امروزه داشتن یک سایت شخصی، شرکتی و یا فروشگاهی به دغدغه بسیاری از افراد تبدیل شده است. افرادی که برای خود کسب و کاری دارند و دوست دارند در فضای اینترنت نیز به کسب فعالیت بپردازند، به سراغ طراحی سایت میروند. راه اندازی و طراحی سایت شامل هزینههای مختلفی است که هر فردی بهتر است با آنها آشنایی داشته باشد. پس اگر شما هم جزو افرادی هستید که در این زمینه اطلاعات کافی ندارید و به دنبال پی بردن به هزینه ساخت سایت هستید، بهتر است در این مطلب با ما همراه شوید.
هزینههای جانبی راهاندازی سایت
زمانی که به سراغ طراحی سایت میروید، باید هزینههای جانبی آن را نیز در نظر بگیرید. منظور از هزینههای جانبی، هزینههایی است که به طراحی سایت ربطی ندارد و شامل مواردی چون هاست و دامنه میشود. در زیر به این موارد اشاره کرده و از هزینههای تقریبی آنها مطلع میشویم.
– هزینه دامنه سایت
دامنه سایت، یکی از موارد مهمی است که پیش از طراحی سایت باید انتخاب و ثبت گردد. دامنه همان آدرس و نامی است که برای سایت خود انتخاب میکنید. این نام باید منحصر بفرد باشد و از یک پسوند مناسب در انتهای خود برخوردار باشد. پس از انتخاب نام دامنه باید آن را از سایتهای مرتبط خریداری نمایید. نکتهای که در خرید دامنه سایت وجود دارد این است که دامنه باید به صورت سالانه یا پنج سال یک بار تمدید شود. در واقع شما خرید دامنه را مادامالعمر انجام نمیدهید و باید سالانه (یا 5 سال یک بار) برای تمدید آن اقدام کنید. در صورتی که پرداختی را در موعد مقرر انجام ندهید، دامنه از دسترستان خارج شده و برای فروش به سایر افراد معرفی میگردد. نرخ هزینه دامنه سایت متفاوت بوده و بر اساس پسوند دامنه برآورد میشود. دامنههایی با پسوند .com، .co، و .info جزو گرانترین و دامنه با پسوند .ir ارزانترین نوع دامنه در ایران هستند.
– هزینه هاست یا سرور سایت
هاست یکی دیگر از موارد مهمی است که برای داشتن یک سایت باید برای آن هزینه کنید. کلیه اطلاعات سایت بر روی هاست قرار میگیرند و در بستر اینترنت در سرتاسر جهان منتشر میشوند. برای همین میزان فضای هاست مسئله بسیار مهمی است. هر چقدر میزان فضای هاست بیشتر باشد، هزینه هاست بالاتر خواهد بود. توجه داشته باشید هزینه هاست نیز باید به صورت ماهانه و یا سالانه پرداخت گردد.
هزینه طراحی سایت چگونه محاسبه میشود؟
زمانی که ثبت دامنه و خرید هاست انجام شود، کار طراحی سایت شروع میشود. افرادی که در این زمینه دانش کافی داشته باشند، میتوانند خودشان برای طراحی سایت اقدام کنند. اما افرادی که در زمینه ساخت سایت اطلاعات و دانشی ندارند، باید این کار را به افراد متخصص این حوزه بسپارند. افراد و شرکتهایی که در زمینه طراحی سایت مشغول به فعالیت هستند، معمولا تعرفههای متفاوتی را برای این کار در نظر میگیرند. این افراد بر اساس اموری که قرار است بر روی سایت انجام شود، هزینه طراحی سایت را مشخص میکنند. برای همین افرادی که به دنبال داشتن وب سایت هستند، میتوانند با بررسی هزینهها و در نظر گرفتن بودجه خود، سایت مناسب خود را انتخاب نمایند. معمولا هزینه ساخت سایت بر اساس روش و تکنیک برنامهنویسی و موارد دیگر محاسبه میشود. در اینجا به یک سری از موارد مهم که در قیمت طراحی سایت موثر هستند، اشاره میکنیم.
– استفاده از CMSهای رایگان و آماده یا طراحی سایت به صورت اختصاصی
– نوع زبان برنامهنویسی در سایتهای اختصاصی
– طراحی گرافیکی سایت
– امنیت سایت
– پشتیبانی سایت
– نیاز به تولید محتوا و ورود اطلاعات
– وجود امکانات مختلف
هزینه راه اندازی سایت ارزان چقدر است؟
منظور از سایت ارزان سایتی است که معمولا با CMSهای رایگان و آماده طراحی میشود. سایتهایی چون وردپرس از جمله سایتهایی هستند که از CMSهای آماده برخوردار هستند. برای همین افراد نیازی به پرداخت هزینه برای کدنویسی اختصاصی سایت ندارند. البته سایتهای وردپرسی نیز قابلیت گسترش دارند و میتوان با نوشتن کدهای دستوری، آنها را اختصاصی کرد. با این حال اگر به دنبال داشتن یک سایت ارزان قیمت هستید، بهتر است به سراغ طراحی سایت وردپرسی بروید. سایتهای وردپرسی امروزه محبوبیت زیادی در بین مردم پیدا کردهاند و بسیاری به سراغ این نوع سیستم مدیریت محتوا میروند. دلیل آن هم این است که سایتهای وردپرسی علاوه بر قیمت مناسب، مدیریت آسانی دارند و افراد میتوانند با کمی آموزش از پس مدیریت سایت خود برآیند.
هزینه تولید محتوا سایت
اهمیت داشتن محتوای مناسب برای سایت بسیار زیاد است. چرا که محتوای سایت باعث جذب کاربران شده و باید نیاز آنها را به خوبی مرتفع نماید. برای همین بسیاری از افراد، تولید محتوای اولیه سایت را به شرکتهای طراحی سایت میسپارند. این دسته از افراد باید در کنار پرداخت هزینه طراحی سایت، هزینه تولید محتوا سایت را نیز پرداخت نمایند. هزینه تولید محتوا سایت با توجه به کارایی و توانایی کارشناس تولید محتوا محاسبه میشود و نرخ مشخصی ندارد. بنابراین برای اطلاع از هزینه تولید محتوا، باید آن را از کارشناسان و طراحان سایت جویا شد. در صورتی که در حوزه تولید محتوا اطلاعات و دانش کافی داشته باشید، میتوانید این کار را خودتان انجام دهید و در هزینه سایتتان صرفهجویی نمایید.
هزینه سئو و بهینهسازی سایت
یکی دیگر از موارد مهمی که پس از طراحی سایت باید به آن توجه داشت، سئو و بهینهسازی سایت است. در صورتی که سایت از سئوی مناسبی برخوردار نباشد، سایت آنطور که باید دیده نخواهد شد. بنابراین بهتر است در کنار هزینه طراحی سایت، به هزینه سئو سایت نیز توجه داشته باشید. هزینه سئو بر اساس فاکتورهای مختلفی محاسبه میگردد. مواردی چون نوع قالب سایت، زبان برنامهنویسی، حجم محتوا، نوع محتوا و غیره از جمله عوامل تاثیرگذار بر قیمت سئوی سایت هستند. همچنین میزان تخصص فرد سئوکار در این زمینه بسیار مهم است و هر چقدر فرد از تخصص بیشتری برخوردار باشد، هزینه بالاتری برای این کار در نظر گرفته میشود. با این حال بهتر است برای سئوی سایت خود هزینه مناسبی را در نظر بگیرید تا بتوانید در کوتاهترین زمان ممکن، به بهترین نتیجه برسید.
آیا پشتیبانی سایت هزینه دارد؟
پشتیبانی فنی و سئوی سایت از موارد مهمی است که پس از طراحی سایت باید به آن توجه داشته باشید. پشتیبانی سایت شامل هزینه است و بر اساس نوع فعالیت پشتیبانی، هزینه متفاوتی را میطلبد. از مهمترین مواردی که در هزینه پشتیبانی سایت تاثیرگذار هستند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- چک کردن خطاها و مانیتورینگ سایت
2- تست منظم سرعت سایت و امنیت سایت
3- بررسی روزانه، هفتگی و ماهانه سایت در گوگل
4- بروزرسانی منظم کدنویسی سایت و قالب آن
5- بررسی پیشرفت سایت در گوگل و میزان بازدید آن
موارد اشاره شده از مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار در قیمت پشتیبانی سایت هستند. با این حال برخی افراد پشتیبان سایت، موارد دیگری را نیز در نظر میگیرند و بر اساس آنها هزینه نهایی را اعلام مینمایند.
قیمت طراحی سایت با وردپرس چقدر است؟
اگر به دنبال داشتن یک سایت وردپرسی هستید، میتوانید آن را با هزینه کم و معقولی داشته باشید. با اینکه اکثر افراد وردپرس را جزو سایتهای رایگان میدانند، اما اینگونه نبوده و تنها فایل دانلود آن رایگان است. پس از آنکه فایل وردپرس دانلود و اجرا شود، عملیات ساخت سایت شروع میشود. در این زمان افراد باید قالب مورد نظر خود را انتخاب یا خریداری نمایند و برای بسیاری از افزونههای مورد نیاز خود هزینه کنند. البته برخی از قالبها و افزونههای وردپرس رایگان هستند و یا هزینه بسیار کمی دارند. برای همین است که بیشتر افراد تمایل به استفاده از سایت وردپرسی دارند. چرا که هزینه طراحی سایت وردپرس بسیار کمتر از هزینه طراحی سایت اختصاصی است.
هزینه طراحی سایت اختصاصی در مقابل سایت وردپرسی
اگر تمایل دارید سایتتان از قالب و سیستم مدیریت محتوای اختصاصی برخوردار باشد، باید به سراغ طراحی سایت اختصاصی بروید. این دسته از سایتها به صورت صفر تا صد کدنویسی میشوند و کاملا یونیک طراحی میگردند. برای همین است که هزینه داشتن یک سایت اختصاصی، خیلی بیشتر از سایتهایی چون وردپرس است. هزینه سایت اختصاصی بر اساس نوع سایت (شخصی، شرکتی، فروشگاهی و …) و برنامهنویسی تعرفه متفاوتی دارد. برای همین بهتر است جهت اطلاع از هزینه ساخت سایت اختصاصی یا وردپرسی، با شرکتهایی چون نیکراد وب تماس حاصل فرمایید.
جمع بندی
در این مطلب به هزینه راه اندازی سایت و مواردی که باید برای داشتن یک سایت بابتشان هزینه پرداخت شود، اشاره داشتیم. از آنجایی که سایت هویت برند و کسب و کار ما است، باید برای آن هزینه کافی در نظر گرفت تا به بهترین شکل ممکن طراحی شود. همانطور که اشاره کردیم هزینه راه اندازی سایت شامل مواردی چون هزینه دامنه، هزینه هاست و سرور، هزینه تولید محتوا، هزینه سئو سایت و هزینه پشتیبانی سایت میشود. برای همین طراحی سایت تعرفه ثابتی ندارد و بر اساس موارد مختلفی قیمت آن محاسبه میگردد. شما میتوانید جهت اطلاع از قیمت دقیق طراحی سایت، با شرکت نیکراد وب تماس بگیرید و از قیمت آن مطلع شوید.