طراحی سایت تک صفحه‌ای

طراحی سایت تک صفحه‌ای

سایت‌های تک صفحه‌ای سایت‌هایی هستند که به جای چندین صفحه تنها از یک صفحه برخوردار هستند. در واقع تمام اطلاعات و محتواها در یک صفحه قرار می‌گیرند. برای همین کاربر نیازی به مراجعه به صفحات دیگر نداشته و میتواند از همان صفحه اصلی اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت نماید. برای طراحی سایت تک صفحه‌ای باید به موارد زیادی توجه کرده و از بهترین گرافیک برای آن استفاده کرد. در ادامه به بررسی بیشتر این سایت‌ها پرداخته و با مزایای آن آشنا خواهیم شد.

سایت تک صفحه‌ای چیست؟

سایت‌ها به طور کلی در دو مدل چند صفحه‌ای و تک صفحه‌ای طراحی می‌شوند. همانطور که در ابتدای متن اشاره کردیم، سایت تک صفحه‌ای به سایتی گفته می‌شود که تنها دارای یک صفحه بوده و تمام اطلاعات و محتواهای مورد احتیاج کاربر در همان صفحه قرار می‌گیرد. با این که این سایت‌ها از محبوبیت و کاربرد زیادی برخوردار هستند، اما در ایران بیشتر سایت‌ها به صورت چند صفحه‌ای طراحی می‌شوند. اغلب افرادی که قصد دارند تنها به معرفی خود بپردازند و یا یک رزومه از خود در دنیای اینترنت منتشر نمایند، به سراغ طراحی سایت تک صفحه‌ای می‌روند. در این سایت‌ها کاربر تنها با یک صفحه سروکار دارد و امکان مراجعه و پرش به سایر صفحات را ندارد.

آیا سایت تک صفحه‌ای همان مینی سایت است؟

مینی سایت به سایت‌های کوچکی گفته می‌شود که اغلب از یک یا دو صفحه برخوردار هستند و تنها یک کار را انجام می‌دهند. برای مثال از آنها جهت معرفی یک محصول یا یک خدمات خاص استفاده می‌شود. برای همین طراحی سایت تک صفحه‌ای همان طراحی سایت مینی سایت محسوب می‌شود.

آیا سایت تک صفحه‌ای همان مینی سایت است؟

مزایای طراحی سایت تک صفحه‌ای

سایت‌های تک صفحه‌ای از مزایای زیادی برخوردار هستند که در این بخش به مهمترین آنها اشاره می‌نماییم.

  • سادگی و به دور از هرگونه شلوغی: در صورتی که سایت تک صفحه‌ای توسط طراح حرفه‌ای مورد طراحی قرار بگیرد، خبری از شلوغی و پیچیدگی در آن نخواهد بود. این سایت‌ها کاملا ساده هستند و پیچیدگی سایت‌های چند صفحه‌ای را ندارند. کاربران میتوانند با هر دستگاهی به این سایت‌ها وارد شده و از خدمات آن استفاده نمایند.
  •  نرخ تبدیل بالاتر: منظور از نرخ تبدیل سایت، تبدیل درصد بازدیدکنندگان سایت به مشتریان بالقوه است. در صورتی که این سایت‌ها به صورت اصولی طراحی شوند، نسبت به سایت‌های چند صفحه‌ای نرخ تبدیل بیشتری را تجربه می‌نمایند.
  • دسترسی سریع کاربر به اطلاعات و محتوا: از آنجایی که تمام اطلاعات سایت تنها در یک صفحه گنجانده شده است، کاربر میتواند به محض ورود به سایت اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا نماید. سایت‌های تک صفحه‌ای به کاربران اجازه می‌دهند به راحتی و با کمترین میزان تلاش به محتوای مورد نظر خود دسترسی پیدا نمایند. در این سایت‌ها هیچ نیازی به پیمایش و پرش بین صفحات نمی‌باشد.
  • تجربه کاربری بهتر: کاهش پیدا کردن موارد اضافی در سایت‌های تک صفحه‌ای سبب بهبود تجربه کاربری می‌شود.
  • بهینه بودن برای موبایل: این سایت‌ها معمولا به طور پیش فرض برای نمایش در دستگاه‌های مختلف نظیر موبایل و تبلت بهینه شده‌اند. برای همین کاربران موبایلی میتوانند به راحتی از آنها استفاده کرده و نیازی به استفاده از سیستم‌های دیگر نداشته باشند.
  •  بارگذاری و لود سریع: از آنجایی که سایت‌های تک صفحه‌ای محتوای کمی دارند، خیلی سریع مورد بارگذاری قرار می‌گیرند. همین امر به بهبود تجربه کاربری و کاهش نرخ خروج کاربر کمک زیادی می‌نماید.
  •  هزینه طراحی پایین: به عنوان آخرین مزیت سایت تک صفحه‌ای باید به هزینه طراحی پایین آنها اشاره کرد. ساخت و مدیریت یک صفحه به جای چندین صفحه، با هزینه کمتری همراه است و سبب صرفه‌جویی در هزینه افراد می‌شود.

سایت تک صفحه‌ای برای چه کسانی مناسب است؟

پیش از اقدام به راه اندازی و طراحی سایت تک صفحه‌ای باید به موارد زیادی توجه کرده و آنها را مدنظر قرار داشت. یکی از این موارد پیش بینی در رابطه با نیاز به صفحات داخلی در آینده است. معمولا انتظار از سایت تک صفحه‌ای این است که به جز صفحه هوم پیج صفحه داخلی دیگری نداشته باشد. گرچه میتوان این سایت‌ها را با صفحات داخلی نیز تصور کرد، اما هدایت کاربر از صفحه اصلی به صفحات دیگر مطابق با سایت‌های چند صفحه‌ای معمول نمی‌باشد. برای همین افراد باید به عنوان صاحب کسب و کار در این رابطه به خوبی فکر کرده و سپس برای طراحی سایت تک صفحه‌ای تصمیم بگیرند.
بهتر است زمانی به سراغ طراحی سایت تک صفحه‌ای رفت که بتوان این موارد را مدنظر قرار داد:

  • تمام اطلاعات قابلیت قرارگیری در یک صفحه را داشته باشند.
  • بتوان از گرافیک و افکت‌های زیبا و چشم نواز برای جذب مخاطب در آن استفاده کرد.

سایت‌های تک صفحه‌ای میتوانند برای دعوت به شرکت در یک رویداد، معرفی یک محصول خاص، ارائه رزومه شخصی یا پورتفولیوی کاری و معرفی یک فیلم یا بازی رایانه‌ای مورد طراحی قرار بگیرند. این سایت‌ها به عنوان سایت اطلاع رسانی یا خبری، سایت شرکتی با محصول زیاد و سایت با محتوای بالا مناسب نیستند.

سایت تک صفحه‌ای برای چه کسانی مناسب است؟

موضوعات فیت سایت تک صفحه‌ای

این سبک از طراحی سایت برای موارد زیر بسیار مناسب است:

  • سایت تک صفحه‌ای مناسب یک رویداد: این سایت‌ها میتوانند برای معرفی یک رویداد خاص همچون همایش و کنفرانس طراحی شوند. در این سایت‌ها باید موضوع رویداد، تاریخ، محل برگزاری، سخنرانان کلیدی و سایر موارد در یک مکان درج شود. حتی میتوان حساب‌های شبکه‌های اجتماعی را در این صفحه قرار داده و کاربران را به راه‌های تماسی پیوند داد.
  • سایت تک صفحه‌ای مناسب معرفی تک محصول: برای معرفی تک محصول جدید میتوان از سایت تک صفحه‌ای استفاده کرده و اطلاعات مربوط به محصول را در آن قرار داد. از آنجایی که این سایت‌ها خیلی سریع بارگذاری می‌شوند، اطلاعات را به یکباره در اختیار کاربر قرار می‌دهند.
  • سایت تک صفحه‌ای برای رزومه یا پرتفولیوی کاری: از سایت تک صفحه‌ای میتوان به عنوان سایت نمونه کار استفاده کرده و رزومه کاری خود را در آن قرار داد.

طراحی سایت تک صفحه‌ای بهتر است یا چند صفحه‌ای؟

سایت‌های تک صفحه‌ای و چند صفحه‌ای هر یک مزایای خاص خود را دارند. از این رو برای انتخاب میان این سایت‌ها باید مواردی را در نظر گرفته تا بتوان بهترین نوع سایت را انتخاب کرد. بهترین راه جهت انتخاب بین طراحی سایت تک صفحه‌ای و چند صفحه‌ای توجه به محتوای سایت و جریان ناوبری سایت است. در صورتی که نیاز به محتوای زیاد در سایت باشد، باید به سراغ سایت‌های چند صفحه‌ای رفت. از سوی دیگر سایت‌های تک صفحه‌ای بیشتر به عنوان صفحه فرود مورد طراحی قرار می‌گیرند و کاربر را وادار به انجام کار خاصی می‌نمایند. برای همین با توجه به این موضوع نیز میتوان میان سایت تک صفحه‌ای و چند صفحه‌ای بهترین گزینه را انتخاب کرد.
در رابطه با معایب سایت تک صفحه‌ای باید به مشکل بودن بهینه‌سازی و سئوی سایت، مشکل بودن آپدیت سایت و محدودیت در تولید محتوا و درج تصاویر و فیلم‌های مختلف اشاره کرد. سایت‌های تک صفحه‌ای شانس خوبی برای رسیدن به رتبه‌های بالا در موتور جستجوی گوگل را ندارند. برای همین میزان بازدید از آنها بسیار پایین است. از سوی دیگر این سایت‌ها برای برندسازی مناسب نیستند و تنها برای معرفی و عرضه تک محصولات کاربرد دارند. این سایت‌ها زمانی میتوانند در این زمینه به خوبی عمل کنند که محتوای زیادی در داخلشان قرار بگیرد.

طراحی سایت تک صفحه‌ای بهتر است یا چند صفحه‌ای؟

ایده‌های خلاقانه برای طراحی بهترین سایت تک صفحه‌ای

در صورت طراحی اصولی و مناسب سایت تک صفحه‌ای، کاربر به اسکرول تا انتهای صفحه ترغیب می‌شود. در رابطه با رویکردهای خلاقانه گرافیکی جهت اجرای سایت تک صفحه‌ای میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  استفاده از افکت پارالاکس: منظور از افکت پارالاکس سر خوردن تصاویر هم جهت یا خلاف جهت اسکرول صفحه با سرعتی متفاوت از اسکرول است.
  •  استفاده از اسکرول‌های ترکیبی عمودی و افقی: در این روش به جای اینکه کاربر به صورت معمول صفحه را از بالا به پایین اسکرول نماید، با هر بار چرخاندن گردانه اسکرول ماوس یا کلیک بر روی فلش قبل و بعد در صفحه، سکشن به صورت عمودی یا افقی به بالا یا پایین و چپ یا راست منتقل می‌شود.

طراحی سایت تک صفحه‌ای توسط نیکراد وب

برای طراحی سایت تک صفحه‌ای میتوانید از طراحان شرکت نیکراد وب کمک بگیرید. شرکت نیکراد وب از شرکت‌های طراحی سایت در تهران است که در زمینه طراحی سایت، طراحی اپلیکیشن و سئو و بهینه‌سازی سایت تخصص دارد. این شرکت انواع سایت نظیر سایت‌های شخصی، سایت‌های شرکتی و سایت‌های فروشگاهی را با امکانات مناسب و کیفیت بالا طراحی می‌نماید. برای طراحی سایت تک صفحه‌ای نیز میتوانید از خدمات این شرکت استفاده کرده و سایت مورد نظر خود را خیلی سریع تحویل بگیرید. جهت دریافت اطلاعات در رابطه با هزینه طراحی سایت تک صفحه‌ای و زمان تحویل آن با کارشناسان شرکت تماس حاصل فرمایید.

جمع بندی

سایت‌های تک صفحه‌ای از ساختار ساده‌ای برخوردار هستند و تنها دارای یک صفحه اصلی یا هوم پیج می‌باشند. طراحی سایت تک صفحه‌ای ارزان است و خیلی سریع مورد طراحی قرار می‌گیرد. در رابطه با مزایای سایت تک صفحه‌ای باید به سازماندهی مناسب مطالب سایت، رضایت کاربر و بهبود تجربه کاربری، افزایش نرخ تبدیل، ریسپانسیو بودن و کیفیت بالای طراحی اشاره کرد. با این حال اگر برایتان سئوی سایت و برندسازی مهم است، بهتر است به سراغ این سایت‌ها نروید و به جای آن از سایت‌های چند صفحه‌ای استفاده نمایید.

امتیاز و نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید...

Comment & Rating (#7)

آخرین مقالات

شرکت نیکرادوب به‌ صورت آنلاین و ریموت در کشور کانادا و ایران باهدف ارائه خدمات در بستر وب فعالیت خود را شروع و گسترش داده و در اوایل سال ۱۴۰۰، این شرکت به‌صورت رسمی در ایران ثبت شد و فعالیت جدی خود را آغاز کرد. به لطف پروردگار و تیمی متخصص، نیکرادوب توانسته به طور حرفه‌ای در حوزه برنامه‌نویسی، سئو، تولید محتوا، طراحی‌های گرافیکی و کمک به سازمان‌دهی و مدیریت برخی از مجموعه‌ها فعالیت کند و به موفقیت‌های چشمگیری دست یابد.

logo-samandehi