کند شدن سایت چه دلایلی دارد؟

12 دلیل که باعث کندی سایت می‌شوند

یکی از عواملی که در جذب کاربران سایت و حفظ آنها تاثیر دارد، میزان سرعت وب سایت است. سرعت لود سایت بسیار مهم است و باید همواره نکاتی را در این زمینه رعایت کرده تا سرعت سایت افزایش پیدا کند. سرعت پایین لود سایت باعث می‌شود تا کاربران خیلی زود سایت را ترک کنند و به سراغ یکی از سایت‌های رقبا بروند. بنابراین بهتر است عواملی که باعث کندی سایت می‌شوند را بشناسید و از آنها اجتناب نمایید. در این مطلب به بررسی 12 دلیل که باعث کندی سایت می‌شوند می‌پردازیم و با روش‌های افزایش سرعت سایت آشنا می‌شویم.

دلایلی که باعث کند شدن سایت می‌شوند

 

دلایلی که باعث کند شدن سایت می‌شوند

  • مشکل و ضعف در هاست وب سایت

هاستی که برای سایت خریداری می‌کنید، باید از فضای کافی برخوردار باشد و کاملا قوی و امن باشد. در صورت ضعیف یا ناکافی بودن هاست، با مشکلاتی چون کندی سایت مواجه خواهید شد. بیشتر افرادی که از هاست‌های اشتراکی استفاده می‌کنند، با مشکل کند شدن سایت مواجه می‌شوند. هاست‌های اشتراکی با این که از نظر اقتصادی به صرفه هستند، اما به دلیل تراکم بالا دچار دردسرهایی چون سرعت پایین لود سایت می‌شوند. بنابراین بهتر است برای خرید هاست، حتما از سایت‌ها و شرکت‌های معتبر اقدام کنید و فریب هاست رایگان و ارزان را نخورید.

  • موقعیت سرور سایت

 

موقعیت سرور سایت

محل سرور سایت، یکی دیگر از عوامل موثر در سرعت سایت است. برخی افراد برای سایت خود از سرور داخلی و برخی از سرور خارجی استفاده می‌نمایند. هر چقدر موقعیت سرور از محل بازدیدکنندگان دورتر باشد، سرعت سایت نیز افزایش پیدا خواهد کرد. بنابراین اگر به دنبال افزایش سرعت سایت خود هستید، حتما از همان ابتدا به موقعیت سرور سایت توجه داشته باشید.

  • استفاده از کدهای زیاد

در صورتی که در کدنویسی افراط کرده و از کدهای زیادی استفاده نمایید، صفحات سایتتان پیچیده خواهند شد. با پیچیده شدن صفحات سایت، سرعت لود سایت افزایش پیدا خواهد کرد. برای همین است که افراد برنامه‌نویس باید از کدهای کوتاه با ساختار ساده برای سایت استفاده نمایند. هرچقدر تبحر برنامه‌نویس در نوشتن کدهای کوتاه بیشتر باشد، شرکت‌های استخدامی توجه ویژه‌تری به او خواهند داشت. بنابراین اگر برای طراحی سایت خود به دنبال برنامه‌نویس هستید، حتما به این مورد توجه داشته باشید تا در آینده با کندی سایت مواجه نشوید.

  • استفاده از تصاویر سنگین و حجیم

یکی از مهمترین علل کندی سایت، استفاده از تصاویر غیر بهینه در سایت است. تصاویر بخش مهمی از سایت را تشکیل می‌دهند و باید از کیفیت مناسبی برخوردار باشند. اما در صورتی که تصاویر قبل از بارگذاری در سایت بهینه نشوند، باعث افزایش حجم سایت و در نتیجه کندی سایت خواهند شد. از این رو باید از عکس‌ها در تعداد مناسبی استفاده کرده و به حجم و اندازه آنها توجه داشت. برای بهینه کردن تصاویر خود می‌توانید از سایت‌های موجود و یا ابزارهایی چون فتوشاپ استفاده نمایید.

  • استفاده از فلش در سایت

استفاده از فلش در سایت، باعث پدید آمدن طرح‌های گرافیکی و انیمیشنی زیادی می‌شود. اما از طرفی فلش سبب افزایش سرعت بارگذاری سایت شده و از حافظه سیستم کاربر استفاده می‌نماید. همین عامل موجب شده تا کاربران زیادی سایت را به شکل ناراضی ترک کرده و به سراغ سایت‌های دیگر بروند.

  • استفاده از ویدیوهای زیاد و طولانی

بسیاری از سایت‌ها، خصوصا سایت‌های آموزشی، بخشی از محتوای خود را به شکل ویدیویی ارائه می‌نمایند. افرادی که از این سایت‌ها برخوردار هستند، باید به تعداد ویدیوها و میزان حجمشان توجه داشته باشند. چرا که بارگذاری ویدیوها امری زمان‌بر بوده و موجب افزایش مصرف پهنای باند اینترنت کاربران می‌شوند. بنابراین اگر قصد دارید بخشی از محتوای سایت خود را به شکل ویدیویی ارائه دهید، حتی‌الامکان ویدیوهای ضروری را انتخاب کرده و به میزان حجم آن توجه داشته باشید.

  • مقدار درخواست‌های متعدد HTTP

یکی دیگر از علل کند شدن سایت، درخواست‌های جداگانه‌ای است که برای هر فایل صورت می‌گیرد. در یک سایت باید متن، تصاویر و هر چیز دیگری متناسب باشد. در صورتی که از تصاویر، کدها و یا CSSهای زیادی استفاده شود، ممکن است در بارگذاری سایت مشکل ایجاد شده و روند لود سایت افزایش پیدا نماید. برای رفع این مشکل میتوان همه عناصر سایت را در یک فایل قرار داده و یا آنها را به طور همزمان اجرا کرد.

  • توجه نداشتن به فرمت تصاویر

شاید برایتان جالب باشد که حتی فرمت تصاویر نیز می‌تواند یکی از علت کند شدن سایت باشد. فرمت‌های رایج عکس‌ها در مرورگرهای مختلف png، jpeg و gif هستند که هر کدام شکل و حالت خاصی دارند. برای مثال فرمت png بیشتر برای آیکون‌ها و یا تصاویری که از رنگ‌های کمتر با زمینه شفاف برخوردار هستند، استفاده می‌شود. حالت gif نیز برای تصاویر متحرک استفاده شده و سبب جلب توجه بیشتر مخاطبان سایت می‌شود. بنابراین باید برای هر تصویری از فرمت مناسب استفاده کنید تا از این طریق باعث افزایش سرعت لود سایت خود نشوید.

  • استفاده زیاد از ابزارهای جانبی سایت

هر چقدر از ابزارهای جانبی نظیر کلیدهای دسترسی، آیکن و غیره در سایت استفاده نمایید، سرعت سایت را افزایش خواهید داد. با اینکه این ابزارها در تحت تاثیر قرار دادن کاربران موثر هستند، اما استفاده بیش از حد آنها سبب افزایش سرعت لود سایت خواهد شد. بنابراین به این موارد نیز در طراحی سایت توجه کرده و تنها از آنها در محل‌های مورد نیاز استفاده نمایید.

  • استفاده از کدهای نامناسب جاوا

در صورت استفاده از کدهای جاوا اسکریپت برای سایت، باید به آن توجه زیادی داشته باشید. کدنویسی ضعیف جاوا، باعث ایجاد خلل در زمان بارگذاری سایت شده و صفحات سایت را سنگین می‌نماید.

  • استفاده از پلاگین‌های متعدد

یکی از علت کندی سایت وردپرس، استفاده از پلاگین‌ها و افزونه‌های متعدد است. پلاگین‌هایی که در سایت نصب می‌شوند، هر کدام درخواست‌هایی را به سرور ارسال می‌کنند. این پلاگین‌ها شامل استایل‌های خاصی هستند و فایل‌های CSS و JS مختلفی را بارگذاری می‌کنند. برای همین جهت افزایش سرعت سایت وردپرس، باید سعی کنید تنها از پلاگین‌های ضروری استفاده کرده و تعداد آنها را به حداقل برسانید.

  • استفاده نکردن از شبکه‌های جهانی توزیع محتوا (CDN)

بیشتر سایت‌هایی که از نوع بین‌المللی هستند و قصد دارند در همه جا مخاطب داشته باشند، باید در شبکه جهانی توزیع محتوا (CDN) میزبانی شوند. این شبکه‌ها محتواهای اینترنتی را از نزدیک‌ترین مرکز داده دریافت کرده و به کاربر ارائه می‌دهند. برای همین این کار سبب افزایش سرعت بارگذاری وب سایت می‌شود.

چگونه سرعت سایت را افزایش دهیم؟

 

چگونه سرعت سایت را افزایش دهیم؟

با توجه به مواردی که اشاره شد، می‌توانید به راهکارهای افزایش سرعت سایت پی ببرید. با این حال در این بخش نیز به چند راهکار مهم برای بالا بردن سرعت سایت اشاره می‌نماییم.

  • استفاده از سیستم مدیریت محتوای مناسب:

  • یکی از جنبه‌های مهم سیستم مدیریت محتوا، تاثیر آن در سرعت بارگذاری سایت است. در صورتی که از سیستم مدیریت محتوای نامناسبی برای سایت خود استفاده نمایید، باعث افزایش سرعت لود آن خواهید شد. بنابراین با شناخت CMSهای موجود، به سراغ یک سیستم مدیریت محتوای مناسب بروید.
  • استفاده از قابلیت فشرده‌سازی:

  • فشرده‌سازی با قابلیت Gzip Compression همچون فشرده‌سازی‌هایی است که با Zip یا Rar انجام می‌دهیم. فایل‌های فشرده یکی از راهکارهای ساده‌ای هستند که در زمان سرعت سایت تاثیر زیادی دارند. با این کار میتوان برخی از فایل‌های موجود در هاست و سایت را فشرده و بهینه کرده و سرعت سایت را افزایش داد.
  • کاهش ریدایرکت‌های سایت:

  • یکی دیگر از کارها برای بالا بردن سرعت سایت، کاهش ریدایرکت های سایت است. وجود ریدایرکت‌های زیاد در سایت، باعث شده تا درخواست‌های سرور افزایش پیدا کرده و تاثیر منفی بر روی سرعت سایت بگذارد.
  • ارتقای نسخه php سایت:

  • در بخش پنل کاربری سایت، گزینه‌ای برای ارتقای نسخه php وجود دارد. شما می‌توانید آن را به آخرین نسخه موجود ارتقا داده و با این کار به افزایش سرعت سایت خود کمک نمایید.

چگونه از سرعت سایت خود مطلع شویم؟

 

چگونه از سرعت سایت خود مطلع شویم؟

در پایان شاید برایتان سوال باشد که چگونه متوجه شویم سرعت سایتمان مناسب است یا خیر؟ برای این کار می‌توانید به سراغ سایت‌ها و یا افزونه‌های تست سرعت سایت بروید. برخی از این افزونه‌های مختص به سایت‌های وردپرسی و برخی دیگر برای تمام سایت‌ها قابل استفاده هستند. از جمله افزونه‌های موجود برای پی بردن به سرعت سایت میتوان به  website speed test،  PageSpeed Insights،  sitechecker و Gtmetrix اشاره کرد. با ورود به سایت‌ها یا استفاده از افزونه‌های موجود، می‌توانید سرعت سایت خود را بررسی کرده و در صورت نامناسب بودن، به سراغ روش‌های افزایش سرعت سایت بروید. توجه داشته باشید طبق یک مطالعه صورت گرفته، با هر یک ثانیه تاخیر در زمان بارگذاری صفحات، آمار فروش 7 درصد کاهش و آمار بازدیدکنندگان 11 درصد کاهش پیدا خواهد کرد.

جمع بندی

در این مطلب به طور کامل به عوامل موثر در کندی سایت پرداختیم و به 12 علت کند شدن سایت اشاره کردیم. با توجه به این موارد و همچنین راهکارهای افزایش سرعت سایت، می‌توانید زمان لود سایت خود را کاهش داده و آن را بهینه نمایید. از مهمترین کارهایی که در جهت افزایش سرعت سایت خود می‌توانید انجام دهید، میتوان به کاهش حجم تصاویر و ویدیوها، استفاده از کدنویسی مناسب، حذف پلاگین‌های غیر ضروری، استفاده از سیستم مدیریت محتوای مناسب، کاهش ریدایرکت‌ها، فشرده‌سازی فایل‌ها و عدم استفاده از فلش اشاره کرد.

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x