ChatGPT چیست؟

ChatGPT چیست؟

اگر در رابطه با ChatGPT چیزهایی شنیده‌اید اما راجع به آن اطلاعات زیادی ندارید، این متن برایتان کاربردی است. ChatGPT یک نوع چت بات پیشرفته است که عملکرد آن بر اساس هوش مصنوعی در نظر گرفته شده است. این نوع چت بات توسط مجموعه OpenAI ارائه شده است. اما هدف از طراحی و ارائه ChatGPT چه بوده است و چه قابلیت‌هایی دارد؟ همچنین نحوه ثبت نام در ChatGPT در ایران به چه شکل است؟ در ادامه مطلب به بررسی این سوال‌ها خواهیم پرداخت.

ChatGPT چیست؟

ChatGPT یک چت بات است که توسط OpenAI و بر اساس GPT-3.5 توسعه یافته است. GPT-3.5 بر روی حجم عظیمی از داده‌ها آموزش داده شد تا به ChatGPT در نحوه گفتگو و دستیابی به سبک پاسخگویی انسانی کمک کند. این چت بات توانایی قابل توجهی در گفتگوی محاوره‌ای و ارائه پاسخ‌هایی دارد که می‌تواند به طرز شگفت آوری همچون پاسخ انسان‌ها به نظر برسد. به زبان ساده‌تر باید بگوییم که ربات چت جی پی تی می‌تواند هر نوع مساله و یا سوال پیچیده‌ای را همچون انسان، به شکل تخصصی و بدون نقصی پاسخ دهد. این چت بات از قدرت و سرعت بسیار قابل توجهی در جوابدهی برخوردار است. جواب‌های ارائه شده توسط آن در سطح بالا و حتی در حد جواب‌های دانشگاهی می‌باشند و از این نظر است که مورد توجه افراد بسیاری قرار گرفته است.

در رابطه با سازنده ChatGPT باید اعلام کنیم که این چت بات توسط شرکت هوش مصنوعی OpenAI مستقر در سانفرانسیسکو ایجاد شده است. مدیر عامل شرکت سام آلتمن نام دارد که قبلاً رئیس Y Combinator بوده است.

ChatGPT چه قابلیت‌هایی دارد؟

 

ChatGPT چه قابلیت‌هایی دارد؟

 

حال که به طور مختصری با ChatGPT آشنا شدیم، بهتر است به سراغ بررسی قابلیت‌های آن برویم. این چت بات قادر است کارهای متعدد و مختلفی را انجام دهد. به طور کلی میتوان گفت ربات چت جی پی تی قادر به تولید هر نوع محتوای متنی بوده و می‌تواند مسائل ریاضی را به خوبی حل کرده و پاسخ دهد. همچنین این چت بات از عهده کارهای دیگری نیز برمی‌آید که در اینجا به آنها اشاره می‌کنیم:

  • جستجوی اطلاعات مختلف

  • نوشتن پست‌های وبلاگی

  • جواب دهی و حل مسائل برنامه نویسی

از دیگر قابلیت‌های ChatGPT میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مدیریت و دستکاری داده‌ها با ChatGPT

دستکاری و مدیریت داده‌ها، یکی از کارهای سخت و دشواری بوده است که با کمک فناوری ChatGPT میتوان آن را به راحتی انجام داد. بر این اساس میتوان به مدیریت داده‌ها پرداخته و آنها را به یک فرمت مدیریت شده تبدیل کرد.

  • توضیح و آموزش در ChatGPT

از دیگر قابلیت‌های ChatGPT این است که می‌تواند کدها و کلمات را به خوبی شرح دهد و امکان توضیح و آموزش را فراهم سازد. همین امر باعث شده تا این چت بات بر روی صنعت آموزش و فناوری مرتبط با آن، تاثیر زیادی بگذارد. ربات چت جی پی تی قادر به آموزش یک موضوع پیچیده علمی بوده و میتواند برای حل مسائل و جوابدهی به سوالات دانشجویان بسیار کاربردی باشد.

همچنین بخوانید
آشنایی با کاربرد Ui و Ux در طراحی سایت

ChatGPT چه محدودیت‌ها و ایراداتی دارد؟

بدون شک این هوش مصنوعی نیز با محدودیت‌ها و ایراداتی همراه است که بهتر است در اینجا به آنها اشاره‌ای داشته باشیم:

  • محدودیت در پاسخ برخی سوال‌ها‌

ربات چت جی پی تی به طور خاصی برنامه ریزی شده است تا پاسخ‌های نامناسب یا مضر را ارائه نکند. برای همین اگر سوالات در دسته سوالات نامناسب و زیان باری قرار داشته باشند، چت بات از پاسخ به آنها اجتناب خواهد کرد. در واقع این چت بات هر سوالی را پاسخ نداده و تنها به سوالات کاربردی و مفید پاسخ می‌دهد.

  • قفل شدن در حین برخی از پرسش‌ها

گاهی اوقات ممکن است این ربات در حین پرسیدن سوال توسط کاربر، قفل شود. البته رفع این ایراد بسیار ساده است و با تغییر و جابجایی چند کلمه از سوال طرح شده میتوان آن را از حالت قفل شدگی خارج کرد.

  • وابستگی کیفیت پاسخ‌ها به کاربردها و دستورالعمل‌ها

یکی از محدودیت‌های مهم ChatGPT این است که کیفیت خروجی به کیفیت ورودی بستگی دارد. به این معنا که دستورالعمل‌های تخصصی، پاسخ‌های بهتری را دریافت می‌کنند.

  • از دسترس خارج شدن

یکی دیگر از معایب ChatGPT، از دسترس خارج شدن گاه و بی‌گاه است. علت این امر هم به خاطر حجم بالای درخواست‌ها است و نمیتوان از آن اجتناب کرد.

  • صحیح نبودن همیشگی پاسخ‌ها

به جز موارد اشاره شده، ربات چت جی پی تی یک ایراد دیگر دارد و آن هم این است که پاسخ‌های ارائه شده توسط آن همیشه درست نیستند. در واقع از آنجایی که این چت بات به گونه‌ای آموزش داده شده تا پاسخ‌هایی را ارائه دهد که برای انسان‌ها درست باشند، این پاسخ‌ها می‌تواند موجب فریب انسان‌ها شود و پاسخ صحیحی نباشد.

همچنین بخوانید
آشنایی با طراحی وایرفریم سایت

وظایف چت بات ChatGPT

 

وظایف چت بات ChatGPT

 

از جمله وظایفی که ChatGPT در آنها برتری دارد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پاسخ به سوالات مختلف
  • تکمیل یک متن یا عبارت داده شده
  • نوشتن محتوای داستانی و غیرداستانی
  • تولید کد کامپیوتری
  • ترجمه متن از یک زبان به زبانی دیگر
  • انجام محاسبات
  • خلاصه کردن یک متن داده شده
  • طبقه بندی متن به دسته های مختلف
  • تولید متنی که داده ها را در جداول و صفحات گسترده خلاصه می‌کند

کاربردهای تجاری ChatGPT

ChatGPT به عنوان یک هوش مصنوعی، برای طیف گسترده‌ای از فرآیندهای تجاری قابل استفاده است. بر این اساس میتوان کاربردهای تجاری این ربات را در موارد زیر خلاصه کرد:

  • با استفاده از ربات چت جی پی تی میتوان فرآیند تولید محتوا را برای پست‌های رسانه‌های اجتماعی، مقالات سایت و توضیحات محصول را به طور خودکار انجام داد.
  • با این ابزار میتوان بازخوردهای مشتریان را از کانال‌های متعدد خلاصه و دسته بندی کرد.
  • با این چت بات امکان ترجمه گزارش‌های تجاری از زبانی به زبان دیگر به راحتی وجود خواهد داشت.
  • همچنین از طریق ChatGPT میتوان کدهای کامپیوتری boilerplate و اسکریپت‌های عمومی را درج کرد.
  • از دیگر کاربردهای تجاری این هوش مصنوعی میتوان به ترجمه اطلاعات موجود در یک جدول یا صفحه گسترده به متن اشاره کرد.
  • همچنین با ChatGPT میتوان توضیحات متا را نوشته و از طریق آن به مترادف کلمات کلیدی SEO دست پیدا کرد.

استفاده از ChatGPT در ایران

افراد زیادی از سراسر دنیا علاقمند به استفاده از ChatGPT هستند. اما باید دید آیا میتوان از این چت بات در هر کشوری به راحتی استفاده کرد یا خیر. در این رابطه باید اشاره کنیم که در حال حاضر امکان دسترسی به Chat GPT در ایران به راحتی وجود ندارد. افرادی که از سیم کارت ایرانی برخوردار هستند، قادر به استفاده از این هوش مصنوعی نمی‌باشد. اما دیگر افراد در بسیاری از کشورهای جهان که از شماره‌های مجاز برخوردار هستند، امکان استفاده از ChatGPT را دارند. این افراد می‌توانند به طور رایگان به ثبت نام ChatGPT پرداخته و از مزایای آن بهره مند شوند.

همچنین بخوانید
فیچر اسنیپت چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

حال اگر برایتان سوال است که کاربران ایرانی چگونه می‌توانند به این چت بات دسترسی پیدا کنند، باید اشاره کنیم که برای دسترسی به این ربات باید به تهیه شماره مجاز openAI پرداخته و از طریق آن ثبت نام را انجام داد. البته پس از آن نیز به دلیل تحریم‌های کشورمان، محدودیت‌های دیگری نیز وجود دارد. برای مثال با آی پی ایران نمیتوان از این برنامه استفاده کرد. از این رو باید به این مورد نیز توجه شود تا بتوان از این هوش مصنوعی استفاده کرد.

رقبای ChatGPT چه ابزارهایی هستند؟

 

رقبای ChatGPT چه ابزارهایی هستند؟

 

برای ChatGPT میتوان دو رقیب در نظر گرفت که عبارتند از:

  • Google Bard: این ابزار یک سرویس هوش مصنوعی مکالمه‌ای است که با جمع کردن اطلاعات از اینترنت، پاسخ‌های دقیق و بروزی را ارائه می‌دهد. گرچه دقیقا مشخص نیست که سرویس چت بات گوگل چه تفاوتی با ChatGPT دارد. اما برخی از کارشناسان حدس می‌زنند که وجه تمایز Google Bard با این ربات در این است که Google Bard می‌تواند به اطلاعات فعلی و به روز از اینترنت دسترسی داشته باشد. در صورتی که ChatGPT تنها به اطلاعات منتشر شده قبل از سال 2022 دسترسی دارد.
  • Facebook Blender: این ابزار نیز یک مدل LLM (large language model) توسعه یافته توسط فیس بوک است. Blender این قادر به انجام وظایفی چون پاسخ به سوالات، تولید متن و خلاصه کردن اسناد طولانی می‌باشد.

جمع بندی

ChatGPT یکی از فناوری‌های جدید و مدرن است که برای پاسخ به سوالات و تولید متن مورد طراحی قرار گرفته است. این ربات از قابلیت‌های زیادی برخوردار است و وظایف مختلفی دارد که به آنها در متن اشاره کردیم. همچنین ربات چت جی پی تی از مزایا و محدودیت‌هایی برخوردار است که به آنها نیز پرداخته شد. با این حال متاسفانه در حال حاضر امکان استفاده از ChatGPT در ایران به طور عادی امکانپذیر نبوده و با محدودیت‌هایی همراه است. اما اغلب افراد از کشورهای دیگر، امکان استفاده سریع و آسان از این ربات و قابلیت‌هایش را دارند. برای استفاده از این ربات باید وارد سایت OpenAI شده و از آنجا به صفحه ChatGPT وارد شد.

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x