چگونه سرعت هاست را بررسی کنیم؟

چگونه سرعت هاست را بررسی کنیم؟

یکی از عوامل مهمی که در رتبه سایت و جایگاه آن تاثیر دارد، سرعت هاست است. از آنجایی که اینترنت پر سرعت در اختیار بسیاری از مردم جهان است، سرعت بارگذاری پایین برای کسی قابل قبول نیست. برای همین باید نسبت به سرعت هاست و سرعت لود شدن سایت حساس بوده و به آن توجه کرد. اما چگونه میتوان به سرعت هاست پی برده و آن را بررسی کرد؟ در این مطلب به این موارد پرداخته و با عوامل موثر بر روی سرعت هاست آشنا خواهیم شد.

اهمیت سرعت هاست در چیست؟

تقریبا میتوان گفت 80 درصد از مشکلات سرعت سایت، مربوط به داخل سایت است. تصاویر بهینه نشده، کدنویسی‌های طولانی، عدم فشرده کردن و بهینه سازی فایل‌ها و غیره از جمله عواملی هستند که بر روی سرعت لود شدن سایت تاثیر می‌گذارند. اما اگر تمام این موارد برطرف شده و سایت همچنان با تاخیر لود شود، مشکل از سرور میزبان است. در صورتی که سرعت هاست پایین بوده و سرور میزبان ضعیف عمل نماید، هیچ تغییری در سرعت سایت پیش نیامده و سایت همچنان از سرعت پایینی برخوردار خواهد بود. چرا که سرور هاست مسئولیت ارسال درخواست‌ها را بر عهده دارد. از این رو باید در وهله اول در انتخاب شرکت ارائه دهنده هاست دقت کنید و سپس به طور منظم سرعت هاست را بررسی نمایید. با این کار می‌توانید در مورد عملکرد سرور خود اطلاعاتی به دست آورده و در صورت مشاهده مشکل، خیلی سریع برای رفع آن اقدام نمایید. سرعت هاست به مدت زمانی که طول می‌کشد تا سرویس هاستینگ درخواست انتقال صفحه سایت را به مرورگر انجام دهد، اشاره دارد. زمانی که شما در اینترنت آدرس سایت را تایپ می‌کنید، مرورگر درخواست را به سرور میزبان آن صفحه ارسال می‌کند. پس از آن وقتی سرور آدرس صفحه را تشخیص دهد، کد صفحه را به مرورگر شما ارسال می‌کند. این مدت زمان در حقیقت همان سرعت هاست است و هر چقدر بالاتر باشد، زمان کمتری برای انتظار نیاز است.

نشانه کندی سرور میزبان وب

 

نشانه کندی سرور میزبان وب

 

برای اینکه بتوانید به کند بودن سرعت هاست پی ببرید، بهتر است به موارد زیر توجه داشته و بر اساس آنها عملکرد سرور را در نظر بگیرید. این موارد رایج‌ترین عوامل در میان سرورهای میزبان وب با عملکرد ضعیف هستند و با توجه به آنها میتوان سرعت هاست را مورد سنجش قرار داد.

  • توجه به TTFB

TTFB که مخفف Time to First Byte است، به مدت زمانی اشاره دارد که مرورگر صرف اتصال به سرور می‌کند. در واقع TTFB زمان بین اتصال سرور و بارگیری محتوای صفحه وب را اندازه‌گیری می‌کند. پس هر گاه با عبارت Time to First Byte روبرو شدید، منظور مدت زمانی است که مرورگر باید قبل از دریافت اولین بایت داده از سرور منتظر بماند. TTFB معمولا توسط موتورهای جستجویی چون گوگل و یاهو، برای بهبود رتبه‌بندی استفاده می‌کند. چرا که هر سایتی که بتواند سریع‌تر از سایت‌های دیگر به درخواست کاربر پاسخ دهد، بیشتر از سمت کاربران مورد توجه قرار گرفته و به رتبه بهتری می‌رسد. تأثیرات خارجی، مانند سرعت اتصال به شبکه اینترنت، نقش مستقیمی در معیارهای TTFB دارند. با این حال پس از در نظر گرفتن این موضوع، TTFB نباید بیشتر از 0.5 ثانیه باشد. به طوری که گفته شده مقدار TTFB طبیعی و مناسب، در محدوده زمانی 200 الی 500 میلی ثانیه قرار دارد. پس اگر این میزان بالاتر و در حدود 600 میلی ثانیه بود، باید مورد بررسی قرار بگیرد.

لازم به اشاره است که بهینه‌سازی TTFB، هم برای کاربران و هم برای ارائه دهندگان محتوا مناسب بوده و به نفعشان است. کاربران می‌توانند زمان کمتری را برای باز کردن یک صفحه وب صرف کنند و خیلی زود صفحه مورد نظرشان را مشاهده کنند. ارائه دهندگان محتوا و شرکت‌ها هم شاهد تعامل بهتر کاربران با سایت خود بوده و می‌توانند از حضور طولانی مدت آنها در سایت، به رتبه و جایگاه بهتری در موتورهای جستجو برسند.

  • توزیع اجزای صفحه وب

همانطور که سرعت سرور میزبان وب را بررسی می‌کنید، به توزیع اجزای وب سایت از نظر زمان بارگذاری ننیز توجه داشته باشید. وب‌ سایت‌هایی که مشکلات سروری دارند، هنگام دسترسی به صفحه‌ای که قبلاً توسط کاربر نهایی ذخیره شده است، خطاهای خود را نشان می‌دهند. در این زمان متوجه می‌شوید که مدت زمان TTFB بسیار بیشتر از آن چیزی است که باید باشد. تنها راه مشاهده این موارد، از طریق تست دقیق و عمیق سرعت هاست است.

معرفی چند ابزار برای بررسی سرعت هاست

 

معرفی چند ابزار برای بررسی سرعت هاست

 

آنالیز سرعت سایت و هاست، توسط ابزارهای زیادی امکان‌پذیر است. در این بخش به معرفی چند ابزار رایگان تست سرعت هاست اشاره می‌کنیم تا از طریق آنها بتوانید به میزان سرعت سرور میزبان خود دست پیدا کنید.

  • ابزار GTmetrix

GTmetrix یک ابزار ساده بوده که از طریق آن میتوان سرعت هاست را بررسی کرد. برای استفاده از این ابزار باید در نوار آدرس بزرگ موجود در صفحه، آدرس سایت مورد نظر خود را وارد کرده و روی دکمه Analyze کلیک کنید. در این زمان چند مرحله آنالیز روی سایت شما صورت گرفته و سپس به شما اعلام می‌شود که چه مشکلاتی در سمت سرور یا ظاهر سایت شما وجود دارد. این مشکلات نشانگر کندی سایت و تاخیر در زمان بارگذاری آن هستند. با مشاهده نتایج ارائه شده، می‌توانید به دنبال رفع آنها باشید و از این طریق سرعت سایت و هاست خود را بهبود ببخشید. ابزار جی تی متریکس، در میان بسیاری از طراحان سایت شناخته شده بوده و بسیاری از آن به عنوان مرجعی برای بررسی سرعت هاست و سایت استفاده می‌نمایند.

  • ابزار YSlow

یکی دیگر از ابزارهای رایگان برای تشخیص سرعت هاست، YSlow است. در این ابزار خبری از نوار آدرس برای وارد کردن آدرس سایت نیست. در واقع شما باید یکی از افزونه‌های موجود در YSlow را روی مرورگر خود نصب کنید و از آن برای سنجش سرعت هاست استفاده نمایید. پس از نصب افزونه، باید آدرس سایت را در مرورگر وارد کنید و منتظر بارگذاری آن بمانید. در این زمان باید روی آیکون افزونه که در سمت راست نوار جستجو قرار دارد، کلیک کرده تا اطلاعات سرعت هاست و سایت و همچنین دلایل کندی آن برای شما نمایش داده شود.

  • ابزار Pingdom

از دیگر ابزارهای رایگان موجود برای تست سرعت هاست و سایت، ابزار Pingdom است. در Pingdom بر اساس نام دامنه و منطقه‌ای که می‌خواهید سایت را از آن جستجو کنید، سرعت سایت به شما اعلام می‌شود. تنها موردی که در رابطه با Pingdom وجود دارد این است که امکان کنترل سرعت تنها از آمریکا، استرالیا و سوییس وجود دارد. برای همین هاست‌هایی که در منطقه خاورمیانه و یا خاور دور هستند، با عددی غیر واقعی روبرو می‌شوند. از این رو بهتر است کاربران ایرانی از دیگر ابزارهای موجود برای سنجش سرعت هاست و میزان وب استفاده نمایند.

  • ابزار Websiteoptimization

ابزار Websiteoptimization یکی دیگر از ابزارهایی است که برای آنالیز سرعت سایت و هاست کاربرد دارد. این ابزار روی بهینه کردن سایت تمرکز دارد و سعی می‌کند تمام خطاهایی که منجر به کند شدن سایت شده‌اند را اعلام کند. با این حال از آنجایی که Websiteoptimization طراحی گرافیکی ضعیفی دارد و بیش از حد شلوغ است، مورد توجه افراد کمتری قرار گرفته است.

سرعت هاست چه تاثیری بر روی سایت و سئوی آن دارد؟

بالا بودن سرعت هاست، روی بهبود خدمات و همچنین سئوی سایت تاثیر مثبت دارد. اما اگر سرعت میزبان وب پایین بوده و کند باشد، تاثیرات بدی روی سایت و سئوی آن گذاشته می‎شود. در اینجا به چند مورد از تاثیرات پایین سرعت هاست روی سایت اشاره می‌کنیم:

  • از دست دادن ترافیک سایت

سایت‌های کند برای هر کاربری آزار دهنده هستند. منظور از سایت‌های کند سایت‌هایی هستند که زمان بارگذاری و لود آنها بسیار بیشتر از حد معمول است و کاربر باید مدت زمان زیادی را به لود شدن آنها اختصاص دهد. علاوه بر این آمار نشان داده در صورتی که سایت از زمان لود بالایی برخوردار باشد، حدود 80 درصد از کاربران دیگر به آن سایت باز نمی‌گردند. همین امر سبب شده تا ترافیک سایت کاهش یافته و از بین برود. پس یکی از تاثیرات منفی سرعت پایین هاست و سایت، از دست رفتن ترافیک سایت است.

  • عدم قرارگیری در رتبه‌های بالای موتور جستجو

 

عدم قرارگیری در رتبه‌های بالای موتور جستجو

 

در صورتی که سرعت هاست و لود سایت پایین باشد، خبری از آن در لیست نتایج بالای گوگل نخواهد بود. همین امر باعث می‌شود تا روی سئو و همچنین کسب و کارتان تاثیر منفی ایجاد شود. زمانی که در نتایج اول موتور جستجو باشید، کاربران زیادی به سایت شما سر می‌زنند و از این طریق باعث تاثیر مثبت بر روی سایتتان می‌شوند.

  • نرخ پرش بالا

از دیگر مشکلاتی که به دلیل سرعت پایین هاست و سایت شاهد آن خواهید بود، نرخ پرش بالای سایت است. نرخ پرش یا بانس ریت، به میزان ترک سریع کاربران از سایت بدون هیچ فعالیت خاصی اشاره دارد. زمانی که سرعت لود سایت پایین باشد و کاربر بدون هیچگونه عملی سایت را ترک کند، نرخ پرش سایت بالا رفته و بر روی سئوی آن تاثیر منفی گذاشته می‌شود.

جمع بندی

سرعت هاست به مدت زمانی که طول می‌کشد تا سرویس هاستینگ درخواست انتقال صفحه به مرورگر را انجام دهد، اشاره دارد. این سرعت بسیار مهم است و نباید با تاخیر همراه باشد. بنابراین باید سرعت هاست توسط ابزارهای مختلف بررسی شده و در صورت بروز مشکل مرتفع شود.

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x