزار screaming frog است. این ابزار یا همان نرم افزار، روی سیستم شما نصب می‌شود و پس از بررسی کردن دامنه سایت، تمام لینک‌های شکسته را به شما نمایش می‌دهد. استفاده از این نرم افزار هم راحت است. اما اگر حوصله نصب یا کار کردن با آن را ندارید، می‌توانید از همان گوگل سرچ کنسول استفاده کنید.

  • استفاده از افزونه‌های گوگل برای تشخیص لینک شکسته

علاوه بر موارد اشاره شده، می‌توانید از طریق افزونه‌های گوگل نیز به بررسی لینک‌های شکسته سایت بپردازید. برای این کار افزونه‌ها یا extensionsهای زیادی وجود دارد که یکی از آنها افزونه Seo Minion است. در اینجا به طور مختصر به نحوه استفاده از این افزونه اشاره می‌کنیم. پس از آنکه اسم افزونه Seo Minion را در گوگل سرچ کردید و موفق به دانلود و نصب آن شدید، باید وارد سایت خود شوید و روی آیکون افزونه کلیک کنید. سپس تب Check Broken Links را انتخاب کنید. با این کار افزونه شروع به بررسی لینک‌های سایت کرده و در صورت وجود لینک شکسته، آن را به شما نمایش می‌دهد.

بهترین راه برای جلوگیری از ایجاد لینک شکسته

یک راهکار بسیار راحت و ساده برای اینکه بتوانید از لینک شکسته در سایت جلوگیری کنید، وجود دارد. آن هم این است که به محتواهای خود، خصوصا محتواهای قدیمی توجه داشته باشید و به جای حذف آنها به بروزرسانی محتوا بپردازید. با این کار می‌توانید از نمایش ارور 404 برای کاربر جلوگیری کنید و آن را به صفحه مورد نظر خود برسانید.

همچنین بخوانید
رایج ترین اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ کدامند؟

نحوه حل و برطرف کردن لینک شکسته

 

نحوه حل و برطرف کردن لینک شکسته

 

در صورتی که به وجود لینک شکسته در سایت پی بردید، باید هر چه سریعتر برای رفع آن اقدام کنید. در اینجا به چند روش برای این کار اشاره می‌کنیم. یکی از رایج‌ترین و ساده‌ترین روش‌های تصحیح لینک‌های شکسته در سایت، ایجاد ریدایرکت 301 از طریق افزونه‌ای مانند Rank Math یا به‌روزرسانی فایل htaccess است.

  • ریدایرکت 301 به htaccess

سینتکس ایجاد ریدایرکت 301 به شکل زیر خواهد بود:

Redirect 301 /landing-page-2 https://www.yourdomain.com/landing-page-1

نیمه دوم آدرس کامل صفحه جدید است که پیوند به آن هدایت می‌شود.

  • به روز رسانی ریدایرکت‌های 301 از طریق HTAccess

ویرایش فایل HT Access میتواند ساده به نظر برسد. اما اگر با نحوه آن آشنایی نداشته باشید، ممکن است منجر به خطاهایی شود و به سایت آسیب برساند. در واقع با یک کاراکتر از دست رفته، کل سایت با مشکل ایجاد می‌شود. برای همین توصیه ما این است که کل فایل را کپی کنید و آن را در یک notepad ذخیره کنید تا در صورت خرابی سایت، یک نسخه پشتیبان داشته باشید.

  • وارد صفحه دسترسی ادمین خود شوید.
  • به File Manager بروید و پوشه public_html را باز کنید.
  • در تنظیمات حساب، مطمئن شوید که نمایش فایل‌های مخفی تیک خورده باشد.
  • برای ویرایش فایل HT Access روی دکمه ویرایش کلیک کنید.
  • در ریدایرکت 301 بروزرسانی را انجام داده و روی دکمه ذخیره کلیک کنید.
  • در نهایت روی لینک خراب قدیمی کلیک کنید و مطمئن شوید که به مقصد جدید منتقل می‌شود.

جمع بندی

در این مطلب به لینک‌های شکسته، علل ایجاد آن و نحوه برطرف کردن آن به طور کامل اشاره کردیم. همانطور که ملاحظه کردید برای تشخیص لینک شکسته چندین راهکار وجود دارد که از جمله آنها میتوان به پلاگین‌هایی چون Rank Math، گوگل سرچ کنسول، نرم افزارهایی چون screaming frog و افزونه‌های گوگل مانند Seo Minion اشاره کرد. شما می‌توانید از طریق این ابزارها، به لینک‌های شکسته سایت خود پی ببرید و از طریق راهکارهای اشاره شده به رفع آن بپردازید.

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x