نحوه ساخت سایت مپ برای وردپرس

نحوه ساخت سایت مپ برای وردپرس

یکی از روش‌های بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو، ساخت نقشه سایت یا همان سایت مپ است. افرادی که از سایت مپ در سایت خود استفاده می‌کنند، باعث می‌شوند تا موتورهای جستجو بتوانند به راحتی به ایندکس و خزش سایت بپردازند و از این طریق بهتر از عملکرد سایت مطلع شوند. پس با استفاده از sitemap در سایت میتوان به ربات‌های موتورهای جستجو امکان آنالیز بخش‌های مختلف از سایت را داده و از این طریق زودتر به نتایج عالی در موتورهای جستجو دست پیدا کرد. اما برای ساخت سایت مپ برای سایت‌های وردپرس چه کارهایی باید انجام داد؟ اگر شما هم از سایت وردپرسی برخوردار هستید و قصد اطلاع از نحوه ساخت سایت مپ برای وردپرس را دارید، به ادامه مطلب توجه داشته باشید.

sitemap سایت وردپرسی چیست؟

زمانی که یک خزنده موتور جستجو به سراغ سایت می‌آید، نقشه سایت را بررسی می‌کند تا تمام صفحات سایت را پیدا کند. نقشه سایت وردپرس یا سایت مپ وردپرس، به خزنده‌ها اجازه می‌دهد تا صفحات وب را به طور موثری فهرست بندی کنند. این روش در واقع یک تکنیک هوشمند برای ایندکس شدن سریع سایت است. چرا که ربات‌های موتورهای جستجو به جای خزش میان همه لینک‌های سایت، تنها آدرس‌های فهرست شده در نقشه سایت را مرور کرده و آنها را بررسی می‌کنند. ربات‌ها در این خزش‌ها، به اطلاعات ضروری در مورد صفحات وب مانند آخرین زمان بروز رسانی و همچنین اهمیت صفحه از نظر محتوا دسترسی پیدا می‌کنند. توجه داشته باشید که نقشه سایت، هیچ اهمیتی در رتبه‌بندی SERP سایت ندارد. با این حال آنها برای فهرست کردن سایت ضروری هستند تا در نتایج موتورهای جستجو قرار بگیرند.

نقشه سایت وردپرس یک فایل XML است که در آن تمام صفحات سایت وردپرسی، در این صفحه لینک می‌شوند. همچنین در صورت امکان میتوان دسته‌بندی‌هایی را برای انواع نوشته، برگه، رسانه، برچسب و غیره تعیین کرده تا موتور جستجو خیلی سریعتر به صفحات و ایندکس کردن آنها دسترسی پیدا کند.

تفاوت بین نقشه سایت XML و HTML

نقشه سایت به دو صورت XML و HTML وجود دارد. نقشه سایت XML برای موتورهای جستجو است و برای خزش راحت‌تر ربات‌های موتورهای جستجو به کار برده می‌شود. در صورتی که نقشه سایت HTML، برای انسان و کمک بصری به کاربران به کار برده می‌شود. پس سایت مپ‌های XML به طور خاصی برای موتورهای جستجو نوشته‌ شده‌اند تا با مشاهده فایل XML، اطلاعات سایت را خیلی راحت و سریع استخراج کنند.

همچنین بخوانید
سایت خوب چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

اهمیت لزوم سایت مپ در وردپرس

 

اهمیت لزوم سایت مپ در وردپرس

 

سایت مپ، دید موتور جستجوی سایت را به طرز قابل توجهی بهبود می‌بخشد. چرا که از طریق آن میتواند به تمام صفحات دسترسی پیدا کند و صفحات مهم را راحت‌تر پیدا نماید. بنابراین افرادی که در سایت وردپرسی خود از sitemap استفاده می‌کنند، می‌توانند از این طریق به صفحات مهمشان که به خزش موتور جستجو نیاز دارند، اشاره کنند. در صورتی که در سایت از محتوای جدید بدون لینک استفاده شود، موتور جستجوی گوگل در کشف آن محتوا با مشکل روبرو بوده و ممکن است نتواند آن را ایندکس کند. حال اگر محتوای جدید ایندکس و خزش نشود، در نتایج جستجو نیز رتبه‌بندی نمی‌شود. برای همین با یک نقشه سایت به موتورهای جستجویی چون گوگل و بینگ میتوان اجازه داد که از کدام صفحات و بخش‌های سایت بازدید نمایند. این خزنده‌ها صفحات را کشف و پیمایش کرده و آنها را فهرست‌بندی می‌کنند.

نحوه ایجاد و استفاده از sitemap در سایت وردپرسی

روش‌های مختلفی برای ایجاد نقشه سایت در سایت وردپرسی وجود دارد. در اینجا به چند روش معمول و محبوب برای ساخت سایت مپ وردپرس اشاره می‌کنیم.

  • روش اول: نحوه ایجاد نقشه سایت در وردپرس با استفاده از افزونه

همانطور که می‌دانید وردپرس یکی از سیستم‌های مدیریت محتوا بوده که از تنوع بی‌شمار افزونه‌ها و پلاگین‌ها برخوردار است. طراحان و توسعه دهندگان وردپرس می‌توانند با استفاده از این افزونه‌ها، سایت وردپرسی خود را توسعه ببخشند و آن را به خوبی طراحی نمایند. برای ایجاد سایت مپ در سایت وردپرسی نیز میتوان از افزونه‌های مخصوص استفاده کرد. به این صورت که یک فایل XML به روز را دریافت کرده و آن را در سایت مستقر کرد. برای این کار هم افزونه‌های زیادی وجود دارد که ما به سه مورد از آنها یعنی افزونه Yoast SEO، All in One SEO Pack وXML Sitemaps  اشاره می‌کنیم.

  • افزونه Yoast SEO

Yoast SEO یکی از بهترین افزونه‌های وردپرس برای بهینه سازی موتورهای جستجو است. این افزونه به طور خودکار نقشه‌های سایت XML را برای سایت وردپرسی فعال می‌کند. برای استفاده از این افزونه، باید آن را در صفحه Plugin وردپرس نصب کنید و سپس به بخش SEO و General بروید و روی تب Features کلیک کنید. در این مرحله باید گزینه XML sitemaps را فعال کرده و تغییرات را ذخیره کنید. در این زمان نقشه سایت XML در سایت وردپرس فعال شده است.

  • افزونه All in One SEO

با افزونه All in One SEO نیز میتوان به راحتی یک سایت مپ برای سایت وردپرسی ایجاد کرد. برای نصب این افزونه هم باید طبق روش قبلی اقدام کنید تا به طور پیش فرض قابلیت نقشه سایت در وردپرس فعال شود. سپس با کلیک روی دکمه Open Sitemap میتوان پیش نمایش آن را مشاهده کرد. در این افزونه میتوان تنظیمات نقشه سایت را با مدیریت فهرست‌های نقشه سایت، سفارشی کرد. برخی تنظیمات پیشرفته نیز در افزونه All in One SEO گنجانده شده است. برای مثال میتوان به حذف پست‌ها یا صفحات پرداخته و به اولویت پست‌ها و امتیازدهی آنها پرداخت. All in One SEO یک افزونه با قابلیت‌های زیاد است که میتوان به راحتی از آن استفاده کرد.

  • XML Sitemaps

افزونه Google XML Sitemaps، از تنظیمات پیشرفته برای ارسال سریع سایت مپ به موتورهای جستجو برخوردار است. کافیست افزونه را نصب کنید تا به طور خودکار نقشه سایت وردپرس ایجاد شود. پس از آن می‌توانید URL فایل فهرست نقشه سایت خود را، در بالای صفحه تنظیمات مشاهده نمایید.

  • روش دوم: نحوه ایجاد نقشه سایت در وردپرس با XML Sitemap Generator

 

همچنین بخوانید
طراحی وب سایت در تهران

روش دوم: نحوه ایجاد نقشه سایت در وردپرس با XML Sitemap Generator

روش دیگر برای ایجاد نقشه سایت در وردپرس، از طریق ابزار آنلاین XML Sitemap Generator است. به این صورت که پس از وارد شدن به این ابزار، باید روی دکمه Online Generator کلیک کرده تا به صفحه تنظیمات صفحه سایت هدایت شوید. پس از آن باید اطلاعات درخواستی را پر کنید و روی دکمه Generate Sitemap کلیک کنید. زمانی هم که نقشه سایت XML تولید شد، می‌توانید آن را دانلود کرده و در سایت وردپرس خود آپلود نمایید. در آخرین مرحله هم باید به پیوند این فایل با گوگل سرچ کنسول سایت خود بپردازید که در بخش بعدی به آن اشاره می‌کنیم.

نحوه ارسال و معرفی نقشه سایت به گوگل

یادتان باشد که ایجاد نقشه سایت برای وب سایت وردپرسی، تنها بخشی از کار است. شما برای تکمیل کار و استفاده از مزایای آن، باید آن را به گوگل نیز ارسال کنید. برای این کار باید به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • در اولین مرحله باید نوع property سایت را انتخاب کنید. گزینه Domain را انتخاب کرده و نام دامنه سایت خود را وارد نمایید و سپس روی گزینه Continue کلیک کنید.
  • سپس رکورد TXT را از گوگل سرچ کنسول به سرور DNS خود اضافه کنید تا نام دامنه تایید شود.
  • پس از تایید شدن دامنه، به داشبورد کنسول جستجوی گوگل بروید و از نوار منوی سمت چپ روی نقشه سایت کلیک کنید.
  • آدرس نقشه سایت خود را در قسمت Add a new sitemap وارد کنید و روی دکمه Submit کلیک کنید تا مرحله نهایی انجام شود. با این کار عمل ارسال نقشه سایت به گوگل با موفقیت انجام می‌شود. قابل اشاره است که روند ارسال نقشه سایت به موتورهای جستجوی دیگری چون بینگ نیز به همین شکل است.
همچنین بخوانید
چگونگی پاک کردن صفحه از نتایج گوگل

چند مزیت مهم سایت مپ در سایت‌های وردپرسی

 

چند مزیت مهم سایت مپ در سایت‌های وردپرسی

 

در انتهای مطلب بهتر است به مزایای سایت مپ XML اشاره‌ای داشته باشیم.

  • نقشه سایت XML، به موتورهای جستجو اعلام می‌کند که محتواهای موجود در سایت چه چیزهایی هستند و در چه زمینه‌ای می‌باشند.
  • با استفاده از سایت مپ XML، میتوان بروزرسانی محتواها را به موتور جستجو اطلاع رسانی کرد. در واقع هر زمانی که محتوای سایت وردپرسی خود را بروزرسانی کنید، نقشه سایت XML به گوگل یا دیگر موتورهای جستجو اطلاع می‌دهد.
  • علاوه بر اعلام بروزرسانی، فواصل میانی آپدیت‌ها و میزان تکرار آنها نیز به اطلاع موتورهای جستجو می‌رسد.
  • با استفاده از نقشه سایت XML میتوان میزان اهمیت محتوای هر صفحه را مشخص کرد.
  • نقشه سایت XML به ایندکس شدن صفحات داینامیک سایت کمک بسیار زیادی می‌کنند.
  • با وجود یک نقشه سایت مناسب، ضعف سایت در لینک سازی داخلی تا حد زیادی از بین می‌رود.
  • سایت مپ XML به سایت‌های بزرگ با محتوای زیاد کمک می‌کند تا خیلی سریعتر و دقیق‌تر مورد ایندکس و خزش قرار بگیرند.

جمع بندی

نقشه سایت (sitemap) یکی از عناصر مهم و ضروری برای سئوی هر وب سایتی است. با استفاده از سایت مپ میتوان خیلی آسان و سریع به موتورهای جستجو، راجع به صفحات فعال در سایت اطلاع رسانی کرد. نقشه سایت برای تمام سایت‌ها از جمله سایت‌های وردپرسی قابل ایجاد است. شما می‌توانید با استفاده از یکی از روش‌های اشاره شده در متن، به ساخت سایت مپ برای وردپرس بپردازید و از مزایای آن بهره‌مند شوید.

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x