طراحی اپلیکیشن
خدمات طراحی اپلیکیشن نیکراد وب
به بهترین نحو میزبان مخاطبان خود در اینترنت باشید!
اپلیکیشن (Application) به معنای برنامه کاربردی است که برای اجرا بر روی دستگاههای موبایل، تبلت و سایر دستگاههای هوشمند طراحی میشود. این برنامهها به صورت دیجیتالی هستند و در فروشگاههای برنامههای کاربردی مانند App Store برای دستگاههای iOS و Google Play برای دستگاههای اندروید در دسترس قرار میگیرند. کاربران میتوانند این برنامهها را به صورت رایگان یا با پرداخت هزینهی مشخص، دانلود و نصب نمایند. برخی از برنامهها هم با عنوان پرداخت درون برنامهای ارائه میشوند که جهت دسترسی به امکانات یا بخشهای بیشتر باید هزینه آن پرداخت گردد. اپلیکیشن با نرم افزارهایی که بر روی سیستمهای کامپیوتری نصب و اجرا میشوند، تفاوت دارد. این برنامهها میتوانند برای انجام امور مختلفی مانند بازی و سرگرمی، پیامرسانی، موزیک پلیر، ادیت عکس و ویدئو، مدیریت ایمیل و غیره طراحی شوند. برخی اپلیکیشنها به صورت آنلاین کار میکنند و برخی دیگر قابلیت استفادهی آفلاین دارند. در واقع اپها از قابلیتهای مختلفی برخوردار هستند و هر شخصی با توجه به شرایط خود میتواند از بهترین اپلیکیشن برای گوشی خود استفاده نمایند. بهتر است اشاره شود که نسخه اپ طراحی شده برای گوشی اندروید، با نسخه IOS متفاوت است. از این رو کاربران موبایل باید بر اساس گوشی همراه خود، اپلیکیشن مناسب را دانلود و نصب نمایند.
طراحی یک سایت زیبا
داشتن یک اپلیکیشن با ظاهر زیبا و جذاب، بر روی مخاطب تاثیر فوق العادهای خواهد گذاشت.
طراحی سایت کاربردی
در کنار طراحی بصری جذاب، اپلیکیشن باید از کاربری آسانی برخوردار باشد تا بتواند نیاز مخاطبان را به خوبی برطرف کند.
رابط کاربری مناسب
توجه به رابط کاربری مناسب و منحصربفرد، برای حفظ کاربران اپ و ساختن تصویری ماندگار در ذهنشان بسیار ضروری است.
طراحی اپلیکیشن با نیکراد وب
برای ورود به دنیای کسب و کار دیجیتال، داشتن اپ مهم است. با داشتن یک اپ حرفهای میتوانید کسب و کار خود را برای دیگران به نمایش گذاشته و کار خود را توسعه ببخشید.
طراحی اپلیکیشن
طراحی اپلیکیشن نیاز به چند گام اساسی دارد. در اینجا مراحل کلی طراحی یک اپلیکیشن را شرح میدهیم:
- تعریف هدف و بررسی ایده: در مرحله اول باید هدف از طراحی اپلیکیشن و ایده کاربر به خوبی مشخص شود. در واقع این مهم است که مشخص شود قرار است چه نیازهایی از کاربر با استفاده از طراحی اپلیکیشن برطرف شود.
- تحقیق و بررسی رقبا: بهتر است بازار مورد بررسی قرار بگیرد و رقبای موجود مشخص شوند. این باعث میشود تا کاربر به این پی ببرد که اپلیکیشن مورد نظرش چه تفاوتهایی باید با اپ رقبا داشته باشد تا بتواند در این زمینه تخصصیتر و متمایزتر عمل نماید.
- طراحی واسط کاربری و تجربه کاربری: پس از تعیین هدف و بررسی ایده و رقبای موجود، باید طراحی واسط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) شروع شود. این مرحله شامل طراحی کلی اپ همچون بخش دکمهها، منوها، فضای کاربری و … است.
- پیاده سازی فنی و برنامه نویسی: در این مرحله باید زیر ساختهای فنی مشخص شود و طراحی پروژه با استفاده از آن صورت بگیرد. همچنین پس از آن باید به برنامهنویسی و توسعه اپلیکیشن پرداخته شود.
- تست و بررسی اپ: در این مرحله باید اپلیکیشن را برای اطمینان از کارکرد درست و عدم وجود باگ تست کرد. هرگونه نقص و کمبود باید در این مرحله مشخص شده و مورد رفع قرار بگیرد.
- انتشار برنامه: در مرحله آخر باید اپلیکیشن خود را در فروشگاههایی چون App Store و Google Play منتشر کرد.
- پشتیبانی فنی: این مرحله پس از انتشار اپ صورت میگیرد و برای اطمینان خاطر کارفرما از روال کار و برطرف کردن هرگونه مشکلات احتمالی است.
اپلیکیشن اندروید
اپلیکیشن اندروید، مخصوص گوشیهای اندروید است که بیش از نیمی از بازار گوشیهای همراه را به خود اختصاص دادهاند. افرادی که از گوشی با سیستم عامل اندروید برخوردار هستند، باید به سراغ دانلود اپلیکیشن اندروید بروند تا بتوانند آن را روی گوشی خود نصب نمایند. طراحی اپلیکیشن اندروید، با استفاده از زبانهای برنامه نویسی مختلفی صورت میگیرد. زبانهایی چون جاوا، پایتون، بیسیک، کورونا، کاتیلن و فون گپ از زبانهای رایج برای طراحی اپهای اندرویدی هستند. البته از این میان، زبان برنامه نویسی جاوا گزینه رسمیتر و رایجتری برای طراحی اپلیکیشنهای اندرویدی شناخته میشود. چرا که توسط گوگل پشتیبانی شده و اکثر اپها غیر از بازیها با استفاده از زبان جاوا یا کاتلین طراحی و ساخته میشوند.
اپلیکیشن IOS
اپلیکیشن IOS مخصوص گوشی با سیستم عامل IOS است. دستگاههای آیفون و آیپد که از این سیستم عامل برخوردار هستند، باید از اپهای IOS هم برایشان استفاده شود. این گوشیها با گوشیهای اندروید تفاوت زیادی دارند و زبانهای برنامه نویسی هم در آنها متفاوت است. در واقع برای طراحی اپلیکیشن IOS باید از زبانهایی چون سوئیفت، سی شارپ، پی اچ پی، سی پلاس پاس، جاوا اسکریپت و HTML 5 استفاده شود.
تفاوت اپلیکیشن اندروید و IOS
اپلیکیشن IOS و اپلیکیشن اندروید، از انواع اپلیکیشن به حساب آمده و هر یک برای دستگاههای به خصوصی طراحی و ارائه میشوند. این اپها و گوشیها از جهات مختلفی با هم تفاوت دارند که به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- سیستم عامل: بزرگترین تفاوت بین اپلیکیشن و دستگاههای اندروید و iOS، سیستم عامل است. دستگاههای اندروید با سیستم عامل اندروید و دستگاههای iOS نظیر آیفون و آیپد با سیستم عامل iOS کار میکنند.
- زبان برنامه نویسی: اپلیکیشنهای iOS با زبانهای برنامه نویسی چون سوئیفت و یا جاوا اسکریپت و HTML 5 نوشته میشوند. در حالی که اپلیکیشنهای اندروید با استفاده از زبان جاوا یا کاتلین نوشته میشوند. در واقع یکی از تفاوتهای مهم اپلیکیشن اندروید و اپلیکیشن iOS در زبان برنامه نویسی است.
- فروشگاه اپ: برای دانلود و نصب اپلیکیشن iOS باید از فروشگاه اپ استور اقدام شود. در صورتی که برای دانلود و نصب اپلیکیشن در اندروید، میتوانید از فروشگاه گوگل پلی یا از سایت سازنده و برنامههای معتبر دیگر استفاده نمایید.
- پشتیبانی از دستگاهها: اپلیکیشن iOS فقط در دستگاههای iPhone و iPad قابل اجرا است. اپهای اندروید هم تنها روی دستگاههای اندرویدی از جمله گوشیهای سامسونگ، هواوی، شیائومی و… قابل اجرا میباشند.
انواع اپلیکیشن
از انواع اپلیکیشن، میتوان به اپلیکیشن آفلاین و اپلیکیشن آنلاین اشاره کرد. اپلیکیشن آفلاین به معنی این است که برنامه بدون نیاز به اینترنت قابل استفاده است. برای مثال برنامههایی که برای بازی و سرگرمی، مدیریت فایل، ویرایش عکس و ویدئو و… طراحی شدهاند، معمولا از نوع آفلاین هستند. در رابطه با اپلیکیشن آنلاین هم باید اشاره شود که برای استفاده از این برنامهها، اتصال به اینترنت لازم است. از جمله اپلیکیشنهای آنلاین هم میتوان به برنامههای ارتباطی و شبکههای اجتماعی (نظیر تلگرام و اینستاگرام)، فروشگاههای آنلاین و غیره اشاره کرد. البته در برخی موارد برنامههای آفلاین میتوانند به صورت همزمان با اینترنت نیز کار کنند و از قابلیتهای اینترنتی مانند ذخیرهسازی ابری هم استفاده کنند. با این حال هنگام دانلود اپلیکیشن میتوانید از آفلاین بودن یا آنلاین بودن آن مطمئن شوید.
در یک دسته بندی دیگر میتوان انواع اپلیکیشن را به دستههای دیگری چون اپهای سرگرمی و بازی، پیام رسانی، خدماتی و غیره تقسیم کرد. در اینجا به بررسی این اپها میپردازیم:
- اپلیکیشنهای شبکههای اجتماعی: همچون فیسبوک، توییتر، اینستاگرام، لینکدین، و …
- اپلیکیشنهای پیامرسان: مانند واتساپ، تلگرام، سیگنال، وایبر و …
- اپلیکیشنهای مرورگر: مانند گوگل کروم، فایرفاکس، سافاری و …
- اپلیکیشنهای بازی و سرگرمی: همچون کلش آف کلنز، فورتنایت، پابجی، لجندز موبایل و …
- اپلیکیشنهای بانکی و پرداخت قبوض: مانند شتاب، بانک ملت، بانک سامان، زرین پال و …
- اپلیکیشنهای آموزشی و مطالعه: مانند آمازون کیندل، دوئولینگو، کورسرا و …
- اپلیکیشنهای خرید و فروش آنلاین: مثل آمازون، دیجیکالا، دیوار، ترب و …
- اپلیکیشنهای خدماتی: مانند الو پیک، استاد کار، آچاره و …
- اپلیکیشنهای ترجمه و زبان: مثل گوگل ترنسلیت، دیکشنری بابیلون، دیکشنری آفلاین و …
- و مواردی دیگر.
کاربرد اپلیکیشن
اپلیکیشنها کاربردهای مختلفی دارند و به طور کلی میتوان گفت این برنامهها برای حل مشکلات و نیازهای مختلف افراد و سازمانها طراحی و توسعه داده میشوند. حال در رابطه با برخی از کاربردهای اپلیکیشن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سهولت و راحتی در دسترسی به اطلاعات و دادهها و خدمات مورد نیاز به صورت آنلاین
- ایجاد ارتباط بین افراد و سازمانهای مختلف به شکل آنلاین و استفاده از ابزارهای متنوعی مانند چت، تماس تلفنی و ویدئو کنفرانس
- بهبود کارایی و عملکرد سازمانها با استفاده از اپلیکیشنهای مدیریتی و ابزارهای کارآمد برای مدیریت و برنامهریزی کسب و کار
- افزایش بازاریابی و فروش با ارائه خدمات و محصولات بهتر و در دسترستر برای مشتریان
- ارائه خدمات بانکی و پرداخت الکترونیکی برای سهولت و راحتی در انجام تراکنشهای مالی و پرداخت قبوض و انواع صورتحساب
- ارائه بازیها و سرگرمیهای مختلف برای تفریح کاربران
قیمت طراحی اپلیکیشن
قیمت طراحی اپلیکیشن، بستگی به موارد مختلفی دارد. برای مثال نوع اپلیکیشن، پیچیدگی، تعداد صفحات، ویژگیهای مورد نیاز و همچنین پلتفرم آن (اندروید یا IOS) بر روی هزینه طراحی اپلیکیشن تاثیر دارد. همچنین سرویسهای پشتیبانی و نیاز به توسعه بر روی هزینه کار اثرگذار است. از این رو بهترین کار این است که جهت اطلاع از قیمت طراحی اپلیکیشن، با یک تیم طراحی صحبت کنید و با توجه به جزئیات پروژه و موارد دیگر از قیمت دقیق آن مطلع شوید.
طراحی اپلیکیشن توسط نیکراد وب
اگر به دنبال طراحی اپلیکیشن حرفه ای هستید، میتوانید این کار را به تیم تخصصی نیکراد وب بسپارید. شرکت نیکراد وب علاوه بر تخصص بالا در طراحی انواع سایت و اموری چون سئو و گوگل ادز، به طراحی اپلیکیشن پرداخته و آن را به بهترین شکل ممکن طراحی و ارائه مینماید. جهت اطلاع از شرایط طراحی و تولید اپلیکیشن توسط تیم نیکراد وب، میتوانید در ساعات اداری با شمارههای درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.