تاثیر سرویس‌های ابری در طراحی اپلیکیشن

تاثیر سرویس‌های ابری در طراحی اپلیکیشن

سرویس‌های ابری از نمونه تکنولوژی‌هایی می‌باشند که به‌سرعت در دنیای فناوری رشد کرده و ارتقا یافته است. میزان پیشرفت و گسترش این تکنولوژی به حدی است که شرکت‌ها حاضر به پرداخت هزینهٔ زیادی بابت ساخت اپلیکیشن مبتنی بر سرویس‌های ابری می‌باشند.
سرویس‌های ابری امکان دسترسی به اطلاعات و مدارک را از سراسر نقاط جهان برای کاربران فراهم می‌نماید. به نوعی این سرویس یک فضای نامحدود، گسترده و قابل‌دسترسی جهت ذخیره اطلاعات در اقصی‌نقاط دنیا محسوب می‌شود.

انواع سرویس ابری

در مجموع بسته به نیازها و هدف استفاده از این خدمات به‌طورکلی سه نوع سرویس ابری وجود دارد.

  • ابر عمومی: این نوع ابر توسط بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها استفاده می‌شود و نیازی به کسب دانش و مهارت خاصی ندارد؛ زیرا نگهداری این سرویس توسط شرکت ارائه‌دهنده انجام می‌پذیرد. از معایب این نوع سرویس می‌توان به امنیت پایین، عدم امکان سفارشی‌سازی و کنترل سرور اشاره نمود.
  • ابر خصوصی: این نوع سرویس ابری به‌صورت سرور خصوصی داخلی یا خارجی ارائه شده و امکان سفارشی‌سازی و کنترل روی سرور را نیز فراهم می‌نماید، از طرفی از امنیت بالاتری نسبت به سرورهای عمومی برخوردار است.
  • ابر ترکیبی: این نوع سرویس ابری، ترکیبی از سرویس ابر عمومی و خصوصی می‌باشد.

انواع سرویس ابری

خدمات سرویس ابری در زمینه‌ی اپلیکیشن

IaaS (Infrastructure-as-a-Service) :

در این نوع سرویس اپلیکیشن ابری، کاربر زیرساخت موردنیاز را اجاره کرده و از داشبورد یا رابط برنامه‌نویسی اپلیکیشن (API) برای دسترسی به برنامه استفاده می‌کند.

PaaS (Platform-as-a-Service):

در این نوع سرویس، پلتفرم نرم‌افزار و سخت‌افزار توسط یک ارائه‌دهنده خدمات ابری ارائه می‌شود، و کاربر قادر به مدیریت برنامه‌ها و داده‌ها می‌باشد.

SaaS (Software-as-a-Service):

این سرویس ابری به طور کامل توسط ارائه‌دهنده خدمات، مدیریت و نگهداری می‌شود و معمولاً، برنامه‌های ابری SaaS، برنامه‌های موبایل یا وب هستند که کاربران می‌توانند با استفاده از مرورگر به آنها دسترسی داشته باشند.

مزایای طراحی اپلیکیشن مبتنی بر سرویس‌های ابری

طبق تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۲۱ درآمد اپلیکیشن‌های کاربردی ابری در ایالات متحده به ۱۳۳ میلیارد دلار رسید و طبق پیش‌بینی‌های مالی این رقم تا سال ۲۰۲۵ به عدد ۱۶۸ میلیارد دلار خواهد رسید. از مزایای استفاده از سرویس‌های ابری جهت طراحی اپلیکیشن می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • صرفه‌جویی در زمان
    زمان تحویل، یک جنبه حیاتی در توسعه اپلیکیشن است. تأخیر در زمان توسعه می‌تواند منجر به افزایش هزینه‌ها و
    تاثیر بر تجارت و دامنه آینده برنامه شود. طراحی اپلیکیشن ابری ممکن است به تعهد اولیه زمان نیاز داشته باشد، اما برنامه سفارشی این پتانسیل را دارد که با ایجاد کارایی و بهبود فرایندها، ساعت‌های بی‌شماری از کار را ذخیره کند.
  • صرفه‌جویی در هزینه
    بسیاری از برنامه‌های کاربردی مبتنی بر ابر هزینه کمتری نسبت به همتایان داخلی خود دارند؛ زیرا ممکن است به سخت‌افزار و شرایط نگهداری کمتری نیاز داشته باشند و هزینه تمامی امور نگهداری، تعمیراتی و سایر موارد سرویس‌ها برعهده ارائه‌دهندگان سرور خواهد بود.
  • سهولت در استفاده
    نصب برنامه‌های مبتنی بر ابر در مقایسه با برنامه‌های سنتی آسان‌تر بوده و امکان خودکار کردن برخی از فرایندها مانند تست برنامه پیش از ارائه در این سیستم وجود دارد.
  • حفاظت از اطلاعات
    در روش‌های سنتی جهت حفظ امنیت داده‌ها می‌بایست اطلاعات را به‌صورت جداگانه و مجدد ذخیره نمود. اما در سرویس‌های ابری حتی در صورت بروز آسیب فیزیکی و حادثه برای سرورها، داده‌ها همچنان به‌صورت آنلاین ذخیره می‌شوند.
  • انعطاف‌پذیری
    برنامه‌های کاربردی مبتنی بر ابر اغلب انعطاف‌پذیرتر از برنامه‌های سنتی هستند. برای مثال، اگر نیاز به ایجاد تغییراتی در زیرساخت فناوری اطلاعات دارید، ارائه‌دهنده خدمات ابری نیازهای شما را برطرف کرده و تمام مسائل مربوط به زیرساخت را مدیریت می‌نماید.
  • افزایش مقیاس‌پذیری
    برجسته‌ترین مزیت توسعه برنامه‌های ابری، افزایش مقیاس‌پذیری است. در فضای ابری، شرکت‌ها می‌توانند قدرت پردازش و فضای ذخیره‌سازی سرور موردنیاز خود را جهت برآورده‌کردن نیازهای روبه‌رشد کسب‌وکار بدون ایجاد اختلال در فرایند استفاده، افزایش دهند. درحالی‌که جهت توسعه برنامه‌های کاربردی سنتی، کسب‌وکارها باید سرور را تغییر دهند که می‌تواند منجر به اختلال یا کاهش سرعت شود.
  • دسترسی جغرافیایی
    به‌جای تکیه بر یک موقعیت جغرافیایی واحد، سرویس‌های ابری امکان میزبانی برنامه را روی سرورهای تمام نقاط جهان فراهم می‌کند؛ لذا کاربر می‌تواند از شبکه‌های تحویل محتوا (CDN) برای عملکرد بهتر برنامه‌های ابری استفاده کرده و به‌این‌ترتیب انتشار برنامه را در سطح جهانی تسریع نماید.
  • مانیتورینگ پیشرفته
    با دریافت خدمات مبتنی بر سرویس‌های ابری، کاربر مجهز به ابزارها و امکاناتی جهت ردیابی عملکرد و کارایی برنامه خواهد شد. این ابزارها کنترل کامل برنامه را جهت پاسخگویی سریع به خطاها و اشکالات فراهم می‌کنند.

مزایای طراحی اپلیکیشن مبتنی بر سرویس‌های ابری

سخن پایانی

خدمات مبتنی بر سرویس‌های ابری به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا همیشه چابک و منعطف باقی بمانند. از طرفی اگر شما به دنبال یک برنامه کاربردی مقیاس‌پذیر، با کارایی بالا جهت برآورده‌کردن نیازهای روبه‌رشد کسب‌وکارتان هستید، توسعه اپلیکیشن ابری گزینه‌ای مناسب است.
شرکت نیکرادوب به‌عنوان یکی از شرکت‌های پیشرو و باتجربه در زمینه طراحی وب‌سایت، اپلیکیشن، سئو و دیجیتال مارکتینگ، می‌تواند به شما در ساخت برنامه‌های کاربردی سفارشی مبتنی بر ابر کمک کند. تیم طراحی اپلیکیشن‌های کاربردی نیکرادوب، استراتژی، تحول، پیاده‌سازی و مدیریت هر اپلیکیشن سفارش شده را برعهده گرفته و بار منابع IT شما را کاهش خواهد داد.

امتیاز و نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید...

Comment & Rating (#7)

آخرین مقالات

شرکت نیکرادوب به‌ صورت آنلاین و ریموت در کشور کانادا و ایران باهدف ارائه خدمات در بستر وب فعالیت خود را شروع و گسترش داده و در اوایل سال ۱۴۰۰، این شرکت به‌صورت رسمی در ایران ثبت شد و فعالیت جدی خود را آغاز کرد. به لطف پروردگار و تیمی متخصص، نیکرادوب توانسته به طور حرفه‌ای در حوزه برنامه‌نویسی، سئو، تولید محتوا، طراحی‌های گرافیکی و کمک به سازمان‌دهی و مدیریت برخی از مجموعه‌ها فعالیت کند و به موفقیت‌های چشمگیری دست یابد.

logo-samandehi