چگونه می توان نرخ بانس ریت را کاهش داد؟

چگونه می توان نرخ بانس ریت را کاهش داد؟

نرخ پرش یا بانس ریت (Bounce rate) یکی از اصطلاحات در دنیای وب است که به درصد کاربرانی اشاره دارد که بعد از مشاهده یک صفحه از سایت خارج می‎شوند. بانس ریت با میزان جذابیت سایت در ارتباط است و بر روی سئوی آن تاثیر می‌گذارد. برای همین است که افراد سئوکار بر روی آن توجه زیادی داشته و همواره آن را مورد بررسی قرار می‌دهند. حال برای اینکه نرخ بانس ریت سایت را کاهش دهیم، باید با روش‌های آن آشنایی داشته باشیم. در این مطلب به نحوه کاهش نرخ Bounce rate پرداخته و با تاثیرات آن بر روی سئوی سایت بیشتر آشنا می‌شویم.

بانس ریت چیست؟

در ابتدا بهتر است با مفهوم بانس ریت بیشتر آشنا شویم. همانطور که اشاره شد، Bounce rate به معنای نرخ پرش است و به کاربرانی از سایت اشاره دارد که خیلی زود از سایت خارج شده و به اصطلاح می‌پرند! برای همین هر چقدر میزان درصد بانس ریت سایت بیشتر باشد، یعنی کاربران سریع‌تر از سایت خارج شده‌اند و سایت برای آنها جذابیت زیادی نداشته است. در مقابل اگر درصد بانس ریت کم باشد، نشان از رضایت کاربران دارد و برای سایت بهتر است. برای همین طراحان و سئوکاران سایت بهتر است همواره نرخ پرش سایت را در نظر داشته باشند و در صورتی که مقدار آن افزایش پیدا کرد، درصدد رفع مشکلات و کاهش نرخ بانس ریت باشند.

برای اینکه با نحوه محاسبه درصد بانس ریت آشنا شوید، یک مثال را در نظر می‌گیریم. فرض کنید 1000 کاربر وارد سایت شما شده‌اند و تنها 400 نفر از آنها به صفحات دیگر سایت سر زده‌اند. در اینجا میزان نرخ پرش یا همان بانس ریت سایت معادل 60 درصد است؛ دلیل آن هم این است که 600 نفر از آنها پس از مشاهده صفحه اول، خیلی سریع سایت را ترک کرده‌اند. برای همین میزان کاربرانی که سایت را ترک کرده‌اند، برابر با 60 درصد خواهد بود. البته بانس ریت تنها به خروج از سایت یا عدم مشاهده صفحات دیگر ارتباط ندارد. حتی اگر کاربر هیچ تعاملی با صفحه نداشته و به صفحه قبلی خود بازنگردد، باز هم از نظر گوگل نرخ پرش بالاتر می‌رود. برای همین است که باید به این موضوع توجه داشته و با نحوه کاهش نرخ پرش به خوبی آشنا بود.

راهکارهای کاهش میزان بانس ریت

 

راهکارهای کاهش میزان بانس ریت

  • افزایش سرعت سایت

یکی از مواردی که سبب ترک و خروج سریع کاربر از سایت می‌شود، سرعت لود سایت است. اگر سرعت لود سایت زیاد باشد و کاربر مجبور به صرف چند ثانیه زمان برای آن باشد، به احتمال زیاد سایت را ترک کرده و به سراغ سایت دیگری می‌رود. برای همین حتی یک ثانیه تاخیر در بارگذاری سایت باعث از دست رفتن مخاطبین و مشتریان می‌شود. به طوری که طبق آمار منتشر شده در صورتی که سایت بیش از 5 ثانیه تاخیر زمانی داشته باشد، نرخ تبدیل تا 15 درصد کاهش پیدا می‌کند. همین عامل سبب تاثیر منفی بر روی نرخ پرش و همچنین سئوی سایت می‌شود. بنابراین بهتر است سرعت سایت را با استفاده از ابزارهای موجود بررسی کنید و در صورتی که با عدد بالایی مواجه شدید، به سراغ راهکارهای کاهش سرعت سایت بروید. استفاده از تصاویر و ویدیوها با حجم کم، حذف افزونه‌های اضافی و حتی اسکریپت‌های اضافی سبب کاهش سرعت لود سایت می‌شود.

  • ایجاد تجربه کاربری راحت و کاربرپسند

یکی دیگر از موارد بسیار مهم در کاهش نرخ بانس ریت، توجه به تجربه کاربری است. اگر سایت شما از ظاهر جذابی برخوردار نبوده و نظر کاربر را جلب نکند، کاربر بلافاصله سایت را ترک می‌کند. سایت‌هایی که از فونت‌های خیلی کوچک برخوردارند یا از رنگ‌های نامناسبی برای طراحی و نوشتار متون آن استفاده شده است، جزو سایت‌هایی هستند که نارضایتی کاربران و ترک آنها را در پی دارند. بنابراین باید صفحات سایت را کاربرپسند طراحی کنید و به دنبال جلب رضایت آنها باشید. برای این کار حتما موارد اضافی و غیر ضروری را از سایت پاک کنید و هر چیزی که سبب آلودگی بصری می‌شود را شناسایی کرده و آن را برطرف نمایید. همچنین بر روی مفید بودن محتواها تمرکز کنید و سعی کنید محتواها را جوری نمایش دهید که باعث جذب مخاطب شود.

  • بهینه کردن محل قرارگیری کال تو اکشن‌ها

کال تو اکشن مواردی است که کاربر را برای انجام یک کار ترغیب می‌کند. برای مثال کلیک کردن بر روی دکمه خرید یا حتی کلیک بر روی ادامه مطلب و تماس با سایت، از جمله مواردی هستند که کال تو اکشن به حساب می‌آیند. این دکمه‌ها باید در جاهای مناسبی قرار بگیرند و به خوبی قابل مشاهده باشند. برای مثال در انتهای پست وبلاگ، جای مناسبی برای کال تو اکشن نیست؛ چرا که ممکن است از دید بسیاری از افراد دور بماند. اما اگر از آنها در بین متون استفاده شده و گرافیک جذاب و قابل توجهی برایشان به کار برده شود، کاربر ترغیب بیشتری برای کلیک و مشاهده آن پیدا می‌نماید. در ضمن بهتر است از ایجاد طعمه‌های کلیکی در کال تو اکشن خودداری کنید. این کار به اعتبار سایت شما و در نهایت به سئو و جایگاه آن لطمه وارد می‌کند.

  • بهینه سازی تجربه کاربری موبایل

 

بهینه سازی تجربه کاربری موبایل

 

ریسپانسیو بودن سایت مسئله بسیار مهمی است و باید به آن توجه شود. منظور از ریسپانسیو بودن سایت این است که سایت در تمامی پلتفرم‌ها نظیر سیستم کامپیوتری، لپ تاپ، موبایل، تبلت و غیره به خوبی نمایش داده شود. حال از آنجایی که طبق تحقیقات اخیر مشخص شده بسیاری از ترافیک‌های سایت‌ها از طریق موبایل بوده است، باید به بهینه سازی تجربه کاربری موبایل توجه بیشتری شود. بر این اساس باید سایت با تجربه کاربری مناسبی روی موبایل نمایش داده شده تا سبب کاهش بانس ریت شود.

  • استفاده از ویدیوهای کم حجم و با کیفیت

یکی از راه‌های کاهش نرخ بانس ریت، استفاده از ویدیوی مناسب است. بسیاری از افراد و کاربران مشاهده ویدیو را به خواندن متن ترجیح می‌دهند. چرا که مشاهده آن بسیار راحت‌تر از خواندن کل متن است. با این حال برخی از افراد به دلیل سرعت‌ اینترنت، خواندن متن را ترجیح می‌دهند. بنابراین در کنار محتوای متنی، از محتوای ویدیویی نیز غافل نشوید و حتما از ویدیوهای کم حجم و مناسب در سایت خود استفاده کنید. در صورتی که در ویدیوها اهداف مارکتینگ خود را لحاظ کنید، هم سبب جذب مشتری شده و هم نرخ فروش را افزایش و نرخ بانس ریت را کاهش خواهید داد.

  • استفاده از عکس‌های با کیفیت و جذاب

حتما تا به حال برای شما هم پیش آمده است که وارد سایتی شده و در آن تنها با محتوای متنی روبرو شده‌اید. محتواهایی که تنها از متن برخوردار هستند، برای کاربران جذابیتی ندارند و آنها را خیلی زود خسته می‌کنند. برای همین در بین متون باید از عکس‌ها و یا تصاویر متحرک استفاده شود تا آنها را به خود جذب نماید. در صورتی که در سایت خود از تصاویر با کیفیت و مناسبی استفاده کنید، کاربر جذب سایت شده و آن را به یکباره ترک نخواهد کرد. همین عمل بر روی میزان نرخ پرش سایت تاثیر مثبتی خواهد گذاشت.

  • آنالیز کردن رفتار کاربران داخل سایت

 

آنالیز کردن رفتار کاربران داخل سایت

 

UI و UX سایت بر روی کاربران و بانس ریت سایت تاثیر می‌گذارد. برای همین بهتر است رفتار کاربران داخل سایت را رصد کرده و با ابزارهایی چون نقشه حرارتی رفتار آنها را آنالیز نمایید. نقشه حرارتی ابزاری است که توسط آن میتوان میزان اسکرول، میزان کلیک روی دکمه‌ها و لینک‌ها و نواحی کلیک را به شما نشان می‌دهد. در واقع با استفاده از این ابزار یا ابزارهای مشابه می‌توانید به این پی ببرید که کاربران درون سایت چه کارهایی را بیشتر انجام می‌دهند. سپس بر اساس ارزیابی آنها می‌توانید محل مناسب کال تو اکشن، لینک‌های داخلی، تبلیغاتی و غیره را به خوبی مشخص کنید تا به کاهش نرخ بانس ریت خود کمک نمایید.

  • امکان صحبت کردن مشتریان و ارسال نظرات

چت زنده یا چت بات، یکی از امکاناتی است که امروزه در سایت‌های زیادی از آن استفاده می‌شود. منظور از چت بات همان باکس‌های گفتگویی است که در پایین صفحات سایت نمایش داده می‌شوند. این باکس‌ها برای این هستند که کاربر از طریق آنها به گفتگو با شما بپردازد و سوالات خود را از این طریق بپرسد. حال اولین عملکرد چت بات این است که بر روی پایین آمدن نرخ بانس ریت تاثیر می‌گذارد. پس اگر به دنبال راهکار دیگری برای کاهش میزان نرخ پرش سایت خود هستید، حتما به این مورد نیز توجه داشته باشید.

  • پرهیز از پاپ آپ‌ها

بسیاری از کاربران از مشاهده پاپ آپ‌ها در سایت بیزار هستند و اگر با سایتی این چنینی مواجه شوند، به احتمال خیلی زیاد آن را ترک می‌نمایند. برای همین یکی دیگر از موضوعاتی که روی نرخ بانس ریت تاثیر دارد، پاپ آپ‌ها هستند. بر این اساس بهتر است از استفاده از آنها پرهیز کنید و حتی الامکان از آنها استفاده ننمایید.

جمع بندی

در این مطلب با اصطلاح بانس ریت یا نرخ پرش سایت به خوبی آشنا شدیم. همانطور که اشاره شد بانس ریت به میزان پرش و ترک کاربران از سایت اشاره دارد و هر چقدر مقدار آن بیشتر باشد، نشان از نارضایتی کاربران سایت دارد. بنابراین باید از نرخ بانس ریت اطلاع داشته و در صورت افزایش، با استفاده از راهکارهای اشاره شده در متن آن را کاهش داد.

 

 

 

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x