نحوه ریدایرکت کردن 2 لینک به هم

نحوه ریدایرکت کردن 2 لینک به هم

زمانی که بخواهیم کاربران و بازدیدکنندگان سایت را به یک آدرس دیگر منتقل کنیم، باید از ریدایرکت استفاده کنیم. redirect به معنای تغییر مسیر است و تقریبا هر دارنده سایتی در برخی مواقع نیاز به این کار پیدا می‌کند. حال باید دید که برای ریدایرکت کردن چه روش‌هایی وجود دارد و چگونه میتوان دو لینک را به هم ریدایرکت کرد؟ در ادامه مطلب به بررسی این موارد خواهیم پرداخت.

ریدایرکت چیست؟

ریدایرکت (redirect) به روشی گفته می‌شود که از طریق آن کاربران و حتی موتور جستجو به طور خودکار به یک آدرس صفحه جدیدی از سایت منتقل می‌شود. برای مثال اگر بخواهید صفحه یا صفحاتی از سایت خود را به یک آدرس دیگر منتقل کنید، باید از این روش یعنی ریدایرکت کردن استفاده کنید. سایتی که در حال حاضر ترافیک زیادی دارد و از رتبه خوبی در موتور جستجو برخوردار است، اما نیاز به تغییر آدرس دامنه داشته باشد، ریدایرکت کردن کار خوبی برای آن است. در این شرایط ترافیک همچنان برای دامنه قدیمی در نظر گرفته می‌شود و کاربر به طور خودکار به دامنه جدید هدایت می‌گردد.
پس با استفاده از ریدایرکت کردن میتوان کاربر را به طور خودکار به یک صفحه و URL جدید منتقل کرد. این کار باعث می‌شود تا بازدید کنندگان سایت با پیغام 404 مواجه نشوند و به چیزی که به دنبال آن بودند دسترسی پیدا کنند. علاوه بر این با این کار میتوان از از دست رفتن کاربران سایت جلوگیری کرد. به طور کلی ریدایرکت یک راه عالی است که می‌تواند به شما در بهبود تجربه کاربری و بهبود سئو سایت کمک نماید.

دلایل ریدایرکت کردن لینک‌ها

دلایل ریدایرکت کردن لینک‌ها

 

دلایل مختلفی برای تغییر مسیر URL وجود دارد. در زیر به چند دلیل مختلف در این رابطه اشاره می‌کنیم:

  •  تغییر نام دامنه: اگر نام دامنه خود را تغییر داده باشید، شاید بخواهید تمامی لینک‌های قبلی را به آدرس دامنه جدید منتقل کنید. در این شرایط باید با استفاده از ریدایرکت به انجام این کار بپردازید.
  • تغییرات در ساختار سایت: زمانی که ساختار وب سایت تغییر می‌کند، ممکن است برخی صفحات سایت جابجا شده و یا حذف شوند. در چنین مواردی ریدایرکت کردن یکی از بهترین راه‌های هدایت کاربران به صفحه جدید است.
  •  ایجاد نسخه جدیدی از صفحه: در بعضی مواقع شاید بخواهید یک نسخه جدید از صفحه را ایجاد کنید و تمامی لینک‌های قبلی را به صفحه جدید هدایت کنید. در این زمان هم باید از ریدایرکت کردن استفاده کنید.
  •  اصلاح خطای 404: زمانی که صفحه‌ای در دسترس نبوده و خطای 404 به نمایش در می‌آید، ریدایرکت به صفحه دیگری می‌تواند به کاربران کمک کند تا به جای مشاهده این خطا به صفحه مناسب و مورد نظر خود هدایت شوند.
  •  افزایش امنیت: در بعضی مواقع ممکن است ریدایرکت به عنوان یک ابزار افزایش امنیت استفاده شود. برای مثال ممکن است در یک سایت از ریدایرکت استفاده شود تا از حملات phishing و جلوگیری از هدایت کاربران به صفحات جعلی جلوگیری شود.
همچنین بخوانید
برای راه اندازی وب سایت چقدر باید هزینه کرد؟

آشنایی با انواع ریدایرکت

با توجه به نوع هدفی که در نظر داشته باشید، ریدایرکت متفاوت می‌باشد. در واقع با اینکه عملکرد تمام ریدایرکت‌ها یکسان است، اما در مدت زمان انتقال و شرایط با یکدیگر تفاوت دارند. در اینجا به بررسی انواع ریدایرکت می‌پردازیم:
1- ریدایرکت 301: این نوع ریدایرکت باعث انتقال دائمی کاربر از یک صفحه به صفحه دیگر می‌شود. ریدایرکت 301 برای تغییر آدرس دامنه، تغییر نام صفحه و یا ادغام صفحات مشابه با هدف بهبود سئو استفاده می‌شود.
2- ریدایرکت 302: این نوع ریدایرکت باعث انتقال موقت کاربر از یک صفحه به صفحه دیگر می‌شود. ریدایرکت 302 برای صفحاتی که در حال تعمیر و بهبود هستند و یا صفحاتی که با خطای 404 مواجه می‌شوند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
3- ریدایرکت 303: این نوع ریدایرکت برای پردازش درخواست‌های POST و یا جلوگیری از ارسال مجدد فرم زمانی که کاربر دکمه بازگشت را در مرورگر زده باشد، به کار می‌رود.
4- ریدایرکت 304: این نوع ریدایرکت برای کاهش بار سرور استفاده می‌شود و به کاربر اجازه می‌دهد که از طریق کش مرورگر به صفحه قبل بازگردد.
5- ریدایرکت 307: این نوع ریدایرکت مانند ریدایرکت 302 عمل می‌کند. با این تفاوت که پست‌های درخواستی در این حالت باید به همان پست اصلی منتقل شوند.
6- ریدایرکت meta refresh: این نوع ریدایرکت برای انتقال کاربر به صفحه جدید بعد از مدت زمان معین استفاده می‌شود. تگ meta refresh در بخش هد سایت به صورت یک کد کوتاه نوشته می‌شود. متا رفرش در سطح مرورگر اتفاق افتاده و روی بانس ریت و همچنین رتبه سایت تاثیر منفی می‌گذارد.

ریدایرکت کردن دو لینک با ریدایرکت 301

 

ریدایرکت کردن دو لینک با ریدایرکت 301

 

ریدایرکت 301 یکی از روش‌های انتقال صفحه از یک آدرس به آدرس دیگر است و همانطور که گفتیم برای انتقال دائمی به کار برده می‌شود. این روش برای انتقال ترافیک و بازدیدکنندگان از صفحات قدیمی به صفحات جدید و همچنین حفظ رتبه صفحات در موتورهای جستجو استفاده می‌شود. در واقع میتوان گفت ریدایرکت 301 از رایجترین و قدرتمندترین انواع ریدایرکت است و تمام اعتبارات سئو را منتقل می‌کند. موتورهای جستجو هم این ریدایرکت را شناسایی و فهرست بندی می‌کنند.

همچنین بخوانید
تفاوت گوگل ادز و سئو

نحوه تنظیم Redirect

برای Redirect کردن راه‌های مختلفی وجود دارد. در اینجا به چند مورد رایج آن اشاره می‌کنیم.

1- راه اندازی ریدایرکت در cPanel

برای این کار باید به حساب cPanel خود وارد شوید و به بخش Domains بروید. سپس از آنجا Redirects را پیدا کرده و روی آن کلیک کنید. در منوی کشویی زیر Type، میتوانید بین ریدایرکت دائمی (301) یا موقت (302) یکی را انتخاب کنید. سپس در منوی کشویی بعدی، باید مشخص کنید که برای چه دامنه‌ای تغییر مسیر یا همان ریدایرکت را انجام می‌دهید. در صورتی که می‌خواهید به روزرسانی برای تمام دامنه‌های متعلق به شما اعمال شود، میتوانید همه دامنه‌های عمومی را انتخاب کنید. در غیر این صورت مورد مناسب را از فهرست بازشونده انتخاب نمایید. پس از آن باید صفحه‌ای را که می‌خواهید ریدایرکت را برای آن تنظیم کنید و همچنین صفحه جدید را مشخص کنید.

2- تنظیم Redirect در وردپرس

افرادی که از سایت وردپرسی برخوردار هستند، میتوانند به راحتی از افزونه برای ریدایرکت کردن استفاده کنند. افزونه‌های زیادی برای این کار وجود دارد که از میان آنها چندین گزینه به عنوان بهترین افزونه ریدایرکت شناخته می‌شوند. Redirection یکی از این موارد است که میتوان آن را از بخش افزونه‌ها در مدیریت وردپرس اضافه کرد. زمانی که افزونه را دانلود و نصب کردید، باید گزینه Activate را بزنید تا فعال شود. هر افزونه‌ای از دستور العمل‌های خاصی برای استفاده برخوردار است. برای همین بهتر است پس از نصب و راه اندازی افزونه ریدایرکت وردپرس، دستورالعمل‌های آن را دنبال نمایید.
با راه اندازی افزونه Redirection، باید بر روی گزینه Redirects در منوی بالای صفحه کلیک کنید و اطلاعات URL مورد نظر برای تغییر مسیر و URL جدیدی را که می خواهید به آن هدایت شود را وارد کنید.

افزونه Quick Redirect برای ریدایرکت در وردپرس

 

افزونه Quick Redirect برای ریدایرکت در وردپرس

 

افزونه دیگری که برای ریدایرکت کردن لینک‌ها در سایت‌های وردپرسی وجود دارد، Quick Redirect است. این افزونه جزو افزونه‌های بسیار پرطرفدار است و بیش از صد هزار نصب فعال دارد. بنابراین اگر به دنبال افزونه مناسب برای ریدایرکت کردن لینک در وردپرس هستید، میتوانید این گزینه را نیز در نظر بگیرید. زمانی که Quick Redirect را نصب و فعال کردید، در پیشخوان وردپرس خود میتوانید آن را مشاهده کنید.
پس از آن باید روی آن کلیک کنید تا به تعریف لینک‌های مبدا و مقصد بپردازید و از این طریق ریدایرکت را انجام دهید. در بخش Request URL باید آدرس لینک مبدا و در بخش Destination URL باید آدرس لینک مقصد را وارد کنید. این یعنی کاربران با وارد کردن لینک مبدا، به لینک دوم یعنی مقصد منتقل می‌شوند. حال میتوان نوع ریدایرکت را نیز تعیین کرد. برای مثال اگر قصد دارید از ریدایرکت 301 استفاده کنید، باید تنظیمات ساختار ریدایرکت را روی 301 قرار دهید. برای این کار هم باید به بخش Redirect Options افزونه بروید و نوع ریدایرکت را از بخش Make ALL Redirects this type روی 301 قرار دهید. این صفحه شامل موارد دیگری هم است که در اینجا به آنها اشاره می‌کنیم:

  •  Turn OFF all Redirects: اگر این گزینه را فعال کنید، تمام لینک‌هایی که تا امروز ریدایرکت کرده‌اید را غیر فعال خواهید کرد.
  •  Make ALL Redirects have rel nofollow: با این گزینه میتوان ساختار کلیه لینک‌ها را روی نوفالو قرار داد.
  •  Make ALL Redirects open in a New Window: با این گزینه میتوان ساختار تمام لینک‌ها را طوری تعیین کرد که با باز شدن در پنجره جدید ریدایرکت شوند.
  •  Make ALL Redirects go to this URL: از طریق این گزینه هم میتوان کلیه لینک‌های ریدایرکت شده را به آدرس دلخواهی هدایت کرد.
همچنین بخوانید
طراحی سایت طلا و جواهرات و هزینه های مربوط به آن

جمع بندی

ریدایرکت کردن برای انتقال کاربر و موتور جستجو از یک آدرس به یک آدرس جدید از سایت استفاده می‌شود. دلایل زیادی برای ریدایرکت کردن وجود دارد که در متن به آنها اشاره کردیم. همچنین با انواع ریدایرکت و شرایط استفاده از آنها آشنا شدیم. برای ریدایرکت کردن میتوان از طریق راه‌هایی چون تنظیمات در سی پنل و همچنین استفاده از افزونه‌های وردپرسی استفاده کرد. افزونه‌های redirection و Quick Redirec از بهترین افزونه‌ها در این رابطه هستند و به شما کمک می‌کنند به ریدایرکت کردن دو لینک به هم بپردازید.

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x