آشنایی با معماری سایت و راه های رسیدن به معماری سایت خوب

آشنایی با معماری سایت و راه های رسیدن به معماری سایت خوب

معماری سایت به معنای ساختار سایت است و همچون اسکلت و معماری یک ساختمان، اهمیت زیادی دارد. بدیهی است اگر یک ساختمان از اسکلت و معماری خوب و منظمی برخوردار نباشد، ساکنین آن دچار مشکلات و سردرگمی زیادی می‌شوند. در رابطه با معماری سایت هم به همین شکل است و طراحان سایت باید به این موضوع توجه داشته باشند. اما اهمیت معماری سایت به چه دلیل است و چرا باید به این موضوع توجه ویژه‌ای شود؟ در ادامه به بررسی این موارد خواهیم پرداخت و به چند راهکار اصولی برای رسیدن به معماری سایت مناسب اشاره خواهیم داشت.

مفهوم معماری سایت

همانطور که اشاره کوتاهی داشتیم، معماری سایت (Site architecture) به ساختار سایت بستگی دارد. این یعنی نحوه ساخت تمام صفحات سایت و لینک شدن آنها به هم به معماری سایت ارتباط دارد. در صورتی که به این موضوع توجه شده و معماری سایت به شکل ایده آلی صورت بگیرد، کاربران تجربه بهتری از گشت و گذار در سایت پیدا کرده و روی سئوی سایت تاثیر مثبتی گذاشته می‌شود. همچنین این موضوع باعث می‌شود تا موتورهای جستجو به راحتی سایت را خزش و کراول کنند و آن چیزی را که در سایت به دنبال آن هستند به راحتی پیدا کنند. در رابطه با معماری سایت باید به مواردی چون دسته بندی و گروه بندی صحیح بخش‌های مختلف سایت اشاره کرد. برای مثال بهتر است برای محتواهای سایت دسته بندی درستی در نظر گرفته شود تا کاربران بتوانند به راحتی به آنها دسترسی پیدا کنند. هدف اصلی معماری سایت، ایجاد یک تجربه کاربری بهتر و بهینه‌سازی عملکرد سایت است.

چگونه میتوان معماری سایت مناسبی در  اختیار داشت؟

 

چگونه میتوان معماری سایت مناسبی در  اختیار داشت؟

 

صفحه اصلی سایت باید به عنوان نقطه شروعی برای پیمایش در صفحات دیگر سایت در نظر گرفته شود. در واقع این صفحه باید از ساختاری برخوردار باشد که بتواند به درستی به سایر صفحات و بخش‌های سایت لینک شود و کاربر را به راحتی به موارد مورد نیاز خود ارجاع دهد. در معماری سایت باید مسیر بین کلیه صفحات به وضوح نشان داده شود و هیچ سردرگمی و کلافگی در کاربران سایت ایجاد نکند. بر این اساس سایت باید به خوبی سازماندهی شده باشد و ساختار کاملا منطقی داشته باشد تا ناوبری آن در حد امکان ساده باشد. همچنین در این زمینه جنبه‌های بصری همچون طراحی گرافیکی و پیوندهای داخلی بسیار قابل توجه است.

همچنین بخوانید
دلایل عدم نمایش سایت در نتایج گوگل

دلیل اهمیت معماری سایت Site architecture

معماری سایت خوب، باعث میشود تا تجربه کاربری سایت بهبود بخشیده شود. زمانی که سایت از تجربه کاربری مناسبی برخوردار باشد، کاربران میتوانند خیلی راحت به اطلاعات مورد نظر خود در سایت دست پیدا کنند. از طرفی زمانی که تجربه کاربری بهبود بخشیده می‌شود، رتبه بندی سایت نیز بهتر شده و سایت از نظر سئو به جایگاه خوبی می‌رسد. دلیل آن هم این است که با گذراندن وقت بیشتر کاربران در سایت، ترافیک سایت افزایش پیدا کرده و سایت از این طریق به جایگاه بهتری می‌رسد.

اهمیت ساختار سایت تخت یا Flat بر روی سئوی سایت

یکی از مواردی که در معماری سایت به آن زیاد برمی‌خوریم، داشتن معماری تخت یا Flat است. به طور کلی داشتن معماری سایت تخت و فلت برای سئوی سایت خیلی بهتر است. منظور از فلت بودن هم این است کاربران و موتورهای جستجو بتوانند به تمام بخش‌های سایت با چند کلیک دسترسی پیدا کنند و با بخش‌های تودرتو و پیچیده مواجه نشوند. در رابطه با اهمیت معماری کم عمق هم میتوان گفت که این کار باعث می‌شود تا صفحاتی که قرار است رنک و رتبه بیشتری بگیرند، بهتر به این مورد دست پیدا کنند. همچنین اسپایدرها و خزنده‌ها میتوانند صفحات موجود در سایت را راحت‌تر پیدا کنند.

بهترین روش‌ها برای رسیدن به معماری سایت خوب

  • URL های خود را ساده و کاربرپسند نگه دارید

داشتن URL های کاربر پسند بسیار مهم است. اکثر سیستم‌های CMS مانند WordPress، به طور خودکار یک URL کاربرپسند بر اساس عنوان صفحه را ایجاد می کنند. URLای چون example.com/page-title یک URL مناسب است که به صورت منطقی مبتنی بر روی دسته بندی است.

  • تمام بخش‌های سایت را ساده نگه دارید

 

تمام بخش‌های سایت را ساده نگه دارید

 

اگر سایتتان از صفحات زیادی برخوردار است، حتما باید به ساده بودن آن توجه زیادی داشته باشید. برخی از سایت‌ها معماری پیچیده‌ای دارند که هم سبب تجربه کاربری ناخوشایندی شده و هم روی سئوی سایت تاثیر منفی گذاشته می‌شود. اما با وجود یک معماری سایت ساده، کاربر به هر اطلاعات و بخشی که نیاز داشته باشد میتواند خیلی سریع دسترسی پیدا کند و حین جستجو در سایت دچار سردرگمی نشود.

  • لینک‌های داخلی را درست به کار ببرید

چگونگی پیوند صفحات سایت به هم بسیار مهم است. هر صفحه‌ای که با صفحه دیگری مرتبط است، باید به شکل صحیحی لینک داده شود. برای مثال میتوان از صفحه اصلی به تمام دسته بندی‌های خود لینک داده و صفحات دسته بندی هم به صفحه محصولات زیر شاخه لینک شوند. خوب است در همینجا اشاره شود که برای لینک دهی و ناوبری صفحات خود در سایت از HTML استفاده کنید. چرا که گوگل در شناسایی کدهای ناوبری JS کمی مشکل دارد.

همچنین بخوانید
سوشیال سیگنال در سال 2023

با توجه به لینک‌ دهی‌های داخلی مناسب، میتوانید به کاربران کمک کنید تا درباره موضوع مورد نظر خود اطلاعات را سریعتر پیدا کنند. همچنین لینک دهی داخلی روی سئوی سایت اهمیت زیادی دارد و موجب خزش بهتر صفحات توسط موتورهای جستجو می‌شود.

  • از برد کرامب (breadcrumbs) استفاده کنید

از دیگر مواردی که میتوانید بر اساس آنها به یک معماری سایت خوب دست پیدا کنید، breadcrumbs است. حتما تا به حال در بالا یا پایین صفحات یک سایت با فلش‌های دنباله رو مواجه شدید. این مسیردهی در واقع همان برد کرامب است که به کاربران کمک می‌کند درک بهتری از ساختار سایت و صفحه پیدا کنند. همچنین با این کار میتوان به راحتی به بخش‌های مشابه دیگر دسترسی پیدا کرد. علاوه بر اینکه breadcrumbs روی تجربه کاربری اثر مثبتی دارد، باعث می‌شود تا خزنده‌های گوگل هم درک بهتری از ساختار و معماری سایت پیدا کنند. در اینجا به یک نمونه از برد کرامب اشاره می‌کنیم:

خانه > وبلاگ > آموزش سئو > نقش کلمات کلیدی در سئوی سایت

  • از نقشه سایت HTML و XML استفاده کنید

نقشه سایت یا sitemap یک لیست از صفحات سایت است که آنها را برای خزش موتورهای جستجو به خوبی آماده می‌کند. حال این لیست روی معماری سایت هم تاثیر زیادی دارد. چرا که ساختار سایت را در قالبی خوانا و قابل خزیدن نشان می‌دهد. همچنین با استفاده از سایت مپ یک تصویر خوب از دسته بندی، زیر شاخه‌ها و صفحات سایت برای خود طراحان و مدیران سایت ایجاد می‌شود.

  • جستجوی پیشرفته در سایت را لحاظ کنید

با استفاده از جستجوی پیشرفته در سایت میتوانید تعداد کلیک‌های مورد نیاز برای رسیدن به بخش مورد نظر کاربر را کاهش دهید. این کار عمل بسیار کاربر پسندانه‌ای است و باعث میشود کاربر خیلی سریع به موضوع مورد نظر خود دست پیدا کند.

  • به کارگیری تگ کنونیکال در جای مناسب

تگ canonical کدی است که در بخش هد قرار گرفته و اصلی ترین و مهمترین نسخه محتوا را نشان می‌دهد. بیشتر سایت‌های فروشگاهی که از تعداد صفحات زیادی برخوردار هستند و خیلی از صفحاتشان به هم شبیه است، از این تگ استفاده می‌کنند. از این رو برای اینکه صفحات شبیه به هم سبب تاثیرات منفی روی سئوی سایت نشوند، بهتر است از تگ canonical استفاده شود.

همچنین بخوانید
الگوریتم رقص گوگل چیست و چه تاثیری روی سئو سایت دارد؟

موارد مهم در معماری سایت کدامند؟

 

موارد مهم در معماری سایت کدامند؟

 

معماری سایت به استفاده از طرح و برنامه ریزی زیر ساخت‌ها و ساختار مناسب در جهت ایجاد و توسعه سایت اشاره دارد. حال در این رابطه موارد با اهمیتی وجود دارد که در زیر به آنها اشاره می‌کنیم:

  • طراحی سایت با توجه به نیاز کاربر: سایت باید به گونه‌ای باشد که جهت سهولت استفاده کاربران شود. در این راستا باید به مواردی چون UX و UI در طراحی سایت توجه شده و یک سایت کاربر پسند را طراحی کرد.
  • بهینه‌سازی موتورهای جستجو: سایت باید به گونه‌ای طراحی شده باشد که موتورهای جستجو به راحتی بتوانند آن را خزش کنند و بهترین نتایج را برای کاربران فراهم کنند.
  • امنیت سایت: معماری سایت باید به گونه‌ای باشد که از نظر امنیتی قابل اعتماد باشد و به محافظت از اطلاعات کاربران و سایت، در برابر تهدیدات احتمالی همچون حملات DDoS توجه کند.
  • سرعت و کارایی: سایت باید از معماری و ساختاری برخوردار باشد که سرعت بالا و کارایی بهتری را برای کاربران سایت فراهم کند. این مورد هم شامل بهینه‌سازی کدها، فشرده‌سازی تصاویر و فایل‌ها، توجه به سرور و سیستم‌های کشینگ و مواردی دیگر است.

جمع بندی

معماری سایت به سازماندهی درست اجزا و بخش‌های سایت اشاره دارد. این یعنی چیدمان و طراحی سایت اصولی در معماری سایت مهم است تا کاربران بتوانند به راحتی به تمام امکانات سایت دسترسی داشته باشند. برای رسیدن به بهترین معماری سایت باید از دانش در زمینه‌های AI، UX، UI استفاده کرده و بر اساس آنها سایت با معماری درستی را طراحی کرد. از جمله موارد مهم دیگر در ساختار سایت میتوان به استفاده از URLهای ساده و کاربر پسند، لینکهای داخلی درست، داشتن جستجوی پیشرفته و استفاده از سایت مپ اشاره کرد.

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x