نحوه طراحی سایت چند زبانه و تعرفه آن

نحوه طراحی سایت چند زبانه و تعرفه آن

بسیاری از کسب و کارها برای گسترش کار و خدمات خود در سطح جهانی، به سراغ طراحی سایت چند زبانه می‌روند. سایت‌های چند زبانه علاوه بر زبان فارسی، شامل زبان‌های دیگری چون زبان انگلیسی می‌شوند. برای همین مشتریان خارج از کشور نیز می‌توانند از خدمات سایت استفاده کرده و با آنها به معامله بپردازند. طراحی سایت چند زبانه همچون طراحی سایت‌های معمولی است؛ با این تفاوت که امکان تغییر زبان سایت در آن برای کاربران فراهم شده است. همین عامل سبب شده تا قیمت طراحی سایت چند زبانه با قیمت طراحی سایت تک زبانه متفاوت باشد. در ادامه با نحوه طراحی سایت چند زبانه و تعرفه قیمت آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

سایت چند زبانه چیست؟

 

سایت چند زبانه چیست؟

سایت چند زبانه یا Multi Language Website، سایتی است که علاوه بر زبان اصلی شامل زبان‌های دیگری نیز است. برای مثال سایت‌های ایرانی علاوه بر زبان اصلی فارسی، زبان‌های دیگری چون زبان انگلیسی و آلمانی را در سایت لحاظ می‌کنند تا کاربران غیر ایرانی بتوانند از سایت استفاده نمایند. بیشتر افرادی که قصد دارند کسب و کار خود را در سطح جهانی و بازار بین‌المللی مطرح نمایند، به سراغ طراحی سایت چند زبانه می‌روند. در واقع هدف از طراحی سایت چند زبانه این است که اهداف تجارت بین‌المللی تحقق پیدا کند. از این طریق مشتریان و افراد خارجی با سایت تعامل پیدا کرده و به معامله و یا خرید و فروش می‌پردازند. از میان سایت‌های چند زبانه، سایت‌های دو زبانه بیشتر محبوب هستند. این سایت‌ها معمولا از زبان انگلیسی، عربی و یا زبان‌های دیگر برخوردار می‌باشند. زبان دوم سایت‌های دو زبانه، بستگی به خدمات سایت دارد. برای مثال اگر حوزه فعالیت سایت مربوط به سطح بین المللی باشد، زبان دوم معمولا انگلیسی انتخاب می‌شود.

دلیل اهمیت داشتن سایت دو زبانه یا چند زبانه چیست؟

 

دلیل اهمیت داشتن سایت دو زبانه یا چند زبانه چیست؟

اگر دقت کرده باشید تمامی سایت‌ها دو یا چند زبانه نیستند و اکثر تنها دارای یک زبان اصلی هستند. اما چرا برخی سایت‌ها به صورت چند زبانه طراحی می‌شوند و دلیل اهمیت داشتن سایت چند زبانه چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که بیشتر متقاضیانی که به دنبال طراحی سایت چند زبانه هستند، شامل افراد زیر می‌باشند:

  • افرادی که علاوه بر حضور در ایران، قصد دارند محصولات یا خدمات خود را در بستر اینترنت به افراد خارج از کشور نیز عرضه نمایند.
  • افرادی که قصد دارند از کشور مهاجرت کنند و در حال آماده کردن یک سایت برای کشور مقصدشان نیز می‌باشند.
  • افرادی که فعالیت‌های بازرگانی دارند و با بازارهای جهانی و یا کشورهای منطقه در رفت و آمد و معامله هستند.

دو زبانه کردن سایت با استفاده از دو روش اساسی

برای اینکه سایت را از تک زبانه به دو زبانه در بیاورید، میتوانید از یکی از دو روش زیر استفاده نمایید.

  • استفاده از اسکریپت یا پلاگین خودکار

این روش اتوماتیک، با نصب یک اسکریپت یا پلاگین خودکار در سایت قابل انجام است. کافیست پلاگین مربوطه را در سایت نصب کرده و زبان‌های مورد نظر خود را به سایت بیافزایید. با این کار زمانی که کاربر روی پرچم زبان مورد نظر خود کلیک نماید، محتوای سایت ترجمه شده و برای او به نمایش در می‌آید. در این شرایط فرد می‌تواند به راحتی محتوای سایت را مشاهده کرده و از خدمات آن استفاده نماید. طراحی سایت وردپرس چند زبانه، توسط پلاگین انجام شده و یا به صورت چند هسته وردپرسی ساخته می‌شود.

  • استفاده از ساب دامین

در این روش با فرض اینکه زبان‌های سایت انگلیسی و فارسی باشند، دو ساب دامین متفاوت برای آن در نظر گرفته می‌شود. برای مثال fa.example.com و en.example.com دو زیر دامنه‌ای هستند که به ترتیب برای زبان فارسی و زبان انگلیسی در نظر گرفته می‌شوند.

حال شاید برایتان سوال باشد از میان دو روش بالا، کدام یک بهتر است؟ روش دوم که استفاده از ساب دامین‌های متفاوت است، کمی هزینه دربردارد. اما این روش نسبت به روش اول، کارآمدتر و حرفه‌ای‌تر است. برای همین زمانی که برای دو یا چند زبانه کردن سایت از ساب دامین استفاده نمایید، مطمئن خواهید بود که سایتتان مطابق استانداردهای جهانی بوده و کاملا حرفه‌ای و اصولی می‌باشد.

هزینه طراحی سایت دو زبانه

 

هزینه طراحی سایت دو زبانه

قیمت طراحی سایت دو زبانه، بستگی به عوامل مختلفی دارد. پارامترهای زیر معمولا در برآورد هزینه طراحی سایت چند زبانه یا دو زبانه موثر هستند و بر اساس آنها قیمت طراحی سایت مشخص می‌شود.

  • مورد اول این است که آیا مشتری از قبل از سایت تک زبانه برخوردار است یا خیر.
  • مورد دوم به زبان‌های مورد نیاز مشتری بستگی دارد. برای مثال اگر زبان دوم سایت عربی باشد، هزینه طراحی سایت نسبت به زبان دومی که انگلیسی باشد کمتر خواهد بود. چرا که در زبان انگلیسی نیاز است تا سایت چپ به راست شود. اما در زبان عربی همچون فارسی، نوشتار به صورت راست به چپ خواهد بود.
  • مورد سوم که در هزینه طراحی سایت چند زبانه موثر است، این است که ترجمه سایت به زبان دوم یا سوم با شرکت طراحی سایت است یا با خود مشتری.
  • مورد چهارم بستگی به روش دو یا چند زبانه کردن سایت بستگی دارد. همانطور که گفتیم برای دو یا چند زبانه کردن سایت معمولا از دو روش ساب دامین یا پلاگین خودکار استفاده می‌شود که هر کدام هزینه خاصی دارند.

زمانی که این موارد مشخص شوند، میتوان هزینه طراحی سایت چند زبانه را مشخص کرده و به مشتری اعلام کرد. توجه داشته باشید برخی افراد به جای اینکه سایت خود را به دو زبانه تغییر دهند، به جای آن به طراحی دو سایت مجزا می‌پردازند. در اینجا باید گفت که هزینه طراحی سایت دو زبانه، کمتر از هزینه طراحی دو سایت مجزای تک زبانه است. همچنین این کار اصلا اصولی و استاندارد نبوده و صورت خوشایندی برای کسب و کارتان ندارد. بنابراین بهتر است از همان ابتدا سایت خود را به صورت چند زبانه طراحی کنید و هزینه‌های اضافی برای این کار نپردازید.

چند زبانه کردن سایت وردپرسی با افزونه‌های موجود

سایت‌های وردپرسی به دلیل پنل مدیریتی آسان، از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند. برای همین بسیاری از سایت‌ها توسط این سیستم مدیریت محتوا طراحی می‌شوند. سایت‌های وردپرسی قابلیت چند زبانه شدن دارند و میتوان به وسیله پلاگین و افزونه‌های موجود، آنها را از تک زبانه به چند زبانه تغییر داد. در اینجا به چند افزونه کاربردی که برای چند زبانه کردن سایت وردپرسی استفاده می‌شود، اشاره می‌نماییم.

  • افزونه Weglot

Weglot Translate یکی از افزونه‌های ساده برای چند زبانه کردن سایت وردپرسی است. بسیاری از افراد به دلیل همین ساده بودن، افزونه Weglot Translate را یکی از قدرتمندترین و محبوبترین افزونه‌های این کار می‌دانند. با اینکه این افزونه همواره در حال بروزرسانی است، اما در حال حاضر بیش از 60 زبان را پشتیبانی می‌کند. مدیریت تمام زبان‌ها از طریق یک رابط کاربری واحد و متمرکز صورت می‌گیرد. خوب است بدانید افزونه Weglot از نظر سئو نیز بهینه‌سازی شده است و برای هر کدام از صفحات ترجمه شده، یک آدرس URL منحصربفرد تولید می‌کند.

  • افزونه Polylang

Polylang جزو افزونه‌هایی است که نسخه رایگان و پریمیوم آن در دسترس است. در نسخه رایگان، امکانات عمومی برای ترجمه سایت در اختیار کاربران قرار داشته و میتوان بدون محدودیت زبان‌های مورد نظر را به سایت اضافه کرد. افزونه پلی لنگ امکان ترجمه تمام نوشته‌ها، برگه‌ها، فهرست‌ها، دسته‌ها و … را برای کاربران فراهم می‌نماید. نکته‌ای که باید در رابطه با نسخه رایگان Polylang بدانید این است که در این نسخه از چند زبانه شدن ووکامرس پشتیبانی نمی‌شود و امکاناتی چون پشتیبانی از افزونه The Events Calendar را فراهم نمی‌نماید. بنابراین اگر به این موارد احتیاج داشتید، باید به سراغ خرید نسخه پریمیوم و غیر رایگان پلی لنگ بروید.

  • افزونه WPML

یکی دیگر از افزونه‌های وردپرسی برای چند زبانه کردن سایت، WPML است. این افزونه نیز جزو افزونه‌های قدرتمند به حساب می‌آید؛ اما WPML رایگان نبوده و برای استفاده از آن باید اشتراک سالانه تهیه کرد. استفاده از این افزونه برای افرادی که به دنبال طراحی پروژه‌های قوی هستند، توصیه می‌شود. با افزونه WPML میتوان به سادگی زبان‌های مورد نظر را به سایت اضافه کرده و تمام نوشته‌ها، برگه‌ها، دسته‌ها و غیره را ترجمه کرد.

زبان‌های پر اهمیت در طراحی سایت چند زبانه کدامند؟

 

زبان‌های پر اهمیت در طراحی سایت چند زبانه کدامند؟

برای انتخاب زبان‌های سایت، باید به هدف و بازدیدکنندگان آن توجه کرد. در کشور ایران زبان اصلی سایت‌ها فارسی است و زبان دوم آن باید به توجه به حیطه کاری و خدمات مشخص شود. اما به دلیل بین‌المللی بودن زبان انگلیسی، معمولا زبان دوم سایت‌های چند زبانه، انگلیسی در نظر گرفته می‌شود. بنابراین اگر در انتخاب زبان دوم برای سایت خود شک دارید، می‌توانید زبان بین‌المللی انگلیسی را برای آن در نظر بگیرید.

جمع بندی

در این مطلب به بررسی سایت‌های چند زبانه و موارد موثر در هزینه طراحی آنها پرداختیم. سایت‌های چند زبانه به سایت‌هایی گفته می‌شوند که دارای 2 یا بیش از 2 زبان باشند. کاربران در این سایت‌ها می‌توانند با کلیک بر روی آیکن پرچم کشور مورد نظر، زبان سایت را تغییر دهند و از خدمات آن استفاده نمایند. همانطور که اشاره کردیم هزینه طراحی سایت چند زبانه به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. مواردی چون نوع زبان، شرایط ترجمه و نوع روش چند زبانه کردن سایت از عوامل موثر در قیمت طراحی سایت چند زبانه هستند.

 

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x