بهترین و مناسب ترین ساختار URL در سایت

ساختار مناسب URL در سایت به چه صورت است؟

برای رسیدن به جایگاه بهتر در موتور جستجو گوگل، توجه به موارد زیادی نیاز است. یکی از این موارد، توجه به آدرس URL و بهینه کردن آن است. بهینه بودن آدرس URL باعث می‌شود تا ربات‌های گوگل مسیر را بهتر پیدا کرده و سریع‌تر به محتوای ما دسترسی پیدا کنند. برای همین این مورد بر روی سئوی سایت تاثیر گذاشته و موجب بهبود وضعیت سایت و جایگاه آن می‌شوند. اما بهترین ساختار URL به چه صورت است و چگونه میتوان به این ساختار دست پیدا کرد؟ در ادامه به این موضوعات خواهیم پرداخت.

ساختار URL چیست؟

URL به آدرس درج شده در نوار بالای مرورگر اشاره دارد. در واقع همان آدرس سایت است که در نوار مرورگر درج می‌شود. URL مخفف کلمات Uniform Resource Locator است که به معنای منبع یاب بوده و از آن برای شناسایی مکان یا موضع یک فایل روی اینترنت استفاده می‌شود. پس ساختار URL اهمیت زیادی دارد و باید به آن توجه شود. URLها با www یا https شروع می‌شوند و پس از آن نام دامنه سایت درج می‌شود. ساختار URL مستقیما به معماری سایت مربوط می‌شود و اطلاعات زیادی راجع به آن می‌دهد. برای مثال اگر به آدرس یک وبلاگ نگاه کنید، با مشاهده کلمه blog در آدرس یا همان URL سایت می‌توانید به وبلاگ بودن آن پی ببرید.

بررسی ساختار و آناتومی URL سایت

URL از چند بخش مختلف تشکیل می‌شود که در اینجا به آنها اشاره می‌کنیم.

  • پروتکل: منظور از پروتکل http یا https بودن آدرس سایت است. همانطور که حتما می‌دانید پروتکل https از امنیت بالایی برخوردار است و به دارا بودن گواهی امنیتی SSL اشاره دارد. این بخش، اولین قسمت از URL سایت است.
  • دامین یا نام دامنه: پس از عبارت www، نام دامنه به دنبال آن می‌آید. نام دامنه برای شناسایی سایت است و باید به طور هوشمندانه‌ای انتخاب شود. در انتهای نام دامنه، پسوند آن قرار دارد که اغلب به صورت .com و یا .ir است. با این حال پسوندهای دیگری نیز وجود دارد که بسته به نوع سازمان و خدمات میتوان از یکی از آنها استفاده کرد.
  • نام فایل: در ادامه نام دامنه، نام فایل نمایش داده می‌شود.

چند روش موثر برای سئو و بهینه شدن URL

 

چند روش موثر برای سئو و بهینه شدن URL

 

URL در سئو نیز موثر است. برای همین اگر به راهکارهای پیش رو توجه داشته و آنها را استفاده کنید، می‌توانید به پیشرفت سایت خود کمک نمایید. البته اگر هم این موارد را انجام ندهید، به این معنا نیست که مشکلی برای سایت و صفحه‌تان به وجود خواهد آمد. این راهکارها تنها سبب بهبود URL سایت و تاثیر مثبت آن بر روی موتور جستجو و جایگاه سایت می‌شوند.

  • به خوانایی بالای URL توجه داشته باشید

هر چقدر URL از قابلیت خوانایی بیشتری برخوردار باشد، برای موتورهای جستجو نیز بهتر است. منظور از خوانایی این است که با یک نگاه بتوان به راحتی آن را خوانده و درک کرد. قابل فهم و توصیفی بودن URL سایت، باعث تاثیر مثبت بر روی کاربران سایت می‌گردد.

  • از کلمه کلیدی در URL استفاده کنید

در صورتی که در URL سایت از کلمه کلیدی استفاده کنید، در واقع به مخاطب اطلاعاتی راجع به سایت بدون ورود به آن می‌دهید. وجود کلمه کلیدی در این بخش اهمیت زیادی دارد. تحقیقات نشان داده که URL یکی از مهمترین المان‌ها برای تصمیم گیری کاربر برای کلیک روی سایت و ورود به آن است. بنابراین اگر در این بخش از کلمه کلیدی هدف استفاده کنید، می‌توانید تاثیر بیشتری روی مخاطب داشته باشید. برای مثال اگر در سایتتان در حوزه سئو فعالیت دارد، می‌توانید از کلمه seo در URL استفاده کنید. پیدا کردن کلمه کلیدی و استفاده از آن در ساختار URL بسیار مهم است و باید کاملا آگاهانه صورت گیرد. این نکته را در نظر داشته باشید که نباید از کلمه کلیدی به دفعات بالا استفاده کنید. چرا که پر کردن آدرس URL با کلمات کلیدی، چیزی جز اسپم شدن برایتان نخواهد داشت. بنابراین به این موضوع نیز توجه داشته باشید.

  • به طول URL توجه داشته باشید

URLهایی که کوتاهتر هستند، ارجحیت بیشتری دارند. در صورتی که تعداد کاراکترها تا 60 کاراکتر باشد، مقدار مطلوبی است. اما اگر بیش از 100 کاراکتر باشد، بهتر است کمی آن را کوتاه نمایید. البته موتورهای جستجو در پردازش URLهای طولانی مشکلی ندارند. این تنها به تجربه کاربری مربوط است. URLهایی که کوتاه‌تر هستند، برای کپی و پیست، اشتراک در شبکه‌های اجتماعی و تجزیه و تحلیل مناسب‌تر هستند. پس اگر برایتان مقدور بود، به این مورد نیز توجه داشته باشید و در صورت لزوم طول URL را کاهش دهید.

  • کاراکترهای نشانه گذاری را حذف کنید

یکی دیگر از راهکارها برای رسیدن به ساختار URL مناسب سایت، حذف حروف ربط و کاراکترهای نشانه گذاری است. تعدادی از کاراکترهای متنی وجود دارند که با قرار گرفتن در این بخش، باعث ناخوانا شدن آن می‌شود. نه تنها این کاراکترها بر روی خوانایی تاثیر منفی دارند، بلکه برخی از موتورهای جستجو و کراولرها نیز در پیمایش آن با مشکل مواجه می‌شوند. بنابراین حتما حروف ربط و هشتگ را از ساختار URL حذف کنید.

  • ری دایرکت‌ها را به دو یا یک مرحله محدود کنید

 

ری دایرکت‌ها را به دو یا یک مرحله محدود کنید

 

به تعداد مراحل ری دایرکت توجه داشته باشید و سعی کنید ری دایرکت‌ها بیشتر از دو مرحله نشوند. با افزایش ری دایرکت‌ها، پرش موتورهای جستجو بیشتر شده و این سبب کم ارزش‌تر شدن صفحه برای موتور جستجو می‌گردد. ادامه این روند باعث می‌شود تا هیچ رنکی به صفحه اختصاص داده نشده و صفحه از جایگاه مطلوب خود دور بماند. همچنین کاربران نیز به مشکل برخورده و سرعت ورودی‌شان به شدت افت پیدا می‌کند. پس تا جای ممکن، ری دایرکت‌ها را کوتاهتر کنید و به این موضوع توجه داشته باشید.

  • تطابق عنوان و محتوای صفحه را با URL در نظر داشته باشید

الگوریتم پاندای گوگل نه تنها قادر به تشخیص ارتباط محتوا با کلمه کلیدی است، بلکه می‌تواند لینک صفحات را بررسی کرده و به ارتباط یا عدم ارتباط آن با محتوا و عنوان صفحه پی ببرد. در واقع میتوان گفت الگوریتم پاندا به ساختار URL مناسب کاملا مسلط است. حال اگر آدرس صفحه با محتوای آن مرتبط نباشد، گوگل برای شما جریمه در نظر می‌گیرد. همچنین دید کاربر نسبت به سایت شما بد شده و ممکن است دفعه بعدی از ورود به سایت شما خودداری نماید. پس برای URL مناسب، حتما به این موضوع نیز توجه داشته باشید.

  • به بزرگ یا کوچک بودن کلمات توجه کنید

بزرگ یا کوچک بودن کلمات در سرورهای مایکروسافت مشکلی ندارد. اما اگر از سرورهای یونیکس و لینوکس استفاده می‌کنید، باید به این موضوع توجه داشته باشید و به بزرگ و کوچک بودن کلمات دقت کنید. در غیر این صورت ممکن است با خطای 404 مواجه شوید. پس هنگام ثبت URL به بزرگ یا کوچک بودن کاراکترها توجه داشته باشید.

  • از خط به عنوان جدا کننده استفاده کنید

در URL بهتر است از فاصله یا space استفاده نکنید. در صورتی که نیاز به جدا کننده داشته باشید، باید از خط تیره استفاده کنید. با استفاده از خط تیره یا زیر خط (آندرلاین)، می‌توانید به گوگل نشان دهید که بین کلمات چه فاصله‌ای وجود دارد و درک آن را برای کاربران و بازدیدکنندگان راحت‌تر کنید. در صورتی که در ساختار URL از فاصله استفاده کنید، به عنوان رندر 20% نمایش داده می‌شود.

ساختار آدرس URL مناسب سایت به طور خلاصه

  • آدرس خوانایی داشته باشید
  • از آدرس‌های کوتاه استفاده کنید
  • بیشتر از دو بار از ری دایرکت استفاده نکنید
  • به بزرگ یا کوچک بودن کلمات توجه کنید
  • به تطابق آدرس با عنوان صفحه توجه داشته باشید
  • ترجیحا از کلمات کلیدی هدف در داخل آدرس استفاده کنید
  • از حروف ربط، کاراکترهای نشانه‌گذاری و هشتگ در URL استفاده نکنید

URL قطعی و نسبی چیست؟

 

URL قطعی و نسبی چیست؟

 

URLها را میتوان به دو صورت نسبی و قطعی در نظر گرفت. آدرس اینترنتی نسبی، به آدرسی می‌گویند که به پروتکل، زیر دامنه و دامنه اشاره نمی‌کند. برای مثال /about/team/ یک آدرس نسبی است که در آن خبری از پروتکل، دامنه و زیر دامنه نیست. در واقع در آدرس دهی نسبی، آدرس فایل با توجه به مکان آنها نسبت به روت یا فایلی که در آن قرار دارید نوشته می‌شود. حال در URL قطعی، آدرس اینترنتی به طور کامل نمایش داده شده و شامل پروتکل، زیر دامنه و دامنه می‌شود. برای مثال https://www.example.com/about/team/ یک آدرس قطعی بوده که همانطور که مشخص است، پروتکل https، نام دامنه و زیر دامنه در آن به خوبی مشخص است.

جمع بندی

برای بهبود سایت و صفحات، بهتر است به موارد زیادی توجه شود. یکی از این موارد توجه به ساختار URL مناسب در سایت است که در این مطلب به بررسی موارد مهم در رابطه با آن پرداختیم. همانطور که اشاره کردیم برای بهبود ساختار URL سایت، بهتر است به کوتاه بودن، استفاده از کلمه کلیدی، عدم استفاده از هشتگ و حروف ربط، عدم استفاده از ری دایرکت بیش از دو بار و خوانا بودن URL توجه داشته باشید. با در نظر گرفتن این موارد می‌توانید یک URL با ساختار مناسب و بهینه داشته باشید و توجه موتورهای جستجو و همچنین کاربران را به خود جلب کنید.

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x