روش‌های افزایش سرعت سایت

روش‌های افزایش سرعت سایت

یکی از موضوعات بسیار مهم در سایت که بر روی سئوی آن نیز تاثیرگذار است، سرعت لود سایت است. دلیل اهمیت این موضوع این است که اگر کاربر وارد سایتی شده و با سرعت لود پایین آن مواجه شود، خیلی زود سایت را ترک خواهد کرد؛ بدون آنکه حتی محتوای سایت را ببیند یا از خدمات آن استفاده کند. بنابراین سرعت سایت از موضوعات مهم بوده و باید به آن توجه زیادی شود. برای اینکه سرعت سایت را افزایش دهید، باید به فاکتورهای زیادی توجه داشته باشید. در ادامه این مطلب به بررسی روش‌های افزایش سرعت سایت می‌پردازیم و با عوامل پایین آمدن سرعت سایت آشنا می‌شویم.

دلیل اهمیت سرعت سایت چیست؟

امروزه سایت‌های زیادی در بستر اینترنت در حال فعالیت و رقابت با یکدیگر هستند. سایت‌های رقیب همواره در تلاش هستند تا بتوانند رتبه و جایگاه خود را ارتقا دهند و به بالاترین نتایج موتور جستجو گوگل دست پیدا کنند. یکی از عواملی که در این زمینه موثر است، سرعت سایت است. سرعت سایت فاکتور مهمی بوده و باید همواره مورد توجه صاحبان سایت قرار بگیرد. اما چرا سرعت بارگیری سایت تا این حد مهم است؟ در زیر به چند دلیل مهم در رابطه با اهمیت سرعت سایت اشاره می‌کنیم.

  • تاثیرگذاری بر روی سئوی سایت: در صورتی که سایت سرعت لود مناسبی نداشته باشد، باعث ترک سریع کاربر از سایت و صفحه می‌شود. ترک سریع کاربر بر روی سئوی سایت تاثیر منفی گذاشته و سبب کاهش رتبه و جایگاه آن می‌شود.
  • جذب و تعامل بیشتر کاربر: در صورتی که کاربر برای بار اول وارد سایت شما شود و تجربه و تعامل خوبی با آن داشته باشد، در دفعات بعد نیز به سایت شما رجوع خواهد کرد. اما اگر سایت از سرعت مناسبی برخوردار نباشد، بر روی تعامل کاربر تاثیر منفی گذاشته و سبب کاهش رضایت او می‌گردد.
  • افزایش نرخ تبدیل: تعامل بیشتر و بهتر با کاربران سایت، باعث می‌شود تا بر روی نرخ تبدیل سایت نیز تاثیر مثبتی ایجاد شود. بالا بودن سرعت سایت سبب افزایش نرخ تبدیل و تبدیل کاربران به مشتریان ثابت و وفادار می‌شود.
  • کاهش نرخ پرش: بانس ریت (Bounce Rate) یا نرخ پرش، به معنای ترک کاربر بدون هیچ عمل خاصی است. در واقع زمانی که کاربر وارد سایت شده و با سرعت لود زیاد آن مواجه شود، سایت را سریعا ترک می‌کند. این کار سبب افزایش نرخ پرش و تاثیر منفی بر روی رتبه و جایگاه سایت می‌شود.
همچنین بخوانید
 UIو UX چه تفاوتی با هم دارند؟

بهترین زمان سرعت لود سایت چقدر است؟

 

بهترین زمان سرعت لود سایت چقدر است؟

 

طبق یک نظرسنجی مشخص شده است که بیشتر کاربران علاقه دارند صفحه مورد نظرشان در حدود 2 ثانیه لود شود. بسیاری از افراد زمانی که سرعت بارگیری سایت به 3 ثانیه یا بیشتر از آن برسد، سایت را ترک کرده و به سراغ سایت دیگر می‌روند. برای همین میتوان گفت بهترین زمان سرعت لود سایت، در حدود 3 ثانیه است که طبق گزارش‌های گوگل، بیشتر سایت‌ها از این میزان سرعت برخوردار نیستند. در یک تحلیل مشخص شده است که اغلب سایت‌ها از سرعت لود 7 ثانیه برخوردار هستند و با زمان ایده‌آل 3 ثانیه، اختلاف زیادی دارند. بنابراین اگر بتوانید سرعت سایت خود را به این میزان برسانید، می‌توانید به جایگاه بهتری دست پیدا کنید و باعث افزایش میزان رضایت کاربران و مشتریان خود شوید. برای تست سرعت بالا آمدن سایت خود می‌توانید از ابزارهای موجود مانند gtmetrix یا Pingdom Speed Test استفاده کنید.

بررسی بهترین راه های افزایش سرعت سایت

حال که با تاثیر و اهمیت سرعت سایت آشنا شدید، بهتر است به روش‌های افزایش سرعت سایت بپردازیم. در اینجا به مهمترین فاکتورها در این زمینه اشاره می‌کنیم.

  • کاهش درخواست‌های http

درخواست‌های http برای هر عنصری از صفحه ساخته شده‌اند. هر چقدر تعداد عناصر موجود در صفحه بیشتر باشد، درخواست‌های بیشتری به سمت سرور ارسال می‌شود. در زمان نمایش صفحه سایت، مرورگر برای هر یک از عناصر سایت یک درخواست http می‌فرستد. با افزایش عناصر صفحه، زمان دانلود آنها بالاتر رفته و سرعت لود سایت افزایش می‌یابد. بنابراین یکی از روش‌های بهبود سرعت سایت، کاهش درخواست‌های http است.

  • بارگذاری غیر همزمان فایل‌های جاوا اسکریپت و CSS

برای بارگذاری فایل‌های css و java script، میتوان به صورت همگام یا غیر همگام اقدام کرد. در صورتی که این فایل‌ها به طور همگام بارگذاری شوند، به همان تریب بارگذاری در صفحه نمایش داده می‌شوند. اما اگر بارگذاری به صورت غیر همگام باشد، ترتیبی در این مورد وجود نخواهد داشت. در این شرایط هر فایلی می‌تواند به طور جداگانه دانلود شود. بنابراین اگر فایل‌های css و java script را به صورت ناهمگام بارگذاری کنید، سبب افزایش سرعت سایت خود خواهید شد.

  • استفاده از هاست پر سرعت و مناسب

 

همچنین بخوانید
اصول طراحی لندینگ پیج جذاب

استفاده از هاست پر سرعت و مناسب

 

علت دیر لود شدن سایت می‌تواند به خاطر هاست و فضای میزبانی نامناسب نیز باشد. زمانی که قرار است برای سایت خود هاست خریداری کنید، باید به سراغ یک شرکت معتبر بروید. خرید هاست ارزان از شرکت‌های نامعتبر، کار اصولی نبوده و می‌تواند در آینده شما را با مشکلاتی چون افزایش سرعت لود سایت مواجه نماید. برای همین حتما از یک فضای هاست مناسب استفاده کنید و برای خرید آن هزینه کافی در نظر بگیرید.

  • ترکیب کردن فایل‌ها

با ترکیب فایل‌های CSS، HTML و جاوا اسکریپت، می‌توانید تعداد فایل‌های خود را کاهش دهید. کاهش تعداد فایل‌ها باعث می‌شود تا از تعداد درخواست‌های صفحه کم شود و بر سرعت لود سایتتان افزوده شود.

  • حذف افزونه‌های غیر ضروری

اگر از سایت‌هایی چون وردپرس استفاده می‌کنید، باید تنها افزونه‌های لازم را بر روی آن نصب نمایید. نصب بیش از حد افزونه باعث می‌شود تا سرعت لود سایت افزایش پیدا کند. بنابراین برای بالا بردن سرعت لود سایت وردپرس خود، بهتر است تنها از افزونه‌های کاربردی استفاده کنید و پلاگین‌های غیر ضروری را حذف نمایید.

  • فشرده‌سازی فایل‌ها

 

فشرده‌سازی فایل‌ها

 

یکی از راه‌های ساده برای کاهش زمان لود سایت، فشرده‌سازی فایل‌ها است. برای این کار میتوان از تکنولوژی GZIP که یک عمل استاندارد برای فشرده‌سازی است، استفاده کرد. بنابراین بهتر است از این قابلیت استفاده کرده و در صورت غیر فعال بودن، آن را فعال کنید. اگر هم از سایت وردپرسی برخوردار هستید، می‌توانید با افزونه‌هایی چون w3 total cache و یا wp ROCKET این قابلیت را فعال کنید.

  • کاهش حجم تصاویر و فیلم‌ها

یکی دیگر از راه‌های بهبود سرعت سایت، استفاده از تصاویر و فیلم‌ها با حجم مناسب است. معمولا در هر صفحه از سایتی، چند تصویر، فیلم یا صدا وجود دارد. در صورتی که این فایل‌ها از حجم زیادی برخوردار باشند، زمان زیادی برای لود آنها نیاز خواهد بود. بنابراین باید آنها را بهینه کرده و حجم آنها را تا حد امکان کاهش دهید. برای این کار می‌توانید از نرم افزارهای موجود چون فتوشاپ و یا سایت‌های کاهش حجم آنلاین استفاده کنید.

 

  • فعال کردن کش مرورگر

زمانی که به بازدید از یک سایت می‌پردازید، عناصر و داده‌های آن در یک حافظه کوتاه مدت به نام کش ذخیره می‌شوند. دلیل آن هم این است که زمانی که مجددا به همان سایت می‌روید، درخواست جدیدی برای دانلود داده‌ها ارسال نشود. بنابراین با فعال شدن کش مرورگر میتوان به سرعت لود سایت کمک زیادی کرد.

همچنین بخوانید
چرا پنل سایت وردپرسی کند می شود؟

عوامل موثر در پایین آمدن سرعت سایت

 

عوامل موثر در پایین آمدن سرعت سایت

 

  • بالا بودن حجم داده‌ها در پایگاه داده: در صورتی که در پایگاه داده خود از دیتاهای بلااستفاده برخوردار باشید، باعث افزایش حجم داده‌ها در آن می‌شوید. برای مثال گزارش‌ها یا افزونه‌هایی که برای مدت طولانی استفاده نشده‌اند، سبب افزایش حجم دیتابیس می‌گردند. وجود دیتاهای اضافی، سبب افزایش زمان سرعت لود سایت می‌شود. بنابراین باید اطلاعات بلااستفاده خود را از پایگاه داده پاک کنید تا فضای بیشتری در اختیار داشته باشید.
  • پر شدن حافظه کش: یکی از عوامل پایین بودن سرعت لود سایت، پر شدن حافظه کش مرورگر است. زمانی که مرورگر کپی‌های ثابتی از فایل‌های سایت را ذخیره کند، باعث پر شدن حافظه کش می‌شود. برای همین اگر هنگام ورود به سایت با اشکالاتی در نمایش کدها مواجه شدید، احتمال زیاد به خاطر پر بودن حافظه کش است.
  • استفاده نکردن از شبکه CDN: شبکه CDN یا شبکه تحویل محتوا، شامل چند سرور مختلف در نقاط متعدد و مختلف است. شما می‌توانید از این شبکه استفاده کنید و در هر یک از سرورهای آن یک کپی از سایت خود قرار دهید. با این کار زمانی که کاربر از محلی دورتر از سرور اصلی قصد استفاده از سایت شما را داشته باشد، می‌تواند این کار را با سرعت بیشتری انجام دهد. پس یکی دیگر از راه های افزایش سرعت سایت وردپرسی یا هر سایت دیگری، استفاده از شبکه CDN است.

جمع بندی

سرعت سایت یکی از عوامل بسیار مهم است که صاحبان و مدیران سایت باید به آن توجه داشته باشند. منظور از سرعت سایت، مدت زمانی است که برای بارگیری سایت به طور کامل لازم است. هر چقدر این مدت زمان کمتر باشد، کاربران رضایت بیشتری از سایت شما داشته و سایت بازخورد بهتری دریافت می‌نماید. بنابراین باید به عوامل موثر در کاهش لود سایت توجه داشته باشید و آنها را بشناسید. برای افزایش و بهبود سرعت سایت خود می‌توانید از راه‌هایی چون استفاده از فضای هاست مناسب، کاهش درخواست‌های HTTP، فعال کردن حافظه مرورگر کش و بهینه‌سازی فایل‌های رسانه‌ای استفاده نمایید.

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x