طراحی یک سایت چقدر زمان می برد؟

طراحی سایت چند روز زمان می‌برد؟

معمولا زمانی که افراد به فکر داشتن سایت می‌افتند، از نظر زمان تحویل آن با سوالات زیادی روبرو می‌شوند. زمان تحویل سایت برای هر فردی مهم است و هر کسی دوست دارد سایت خود را در کوتاهترین زمان ممکن تحویل بگیرد. با این حال زمان تحویل سایت، بستگی به شرایط شرکت و حجم کاری آنها دارد. معمولا زمانی که از طراحان سایت راجع به زمان تحویل سایت سوال بپرسید، آنها در ابتدا پروژه‌های در دست خود را بررسی کرده و سپس با توجه به حجم کاری، زمان تحویل سایت را اعلام می‌کنند. حال باید دید چه عوامل دیگری در مدت زمان تحویل سایت نقش دارند و بیشترین و کمترین زمان لازم برای طراحی سایت چقدر است؟ در ادامه به بررسی این موارد می‌پردازیم.

چرا مدت زمان طراحی سایت مهم است؟

با اینکه نوع طراحی و هزینه طراحی سایت جزو دغدغه‌های اصلی هر فردی به حساب می‌آید، اما در کنار آنها فاکتور دیگری نیز مهم است و آن هم زمان طراحی سایت و تحویل آن به مشتری است. هر چقدر مدت زمان ساخت و طراحی، آزمایش و تحویل سایت به مشتری بیشتر طول بکشد، مشتریان بالقوه بیشتری از دست می‌روند. در واقع بیشتر افراد به دنبال طراحانی هستند که بتوانند سایتشان را در کوتاهترین زمان ممکن تحویل دهند. حال اگر فرد یا تیم طراح سایت، زمان زیادی را برای این کار اعلام کند، مشتری به دنبال طراحان دیگری می‌رود. برای همین است که زمان طراحی سایت مسئله مهمی است و طراحان باید با توجه به یک جدول زمانی واقع گرایانه، کوتاهترین زمان برای طراحی سایت را در نظر بگیرند. در جدول زمانی باید تمام مراحل توسعه سایت مشخص شده و مدت زمان لازم برای هر یک تعیین شود.

شش مرحله اساسی برای طراحی سایت

 

شش مرحله اساسی برای طراحی سایت

 

در عمل، فرآیند ساخت یک وب سایت توسط یک شرکت طراحی سایت، معمولا شامل شش مرحله است:

  • تحقیق و انتخاب
  • ارتباط اولیه و تعیین هدف
  • ایجاد یک برنامه عملیاتی
  • طراحی mockup و بازخورد آن
  • توسعه عمیق
  • بررسی و بازنگری

بهتر است به هر یک از این مراحل نگاه کوتاهی داشته باشیم تا ببینیم هر کدام به چه مقدار زمانی نیاز دارند.

  • تحقیق و انتخاب

اولین قدم در ساخت سایت، تحقیق و انتخاب است که بسته به نیاز و بودجه فرد، ممکن است بین یک هفته الی یک ماه طول بکشد. برای مثال اگر فردی صاحب کسب و کار کوچک باشد و بخواهد تنها یک سایت آنلاین با نام تجاری خود داشته باشد، در مقایسه با کسب و کاران بزرگتر نیاز به صرف زمان کمتری دارد.

  • ارتباطات اولیه و تعیین هدف

گام بعدی در این فرآیند، به تماس و تعیین اهداف اولیه طراحی سایت مرتبط است. در اینجا افراد می‌توانند به توسعه‌دهنده اجازه دهند تا بر اساس اطلاعاتی راجع به چشم‌انداز، ماموریت و نتیجه دلخواه در آینده، برایشان تصمیم‌گیری کند. و یا بر اساس ایده اولیه در مورد اینکه می‌خواهند محصول نهایی چگونه باشد، آنها را آماده نمایند. مدت زمان لازم برای این مرحله، یک الی نهایتا سه هفته است.

  • ارائه طرح‌های اولیه

طراحان سایت بر اساس انتظارات مشتری، چندین طرح سایت اساسی ایجاد کرده و با شما به اشتراک می‌گذارند. شما باید این طرح‌ها را به خوبی بررسی کرده و ببینید کدام یک با نیازهایتان مطابقت دارد. در صورتی که طرح مورد انتظار خود را پیدا کردید، می‌توانید درخواست بازنگری و یا اضافه کردن موارد دیگر را به تیم عنوان کنید. معمولا این مرحله نیز، به زمانی در حدود یک تا دو هفته نیاز دارد.

  • طراحی موکاپ و پیش نمایش سایت

 

طراحی موکاپ و پیش نمایش سایت

منظور از طراحی موکاپ سایت، پیش نمایشی از سایت است که برای مشتریان به نمایش در می‌آید. بر این اساس سایت به طور کامل برای مشتری به نمایش در آمده تا با شمای کلی آن آشنا شود. موکاپ یا طراحی وایرفریم، یک نسخه بسیار ابتدایی از محصول نهایی سایت هستند و تمام بخش‌های سایت نظیر دکمه‌ها، تصاویر، اسلایدها و غیره را به خوبی مشخص می‌کنند. این مرحله نیز به زمانی در حدود 2 تا 3 هفته نیاز  دارد.

  • توسعه عمیق – طراحی سایت اصلی

مرحله بعدی، یعنی توسعه عمیق به اساسی‌ترین مرحله ساخت سایت اختصاص دارد. در اینجا طراحان و توسعه‌دهندگان بر اساس مدل تایید شده مشتری، شروع به طراحی سایت کارآمد می‌نمایند. بسته به اندازه و پیچیدگی سایت، این مرحله می‌تواند 2 هفته الی دو ماه طول بکشد.

  • بررسی و بازبینی سایت

زمانی که سایت طراحی، آزمایش و بهینه‌سازی شود، توسعه‌دهنده آن را به مشتری ارسال می‌کند تا مورد بررسی قرار بگیرد. مشتری باید به طور دقیق آن را ارزیابی کرده و مطمئن شود که با انتظارات خود مطابقت دارد. در این مرحله میتوان تغییرات جزئی مانند اندازه فونت یا رنگ را تغییر داده و اصلاح کرد. در صورتی که این مرحله توسط مشتری سریعا انجام شود، زمان زیادی برای آن در نظر گرفته نمی‌شود.

بررسی فاکتورهای مهم در تعیین زمان طراحی سایت

 

بررسی فاکتورهای مهم در تعیین زمان طراحی سایت

  • نوع سایت

سایت‌ها انواع مختلفی دارند و به دسته‌هایی چون سایت فروشگاهی، سایت شرکتی، سایت شخصی و غیره تقسیم می‌شوند. هر کدام از این سایت‌ها برای طراحی به زمان خاصی نیاز دارند. برای مثال در طراحی سایت فروشگاهی، باید امکان خرید محصول توسط مشتری ایجاد شود و روند پرداخت آنلاین از طریق درگاه بانکی مورد برنامه‌نویسی قرار بگیرد. برای همین معمولا مدت زمان لازم برای طراحی سایت فروشگاهی، نسبت به سایت‌هایی چون شخصی بیشتر است. سایت‌هایی که تنها جنبه اطلاع‌رسانی دارند و مانند یک وبلاگ ساده هستند، می‌توانند طی چند روز آماده شوند. اما برای سایت‌های پیچیده، باید زمان بیشتری صرف شود و ممکن است روند طراحی آنها به چند ماه نیز برسد.

  • طراحی اختصاصی یا استفاده از قالب آماده

یکی دیگر از موارد مهم در تعیین زمان طراحی سایت، نوع طراحی آن است. طراحی سایت می‌تواند به طور اختصاصی و یا با استفاده از قالب‌های آماده صورت گیرد. در طراحی سایت اختصاصی، تمام کدنویسی‌ها از اول انجام شده و سایت کاملا مطابق با نیاز مشتری برنامه‌نویسی می‌شود. در صورتی که در سایت‌هایی چون وردپرس، از قالب آماده استفاده شده و زمانی برای کدنویسی آن صرف نمی‌شود. برای همین مدت زمان لازم برای طراحی سایت اختصاصی، بیشتر از سایت‌هایی چون وردپرس است. استفاده از قالب‌های طراحی سایت آماده، سبب کوتاه‌تر شدن پروسه طراحی می‌گردد.

  • کیفیت سایت

در صورتی که مشتری به دنبال سایت با کیفیتی باشد و بخواهد سایتش از نظر سئو، کدنویسی، امنیت، رابط کاربری و تجربه کاربری در جایگاه بالایی قرار داشته باشد، باید زمان بیشتری را برای تحویل آن در نظر بگیرد. چرا که هر یک از این موارد نیازمند مدت زمان خاصی هستند و باید برای آنها زمان زیادی صرف شود.

  • تیم طراحی سایت

یکی دیگر از عوامل موثر در مدت زمان طراحی سایت، تیم طراحی سایت است. در صورتی که برای طراحی سایت خود به سراغ یک تیم معتبر بروید، می‌توانید سایت خود را در بهترین زمان ممکن تحویل بگیرید. از آنجایی که شرکت‌های معتبر به دنبال کسب جایگاه بهتر در میان رقبای خود هستند، معمولا در این زمینه خوش قول هستند و سعی می‌کنند سایت را در زمان کم و همان زمان از پیش تعیین شده تحویل مشتری نمایند.

طراحی سایت با وردپرس چقدر زمان می برد؟

 

طراحی سایت با وردپرس چقدر زمان می برد؟

سایت‌های وردپرسی از جمله سایت‌های معروفی هستند که امروزه افراد زیادی از آنها استفاده می‌نمایند. به طوری که گفته می‌شود حدود 35 درصد از سایت‌های کل دنیا را سایت‌های وردپرسی تشکیل می‌دهند. مدت زمان لازم برای طراحی سایت وردپرسی نیز متفاوت بوده و بستگی به نوع سایت دارد. برای مثال جهت طراحی سایت فروشگاهی از نوع وردپرسی، باید از فروشگاه‌ساز و ووکامرس استفاده کرده و کدنویسی‌های آن را در صورت نیاز تغییر داد. در صورتی که طراحی سایت فروشگاهی وردپرسی توسط تیم و یا فرد حرفه‌ای صورت بگیرد، معمولا به 45 روز الی 2 ماه زمان نیاز دارد. اگر هم برای طراحی از قالب آماده با تغییرات کم استفاده شود، زمان طراحی به 10 روز کاهش پیدا می‌کند. مدت زمان میانگین جهت طراحی سایت شرکتی نیز، بین 20 الی 40 روز زمان لازم دارد.

آیا طراحی سایت در یک هفته امکانپذیر است؟

افرادی که به دنبال تیم طراحی سایت هستند، معمولا با عناوینی چون طراحی سایت رایگان یا طراحی سایت در یک هفته مواجه می‌شوند. اما آیا عملا این موارد امکانپذیرند و میتوان انتظار تحویل سایت در یک هفته و چند روز را داشت یا خیر؟ در پاسخ باید بگوییم که طراحی سایت پروسه‌ای زمان‌بر است و برای انجام آن باید چندین روز وقت صرف شود. اما میتوان سایت‌هایی را با استفاده از قالب آماده، در ظرف چند روز آماده کرد. با این حال باید بدانید چنین سایت‌هایی یک سایت کاملا ابتدایی هستند و امکانات خاص و زیادی ندارند. حتی ممکن است دارای مشکلاتی باشند که در هفته اول شناسایی نشوند. برای همین اگر به دنبال طراحی سایت در یک روز یا یک هفته هستید، باید این موارد را در نظر بگیرید و انتظار سایت بدون نقص و مشکل نداشته باشید.

جمع بندی

همانطور که ملاحظه کردید، طراحی سایت یک پروسه زمان‌بر است و باید برای آن چندین روز الی چندین ماه زمان در نظر گرفته شود. هر چقدر سایت مورد نظر از پیچیدگی‌ها و امکانات بیشتری برخوردار باشد، به زمان بیشتری برای طراحی نیاز دارد. برای همین نمیتوان در رابطه با زمان لازم جهت طراحی سایت، به طور قطع چیزی گفت. از عوامل موثر در زمان طراحی سایت میتوان به نوع سایت، کیفیت و تیم طراحی سایت اشاره کرد.

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x