طراحی سایت میتواند به صورت اختصاصی و از طریق کدنویسی و یا از طریق سیستمهای محتوای آماده صورت بگیرد. همچنین روش دیگری تحت عنوان فروشگاهساز وجود دارد که میتوان برای ساخت سایت بدون کدنویسی از آن استفاده کرد. در این مطلب قصد داریم پیرامون این روشها صحبت کنیم و به نحوه طراحی سایت حرفهای بدون کدنویسی بپردازیم.
طراحی سایت با کدنویسی
در ابتدا بهتر است به مفهوم طراحی سایت با کدنویسی اشاره داشته باشیم. زمانی که کارفرما خواستهها و نیازهای خاصی داشته باشد و بخواهد به یک سایت منحصربفرد برسد، باید از یک تیم طراحی سایت حرفهای کمک بگیرد تا سایت مطابق با نیازها و سلایق او کدنویسی شود. در واقع در این نوع از طراحی سایت، سایت کاملا مطابق با نیازهای کارفرما طراحی میشود و سیستم مدیریت، پشتیبانی و سیستم مدیریت محتوای آن به صورت 0 تا 100 کدنویسی میشود. اگر بخواهیم به مزایا و معایب این روش از طراحی سایت اشاره داشته باشیم، میتوانیم موارد زیر را بیان کنیم.
- مزایای طراحی سایت با کدنویسی: امنیت بالا، دسترسیهای بالاتر، سایت چند بعدی.
- معایب طراحی سایت با کدنویسی: زمانبر بودن پروسه طراحی سایت، هزینه بالا.
طراحی سایت بدون کدنویسی چیست؟
طراحی سایت بدون کدنویسی، یکی از سریعترین راهها برای راهاندازی سایت است. چرا که این نحوه از طراحی سایت، نیازی به صرف ساعتها وقت برای برنامهنویسی ندارد و سایت ظرف زمان کوتاهی مورد طراحی قرار میگیرد. در واقع یکی از تفاوتهای اصلی میان طراحی سایت با کدنویسی و طراحی سایت بدون کدنویسی، در مدت زمان لازم است. همچنین این روش با هزینه کمتری همراه است. چرا که در آن نیازی به دانش کدنویسی زیاد نبوده و سایت در ظرف زمان کمتری طراحی و ارائه میگردد. برای همین است که اغلب افرادی که به دنبال طراحی سایت در زمان کوتاه و با هزینه مناسب هستند، به سراغ این سایتها میروند.
چرا طراحی سایت بدون کدنویسی؟
یکی از دلایلی که سبب محبوبیت طراحی سایت بدون کدنویسی شده است، وجود سیستمهای مدیریت محتوای قدرتمندی چون وردپرس و جوملا است. این سیستمها فرآیند طراحی سایت را خیلی سریعتر و کم هزینهتر کردهاند و امکان تغییرات جزئی یا کلی را به کاربران خود دادهاند. در حال حاضر وردپرس یکی از محبوبترین سیستمهای مدیریت محتوای آماده در بازار طراحی سایت است که بسیاری از طراحان سایت از آن برای طراحی سایت فروشگاهی، طراحی سایت شخصی و طراحی سایت شرکتی استفاده میکنند.
سیستم مدیریت محتوای وردپرس از دو نظر نسبت به سایر CMSها برتری دارد. مورد اول وجود افزونههای زیاد در این سیستم است. وردپرس شامل افزونههای زیادی است که هر یک برای عملیات خاصی در سایت ارائه شدهاند. برای مثال جهت امنیت سایت، سئوی سایت، اتصال به درگاه بانکی، فروش و غیره چندین افزونه وجود دارد که سبب افزایش توان سایت میشوند. همچنین این سیاماس دارای چندین قالب است که افراد میتوانند بر اساس سلیقه خود یکی از آنها را انتخاب نمایند. یکی از پروسههای کدنویسی سایت، طراحی قالب است که این مرحله به طور کامل در وردپرس برطرف شده است.
چرا وردپرس را انتخاب کنیم؟
همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم، وردپرس یکی از محبوبترین CMSها است که افراد زیادی از آن برای طراحی سایت استفاده میکنند. با استفاده از وردپرس میتوان به طراحی سایت مورد نظر خود پرداخته و در این زمینه هیچگونه محدودیتی وجود ندارد. حتی میتوان این سیستم را با کدنویسی ارتقا بخشیده و امکانات خاصی را به آن اضافه کرد. اگر بخواهیم به دلایل افراد برای انتخاب سیستم مدیریت محتوای وردپرس اشاره کنیم، میتوانیم موارد زیر را در نظر بگیریم:
- وردپرس رایگان است و نیازی به پرداخت هزینه برای بارگیری ندارد.
- بسیاری از افزونهها و قالبهای ارائه شده برای وردپرس رایگان هستند. با این حال با صرف هزینه میتوان از قالبها و تمهای خاصتری استفاده کرد.
- وردپرس از افزونههای بسیار زیادی برخوردار است و کار با آنها بسیار آسان است.
- مرجع آموزش وردپرس بسیار زیاد بوده و میتوان ظرف مدت کوتاهی کار با این سیستم مدیریت محتوا را به طور کامل یاد گرفت.
- امنیت وردپرس نسبت به بسیاری از CMSها بالاتر است و از این نظر برتری دارد.
- طراحی سایت با وردپرس را میتوان خیلی زود یاد گرفته و وارد بازار کار شد. همچنین میتوان با آموزش وردپرس، به طراحی سایت مورد نظر خود یا اطرافیان پرداخت.
مراحل طراحی سایت بدون کدنویسی با وردپرس
از آنجایی که در حال حاضر وردپرس یکی از قدرتمندترین CMSهای موجود در بازار طراحی سایت است، در این بخش به طراحی سایت با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا میپردازیم.
خرید دامنه و هاست مناسب
اولین قدم برای راهاندازی سایت، خرید دامنه و هاست است. برای انتخاب نام دامنه و خرید آن، باید به موارد زیادی توجه داشته باشید که قبلا در این رابطه صحبت کردهایم. اگر قصد دارید به طراحی سایت برای کسب درآمد بپردازید و یک سایت عالی با سرعت لود بالا داشته باشید، بهتر است به سراغ خرید هاست قدرتمند بروید. اگر هم قصد دارید یک سایت معمولی داشته باشید، میتوانید از هاستهای ارزانتر استفاده کنید. حتی میتوانید برای شروع به سراغ لوکال هاست یا هاست محلی بروید و کارهای خود را به صورت آفلاین روی آن انجام دهید.
نصب و راه اندازی وردپرس
پس از خرید دامنه و هاست مناسب، باید به سراغ دانلود وردپرس بروید و آن را روی هاست نصب کنید. این کار بسیار آسان است و ظرف مدت کوتاهی انجام میگیرد. اگر برای بار اول در حال طراحی سایت با وردپرس هستید، میتوانید از منابع آموزشی موجود در اینترنت استفاده کنید و به نصب وردپرس بپردازید.
خرید قالب و سفارشی سازی سایت
پس از راهاندازی وردپرس، باید به سراغ انتخاب یا خرید یک قالب مناسب بروید. قالبهای وردپرس از تنوع زیادی برخوردار هستند و بعضی از آنها به صورت پولی و برخی به صورت رایگان موجود میباشند. اگر قصد دارید یک قالب خاص داشته باشید، بهتر است به سراغ خرید قالبهای پولی بروید. پس از خرید هم باید به نصب قالب و سفارشیسازی آن بپردازید.
نصب افزونههای مورد نیاز
از دیگر مراحل طراحی سایت با وردپرس، باید به نصب افزونه اشاره کرد. در ابتدا باید اشاره کنیم که بهتر است از همان ابتدا تمرکز خود را روی افزونههای ضروری بگذارید و از نصب افزونههای زیاد در سایت خودداری نمایید. چرا که هرچقدر افزونهها بیشتر باشند، سرعت سایت هم کاهش بیشتری پیدا میکند و سایت از حالت استاندارد خارج میشود.
در نهایت هم باید به درج محتوا یا محصولات مورد نظر خود در سایت بپردازید تا کاربران بتوانند از خدمات سایت شما استفاده نمایند. در صورتی که سایت از نوع فروشگاهی باشد، باید به نصب افزونه ووکامرس در آن توجه شود. ووکامرس یک افزونه فروشگاهساز برای سایتهای وردپرسی است که از طریق آن مدیریت فروشگاه به راحتی صورت میگیرد.
طراحی سایت فروشگاهی بدون کدنویسی
امروزه کسب و کارهای مختلفی برای توسعه و افزایش فروش خود از سایت فروشگاهی استفاده میکنند. همانطور که اشاره کردیم سایتهای فروشگاهی هم به صورت کدنویسی شده و هم بدون کدنویسی قابل طراحی هستند. برای همین میتوان از سیستمهای مدیریت محتوای آماده و بدون نیاز به کدنویسی، برای طراحی سایت فروشگاهی نیز استفاده کرد. اگر قصد دارید از سیستم مدیریت محتوای وردپرس برای طراحی سایت فروشگاهی استفاده کنید، باید به نصب افزونه ووکامرس بپردازید تا از طریق آن بتوانید محصولات خود را به فروش برسانید. نصب افزونه ووکامرس کار سختی نبوده و پس از پیکربندی آن میتوانید از تمام قابلیتهای آن استفاده نمایید.
سایتساز چیست و مناسب چه کسانی است؟
یکی از روشهای طراحی سایت جدید، استفاده از سایت ساز است. سایت ساز یک ابزاری است که امکان ساخت، ویرایش و مدیریت یک سایت را بدون نیاز به دانش برنامهنویسی برای افراد مهیا کرده است. در واقع با این ابزار میتوان به راحتی سایت دلخواه را ساخته و آن را مدیریت کرد. با این حال این سایتها برای تمام افراد مناسب نیستند و بیشتر گزینه خوبی برای افرادی هستند که قصد دارند خیلی سریع سایت مورد نظر خود را طراحی کنند. همچنین بسیاری از کسانی که بودجه زیادی برای طراحی سایت ندارند، این روش را در نظر میگیرند.
طراحی سایت حرفهای بدون کدنویسی توسط نیکراد وب
شرکت نیکراد وب یکی از شرکتهای طراحی سایت در تهران است که طراحی انواع سایت را ظرف مدت کوتاه و با بالاترین کیفیت ممکن انجام میدهد. این شرکت سابقه زیادی در طراحی سایتهای مختلف اعم از سایت فروشگاهی، سایت شخصی، سایت شرکتی و غیره دارد و کلیه سایتها را متناسب با نیاز کارفرما و مهمترین امکانات طراحی مینماید.
شرکت نیکراد وب در زمینه طراحی سایت با کدنویسی و بدون کدنویسی تخصص زیادی دارد. برای همین اگر به دنبال یک شرکت معتبر برای طراحی سایت حرفهای بدون کدنویسی هستید، میتوانید از خدمات این شرکت استفاده نمایید. برای کسب اطلاعات در این زمینه هم بهتر است با تیم نیکراد وب تماس حاصل فرمایید.
جمع بندی
طراحی سایت بدون کدنویسی، یکی از روشهای طراحی سایت است که نسبت به طراحی سایت با کدنویسی از هزینه کمتر و همچنین زمان طراحی کوتاهتری برخوردار است. برای این کار هم میتوان از بسیاری از سیستمهای مدیریت محتوای آماده همچون وردپرس و یا سیستمهای سایتساز استفاده کرد. با استفاده از CMS وردپرس میتوانید سایت مورد نظر خود را خیلی راحت طراحی کنید و به مدیریت آن بپردازید. اگر هم در این زمینه تخصصی ندارید، میتوانید از شرکت تخصصی نیکراد وب کمک بگیرید.