زبانهای برنامهنویسی زیادی وجود دارد که از طریق آنها میتوان یک سایت خوب و مناسب طراحی کرد. زبان پایتون یکی از این زبانها بوده که از آن برای طراحی سایت استفاده زیادی میشود. طراحی سایت با پایتون یکی از محبوبترین و رایجترین روشها برای طراحی سایت است و بسیاری از سایتهای بزرگ و معروف به وسیله آن طراحی شدهاند. حال بهتر است ببینیم چرا طراحی سایت با پایتون محبوبیت زیادی دارد و چگونه میتوان چنین سایتی طراحی کرد.
آشنایی با زبان پایتون و طراحی سایت با آن
پایتون یک زبانه برنامهنویسی شی گرا و همه منظوره است که برای اولین بار در سال 1991 منتشر شد. فلسفه طراحی پایتون خوانایی بالای کد است. این یعنی پایتون بر اساس دادهها بوده و به راحتی توسط انسان درک میشود. زمانی که پایتون به عنوان یک زبان عمومی معرفی شد، دنیای برنامهنویسی را متحول کرد. این زبان در ابتدا تنها برای حل مسائل خاص مورد استفاده قرار میگرفته است. اما در حال حاضر از آن در حوزههای مختلفی نظیر توسعه سایت، توسعه اپلیکیشن، علم داده و هوش مصنوعی استفاده میشود.
زمانی که صحبت از طراحی سایت پایتون میشود، منظور برنامهنویسی سایت با زبان پایتون یا همان توسعه سایت با پایتون است. این زبان در سمت سرور یعنی بکاند کاربرد دارد و برای برنامهنویسی عملکردهای سمت سرور و ارتباط با پایگاه داده استفاده میشود. برای طراحی سایت با پایتون میتوان از فریمورک یا همان چارچوبهای مخصوص توسعه وب پایتون استفاده کرد. فریمورکهای زیادی وجود دارد که از طریق آنها میتوان اهداف مختلفی را پیادهسازی کرد. برای طراحی سایت با پایتون باید به سراغ فریمورکهای مخصوص توسعه وب رفته و از آنها برای سایت استفاده کرد. این زبان به برنامهنویسان امکان میدهد تا سایتهای مختلف را بر اساس بسیاری از الگوهای مختلف برنامهنویسی نمایند.
دلایل استفاده از پایتون برای طراحی سایت
در رابطه با اینکه چرا پایتون برای طراحی سایت مناسب است و افراد زیادی از آن برای توسعه سایت استفاده میکنند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
یادگیری آسان
پایتون از زبانهای برنامهنویسی نسبتا سادهای است و یادگیری آسانی دارد. دلیل آن هم این است که این زبان بر روی عبارات رایج تمرکز کرده و باعث شده تا کدهای کمتری نسبت به دیگر زبانها همچون جاوا نوشته شود. زبان پایتون به زبان انسان نزدیک است و کدهای نوشته شده به راحتی قابل درک میباشند. برای همین این زبان یکی از محبوبترین زبانها برای افرادی است که برای اولین بار به سراغ یادگیری برنامهنویسی میروند.
امکان طراحی سایتهای متنوع
یکی از ویژگیها و مزایای خوب زبان برنامهنویسی پایتون این است که از طریق آن میتوان سایتهای مختلفی را طراحی کرد. با اینکه بیشتر زبانهای برنامهنویسی حالت انتزاعی دارند، اما پایتون به توسعه دهندگان این امکان را میدهد تا مفاهیم برنامهنویسی را با کدنویسی کمتر و با روشی شهودیتر نشان دهند.
فریمورکهای متنوع
یکی از دلایلی که سبب سادگی طراحی سایت با پایتون شده است، وجود فریمورک یا چارچوبهایی است که میتوان از آنها برای طراحی سایت استفاده کرد. فریمورکها مجموعهای از کدهای از پیش آماده شده هستند که هر کدام برای وظایف و عملیات خاصی تهیه شدهاند. برای مثال جهت طراحی سایت باید به سراغ فریمورکهایی رفت که در این خصوص ارائه شدهاند. با این فریمورکها حجم زیادی از کدنویسی کاهش پیدا کرده و سبب صرفهجویی در وقت افراد میشود.
ارائه سریع طرح اولیه
پایتون زمان کمتری برای ساخت پروژه در مقایسه با دیگر زبانهای برنامهنویسی میگیرد. برای همین از طریق آن میتوان ایدههای خود را سریعتر اجرایی کرده و زودتر بازخورد گرفت. زمان توسعه سریع سبب شده تا پایتون به یک برنامه عالی برای استارت آپهایی تبدیل شود که قصد دارند خیلی سریع وارد بازار و عرصه رقابتی شوند.
فریمورک یا چارچوب پایتون چیست؟
همانطور که در بخشهای قبلی اشاره کردیم، زبان پایتون شامل چندین فریمورک است که هر کدام برای عملیات خاصی ارائه شدهاند. در واقع میتوان گفت هر فریمورک یا چارچوب همچون یک جعبه ابزار است که مجموعهای از ماژولها در داخل آن قرار میگیرد. اینها شامل کدهای از پیش نوشته شده و استاندارد هستند و از توسعه برنامههای کاربردی وب پشتیبانی میکنند.
فریمورک یا چارچوب پایتون، برنامهنویسی را آسانتر و سریعتر کرده و سبب قابل اعتمادتر شدن محصول نهایی میشود. پس به طور خلاصه فریمورکها شامل اجزای از پیش آمادهای هستند که سبب انجام کار کمتر از سوی طراحان میشوند. البته استفاده از فریمورک اجباری نبوده و هر شخصی میتواند برای سهولت و سرعت بخشیدن به کار خود از آنها استفاده نماید. این چارچوبها در بخش بکاند و سرور، درخواستها و پاسخهای HTML، دسترسی به پایگاه داده و … استفاده میشوند. از محبوبترین و معروفترین فریمورکهای وب پایتون میتوان به جنگو، فلاسک، هرم و Web2Py اشاره کرد.
بررسی مهمترین فریمورکهای وب پایتون
- فریمورک جنگو – Django: از رایجترین و بهترین فریمورکهای وب پایتون باید به جنگو اشاره کرد. این چارچوب از نوع متن باز بوده و سطح بالایی را در اختیار برنامهنویس قرار میدهد تا امکان توسعه سریع و تمیز سایت به او داده شود. فریمورک جنگو تمام ابزارهای لازم برای ساخت سایت را در یک پکیج واحد ارائه میدهد.
- فریمورک فلسک – Flask: این چارچوب پایتون برخلاف جنگو بوده و بیشتر به خدمات جزئی نگاه میکند. برای همین آن را یک میکروفریمورک به حساب میآورند. فلسک امکانات کمتری دارد و امکاناتی چون موتور طراحی قالب وب، احراز هویت و صدور مجوز حساب کاربری در آن وجود ندارد. برای همین افرادی که به این موارد در طراحی سایت با پایتون نیاز دارند، باید به این موضوع توجه داشته باشند.
- فریمورک Web2Py: این فریمورک هم جزو چارچوبهای متن باز بوده و برای فول استک طراحی شده است. چارچوب Web2Py مستقل از پلتفرم است و میتواند بر روی تمام سیستم عاملهای محبوب اجرا شود. از ویژگیهای فریمورک Web2Py میتوان به عدم پیش نیاز برای نصب و پیکربندی، خوانایی چندین پروتکل، امنیت داده و مکانیسم ردیابی خطا اشاره کرد.
- فریمورک Bottle: این فریمورک پایتون بسیار سبک وزن است و هیچ وابستگی خارجی به غیر از کتابخانه استاندارد پایتون ندارد. Bottle به عنوان یک ابزار یادگیری یا ساخت و اجرای برنامههای وب شخصی ساده، جهت نمونهسازی بسیار عالی عمل میکند.
نحوه طراحی سایت با پایتون
مواردی که در این بخش به آنها میپردازیم، مهمترین کارهایی هستند که برای طراحی سایت با پایتون باید انجام شوند.
تهیه فضای میزبانی یا همان هاست
اولین گام برای طراحی سایت با پایتون، تهیه هاست خوب است. انتخاب یک فضای میزبانی خوب باعث میشود تا سایت در مسیر طراحی با مشکل مواجه نشود. در این میان شرکتهایی هستند که تمرکز اصلیشان بر روی زبان برنامهنویسی پایتون است و سیستمها را با آخرین نسخههای پایتون به روزرسانی میکنند. برای همین به این موضوع توجه کرده و به دنبال انتخاب بهترین گزینه از میان شرکتهای برتر میزبان پایتون باشید.
انتخاب فریمورک وب پایتون
همانطور که متوجه شدیم فریمورکهای زیادی وجود دارد که ساخت سایت را سریعتر و آسانتر میکنند. از میان دهها فریمورک موجود باید مناسبترین آن را انتخاب کرده تا بتوان طراحی سایت از طریق آن را شروع کرد. با اینکه پیدا کردن چارچوبی که مطابق تمام نیازها و فعالیتهای مورد نظر باشد کمی زمانبر است، اما ارزش زیادی دارد و سبب سهولت در پروسه طراحی سایت میگردد.
شروع کدنویسی
سومین مرحله از طراحی سایت با پایتون به کدنویسی اختصاص دارد. این مرحله از طراحی سایت بسیار وقتگیر است و نیاز به وقت و دقت زیادی دارد. البته بخش زیادی از کدنویسیهای سایت از قبل به خاطر وجود چارچوبهای پایتون آماده شدهاند. برنامهنویسان با استفاده از چارچوبهای مناسب میتوانند در کمتر از یک ساعت به یک سایت بسیار ابتدایی و ساده دست پیدا کنند.
طراحی سایت با وردپرس یا پایتون؟
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است که افراد زیادی از آن برای طراحی سایت استفاده میکنند. طراحی سایت با وردپرس با مزایایی چون رایگان بودن، سادگی در نصب و سهولت در استفاده، انعطافپذیری و منبع باز بودن همراه است. پایتون یک سری مزایا نسبت به وردپرس دارد که از مهمترین آنها باید به توانایی کنترل و مدیریت کاربران در زمان توسعه سایت و سرعت بسیار بالا به دلیل اختصاصی بودن اشاره کرد. برای همین باید به برتری آنها نسبت به هم توجه نمایید تا بتوانید بهترین گزینه را برای طراحی سایت انتخاب کنید.
هزینه طراحی سایت با پایتون چقدر است؟
قیمت طراحی سایت با پایتون بستگی به امکانات و قابلیتهای مورد نظر کارفرما دارد. همچنین نوع فریمورک استفاده شده در هزینه آن تاثیر دارد. طراحی سایت با فریمورکهای جنگو و فلسک در زبان پایتون، با هزینه بهتری صورت میگیرد. برای همین جهت اطلاع از قیمت طراحی سایت با زبان پایتون بهتر است با یک شرکت متخصص در این زمینه تماس بگیرید. شرکت طراحی سایت نیکراد وب جزو شرکتهای برتر در این زمینه بوده و شما را در امر طراحی سایت و اپلیکیشن به خوبی راهنمایی میکند.
جمع بندی
پایتون از زبانهای برنامهنویسی شیگرا و سطح بالا است که این روزها محبوبیت زیادی پیدا کرده است. دلیل محبوبیت زبان پایتون به خاطر مزایا و ویژگیهایی چون یادگیری آسان، فریمورکهای متنوع و نمونهسازی سریع است. برای همین طراحی سایت با پایتون میتواند خیلی سریع انجام شود و در وقت و هزینه افراد صرفهجویی زیادی نماید. پس اگر به دنبال طراحی سایت اختصاصی به صورت صفر تا صد هستید، میتوانید از زبان پایتون برای آن استفاده نمایید.