سئو چیست و چه کاربردی دارد؟

سئو چیست و چه کاربردی دارد؟

روزانه افراد زیادی از موتور جستجوی گوگل، مباحث مورد نظر خود را جستجو می‌نمایند. در میان نتایج حاصل شده، معمولا افراد از سایت‌های صفحه اول و سایتی که در جایگاه بالاتر قرار دارد، استفاده می‌کنند. سایت‌هایی که در رتبه بالاتری نسبت به سایر سایت‌ها قرار دارند، طبق اصول استانداردی بهینه‌سازی شده‌اند. بهینه سازی یا سئو، یکی از مباحثی است که در طراحی سایت اهمیت زیادی دارد. در این مطلب قرار است پیرامون سئو سایت صحبت کنیم و با دلایل اهمیت آن در طراحی سایت آشنا شویم.

سئو چیست و چه معنایی دارد؟

SEO مخفف کلمات Search Engine Optimization است. این کلمات در لغت به معنای بهینه سازی موتور جستجو هستند. بهینه سازی موتور جستجو یا همان سئو، روندی است که افراد برای بهتر دیده شدن انجام می‌دهند. در واقع سئو به فرآیند دریافت ترافیک از نتایج موتور جستجو گفته می‌شود. هدف از این کار بهبود موقعیت سایت در صفحات نتایج جستجو است. هر چقدر سایت از سئوی قوی‌تر برخوردار باشد و در اولین نتایج نمایش داده شود، افراد بیشتری آن را مشاهده خواهند کرد. مشاهده و بازدید بیشتر، سبب افزایش فروش و کسب نتایج بهتر در کسب و کار خواهد شد. برای همین اگر سایت از سئوسازی خوبی برخوردار نباشد، نمی‌تواند جایگاه خوبی در موتور جستجو کسب کند.

آشنایی با انواع روش‌های سئو

 

آشنایی با انواع روش‌های سئو

 

افرادی که در حوزه سئو مشغول به کار هستند، معمولا از تکنیک‌های مختلفی برای این کار استفاده می‌کنند. از میان این تکنیک‌ها، برخی با قوانین گوگل مغایرت دارند. تکنیک‌های سئوسازی سایت به سه دسته سئو کلاه سفید، سئو کلاه سیاه و سئو کلاه خاکستری تقسیم می‌شوند. در ادامه به معرفی هرکدام از این تکنیک‌ها و روش‌های انجام آن خواهیم پرداخت.

  • سئو کلاه سفید

سئو کلاه سفید تکنیکی است که در آن از قوانین استاندارد موتور جستجو تبعیت می‌شود. در واقع فرد سئوکار در این روش، به دور از هیچگونه تخلف و فریب‌کاری اقدام به سئوسازی سایت خواهد کرد. برای همین سایت با کمک قوانین موتور جستجو به رتبه بهتری دست پیدا کرده و رشد اصولی خواهد داشت. در روش سئو کلاه سفید یا White Hat، باید دائما اطلاعات خود را آپدیت کرده و تغییرات لازم در سایت را اعمال کنید. در این تکنیک از سئوسازی، چند مرحله اساسی وجود دارد که عبارتند از: آنالیز کلمات کلیدی، استراتژی محتوا، سئو داخلی، سئوی خارجی، سئوی محلی، سئوی تکنیکال، لینک‌سازی و آپدیت محتوای قدیمی.

  • سئو کلاه سیاه

سئو کلاه سیاه بر خلاف سئو کلاه سفید است و در آن خبری از قوانین موتور جستجو نیست. در واقع در این روش به جای استفاده از اصول درست سئوسازی، از فریب و دستکاری الگوریتم‌های موتور جستجو استفاده می‌شود. سئو کلاه سیاه یا Black Hat، شاید در ابتدا منجر به افزایش بازدید و رشد در نتایج شود؛ اما زمانی که موتور جستجو به آن پی ببرد، به احتمال زیاد سایت را برای همیشه از دسترس خارج کرده و آن را مشمول پرداخت جریمه خواهد کرد. معمولا افرادی که به سراغ سئوی کلاه سیاه می‌روند، از روش‌های زیر برای این کار استفاده می‌کنند:

همچنین بخوانید
الگوریتم رقص گوگل چیست و چه تاثیری روی سئو سایت دارد؟

استفاده از محتوای کپی، خرید بک لینک، کامنت‌های اسپم، استفاده زیاد از کلمه کلیدی و پنهان کرد متن.

  • سئو کلاه خاکستری

این تکنیک بین دو روش سئو سفید و سئو سیاه قرار دارد. سئو کلاه خاکستری به این معناست که برخی از قوانین گوگل در آن رعایت شده و برخی دیگر نادیده گرفته می‌شود. در این روش فرد سئوکار از تکنیک‌هایی برای افزایش رتبه سایت استفاده می‌کند. در صورتی که گوگل از این تکنیک‌ها مطلع شود، برای سایت جریمه در نظر خواهد گرفت. کارهایی که در سئو کلاه خاکستری یا Gray Hat SEO انجام می‌شود عبارت است از: خرید دامنه، کامنت‌گذاری، خرید لینک و سوشیال سیگنال.

انواع مختلف سئوی سایت

 

انواع مختلف سئوی سایت

 

4 نوع کلیدی سئو عبارتند از سئوی داخلی، سئوی خارجی، سئوی محلی و سئوی تکنیکال. این موارد همگی جزو سئوی کلاه سفید هستند و فرد سئوکار با استفاده از آنها، اقدام به پیشرفت سایت در نتایج موتورهای جستجو می‌نماید.

  • سئوی داخلی سایت

سئو داخلی (On-Page SEO) از انواع اصلی سئو سایت محسوب شده و به کلیه اموری گفته می‌شود که در خود سایت صورت می‌گیرد. در واقع فرد سئوکار در این روش به بهینه‌سازی عناصر در سایت پرداخته و آنها را کنترل می‌نماید. سئو درون صفحه بیشتر مرتبط با بحث محتوای سایت است و شامل مراحل مختلفی چون لینک صفحه، عناوین، توضیحات متا، برچسب‌های Alt، لینک‌های داخلی، محتوانویسی و طراحی.

  • سئوی خارجی سایت

برای افزایش رتبه سایت باید در کنار سئوی داخلی، از سئوی خارجی (Off-Page SEO) نیز استفاده کرد. اموری که در خارج از سایت برای بهیه‌سازی سایت انجام می‌شوند، جزو این دسته از سئو هستند. یکی از معروفترین اموری که در سئو بیرون صفحه انجام می‌شود، ایجاد بک لینک معتبر است. بک لینک یعنی کاربران از طریق لینک‌گذاری در سایر سایت‌ها، به سایت شما وارد می‌شوند. هر چقدر بتوانید از طریق بک لینک‌سازی کاربران بیشتری وارد سایت کنید، رتبه بهتری در موتور جستجو کسب خواهید کرد. بک لینک سازی به دو صورت انجام می‌شود. اگر سایت‌ها خودشان اقدام به لینک‌دهی به یکی از مطالب شما کنند، شما یک بک لینک طبیعی به دست خواهید آورد. راه دیگر این است که فرد سئوکار خودش در سایت‌های دیگر اقدام به لینک‌دهی به سایت نماید. شما می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی مطالبی قرار دهید و باعث افزایش بک لینک به سایت شوید.

  • سئوی محلی سایت

سئوی محلی (local seo) به سئویی گفته می‌شود که تحت تاثیر بازاریابی آنلاین محلی است. این روش برای افزایش کسب و کار در محله خاصی انجام می‌شود و باعث می‌شود تا مشتریان محلی راحت‌تر سایت را پیدا کنند. در سئوی محلی سرویس و خدمات سایت بر اساس محدوده جغرافیایی معرفی می‌شود. برای مثال اگر فردی به دنبال رستوران در شمال تهران باشد و این عبارت را در گوگل سرچ کند، گوگل رستوران‌هایی که موقعیتشان در شمال شهر ثبت شده باشد را نمایش می‌دهد. از این رو در سئوی محلی باید از عباراتی مانند اسم شهر، محله و.. استفاده شده باشد. برای سئو محلی سایت نیاز به اقداماتی از جمله ثبت سایت در گوگل مپ، تعیین درست عنوان صفحات، ثبت اطلاعات تماسی و استفاده از اسکیما است.

  • سئوی تکنیکال سایت

سئو تکنیکال (Technical SEO) یا سئو فنی، به بهینه‌سازی سایت برای خزش بهتر موتور جستجو گفته می‌شود. در واقع با این روش، به موتور جستجو کمک می‌شود تا محتوا و مطالب سایت را بهتر ایندکس کند. جهت به کارگیری سئوی تکنیکال باید سرعت سایت را افزایش داده و از نقشه سایت XML استفاده کرد. علاوه بر این در این روش باید محتواهای تکراری سایت را رفع کرده و از طراحی ریسپانسیو برای سایت بهره‌مند شد.

همچنین بخوانید
آشنایی با نقشه سایت و دلیل اهمیت آن

چرا سئوی سایت مهم است؟

 

چرا سئوی سایت مهم است؟

 

سئو و بهینه سازی اهمیت زیادی دارد؛ چرا که سبب افزایش ترافیک در سایت و رونق کسب و کار خواهد شد. از دلایل اهمیت سئو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش ترافیک سایت: زمانی که برای سایت از سئوی اصولی استفاده کنید، سایت به رتبه بهتری در موتور جستجو دست پیدا می‌کند. در این زمان سایت به صفحات اول جستجو آمده و مورد بازدید بسیاری از افراد قرار خواهد گرفت. با ورود کاربران بیشتر به سایت، ترافیک وب سایت افزایش پیدا کرده و رتبه آن بهتر از قبل خواهد شد. بنابراین یکی از مهمترین دلایل اهمیت سئوسازی سایت، افزایش ترافیک سایت است.

اعتماد بیشتر کاربران: زمانی که سایت به نتایج بالا دست پیدا کند، مورد توجه کاربران بیشتری قرار می‌گیرد. در این زمان کاربران با خیالی آسوده وارد سایت شده و آن را بررسی خواهند کرد. در واقع هنگامی که کاربر خودش در فضای وب جستجو کرده و به مطالب شما دست پیدا کند، با زمانی که از طرق دیگری به سایت هدایت شود تفاوت زیادی وجود دارد.

سرمایه‌گذاری بلند مدت روی سایت با سئو: یکی دیگر از دلایل اهمیت سئو این است که با استفاده از آن میتوان به صورت بلند مدت روی سایت سرمایه‌گذاری کرد. روش‌های زیادی وجود دارد که میتوان با استفاده از آنها بازدید سایت را افزایش داد؛ اما تمام آنها مقطعی هستند و هیچ کدام مانند سئوسازی، بلند مدت نمی‌باشند.

چگونه سئو کار شویم

 

چگونه سئو کار شویم

 

اگر علاقه به فعالیت در حوزه سئو دارید، باید برای آموزش سئو اقدام کنید. برای این کار می‌توانید به صورت حضوری به یک آموزشگاه معتبر مراجعه کرده و یا از آموزش‌های اینترنتی استفاده نمایید. پس از آنکه به اطلاعات جامع و کافی دست پیدا کردید و با اصول سئو آشنا شدید، باید وارد بازار کار شوید. کارآموزی یکی از روش‌هایی است که افراد جهت کسب تخصص به سراغ آن می‌رود. حتی می‌توانید یک سایت برای خودتان راه‌اندازی کنید و در آن تمام مطالبی که یاد گرفتید را اجرا نمایید.

همچنین بخوانید
آشنایی با الگوریتم کبوتر گوگل و تاثیرات آن بر روی سئو سایت

جمع بندی

سئوی سایت یکی از مباحث بسیار با اهمیت است که باید مورد توجه طراحان سایت قرار بگیرد. سئو و بهینه سازی، سبب افزایش رتبه سایت و افزایش ترافیک آن خواهد شد. در واقع با استفاده از سئوی اصولی می‌توانید سایت خود را به جایگاه بالاتری در موتور جستجو برسانید و کاربران بیشتری را وارد سایت نمایید. سئوی سایت شامل 4 نوع اصلی سئو داخلی، سئو خارجی، سئو تکنیکال و سئو محلی می‌باشد. با به کارگیری این موارد می‌توانید خیلی زود به جایگاه مورد نظر خود در موتور جستجو گوگل برسید و کسب و کارتان را رونق ببخشید. جهت اطلاع از هزینه سئو سایت می‌توانید با مشاوران نیکراد وب تماس حاصل فرمایید.

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x