آشنایی با متا دیسکریپشن و تاثیر آن روی سئو

متا دیسکریپشن چیست و چه تاثیری روی سئو دارد؟

برای اینکه بتوانید هر صفحه از سایت خود را بهینه و سئو کنید، باید به موارد مختلفی توجه داشته باشید. یکی از این موارد که اهمیت زیادی در سئوی سایت دارد، متا دیسکریپشن است. البته گوگل مکررا اعلام کرده که متا دیسکریپشن تاثیری روی رتبه بندی صفحات سایت ندارد. با این حال طبق شواهد مشخص شده که این متا تگ، روی سئوی صفحات به طور غیر مستقیم تاثیر دارد. به دلیل اهمیت این موضوع، قرار است در ادامه با متا دیسکریپشن بیشتر آشنا شده و به نحوه نوشتن و تاثیرگذاری آن بر روی سئوی سایت پی ببریم.

متا دیسکریپشن چیست؟

در همین ابتدا بهتر است با meta description یا توضیحات متا آشنا شویم. تگ متا دیسکریپشن به طور کلی یک خلاصه کوتاه و مرتبط از موضوع صفحه‌ای خاص را به کاربران اطلاع می‌دهد. در واقع این تگ به کاربر اعلام می‌کند که این صفحه دقیقا همان چیزی است که به دنبال آن است. برای همین می‌تواند نقش مهمی در جذب کاربر داشته باشد و او را ترغیب به ورود به صفحه سایت نماید. این تگ‌ها در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) و زیر عنوان صفحه ظاهر می‌شوند.

دلیل اهمیت meta description

همانطور که اشاره کردیم، گوگل به دفعات تکرار کرده که تگ متا به عنوان یکی از فاکتورهای رتبه بندی صفحات و سئوی سایت در نظر گرفته نمی‌شود. با این حال تگ متا دیسکریپشن، به طور غیر مستقیم روی سئو تاثیر گذاشته و از این نظر دارای اهمیت می‌باشد. در توضیحات متا، اطلاعات تکمیلی در مورد جزئیات صفحه وجود دارد که کاربر با مشاهده آنها می‌تواند ترغیب به کلیک بر روی صفحه سایت شود. برای همین این تگ یک فاکتور برای افزایش رتبه سایت و نرخ کلیک در نتایج موتورهای جستجو است. به طور کلی تگ متا در زمینه نرخ تبدیل و درآمد سایت، افزایش کلیک و افزایش ترافیک سایت نقش دارد. برای همین است که متا دیسکریپشن اهمیت زیادی دارد و باید به آن توجه کافی شود.

سه ویژگی یک متا دیسکریپشن عبارت است از:

  • در این تگ میتوان از هر متنی استفاده کرد. با این حال این متن باید موضوع صفحه را به خوبی بیان کند.
  • خلاصه مطلب باید برای موتور جستجو مناسب و مفید باشد.
  • در هر صفحه از سایت تنها یک متا دیسکریپشن می‌تواند وجود داشته باشد.

طول متای توضیحات ایده آل چقدر است؟

 

طول متای توضیحات ایده آل چقدر است؟

 

بهترین طول متا دیسکریپشن بین 160 الی 165 کاراکتر عنوان شده است. دلیل آن هم این است که کوتاه بودن متا می‌تواند به بهینه سازی صفحه در نتایج موتور جستجو کمک کند. همچنین از آنجایی که متا دیسکریپشن برای درک بهتر صفحه استفاده می‌شود، بهتر است خلاصه باشد. خود موتور جستجو گوگل نیز بیشتر از یک پاراگراف را برای متای توضیحات مناسب نمی‌داند. طبق توصیه گوگل “تگ توضیحات متا، خلاصه‌ای از آن چیزی است که در صفحه وجود دارد. این تگ ممکن است یک یا دو جمله یا حتی یک پاراگراف کوتاه باشد.” سئوکاران توصیه می‌کنند که توضیحات متا را در یک محدوده تعیین شده بر اساس مقداری از توضیحات متا که گوگل می‌تواند در صفحه نتایج جستجو نشان دهد، نگه دارید.

10 نکته مهم برای نوشتن متا دیسکریپشن

حال که با تگ متا دیسکریپشن آشنا شدیم، بهتر است به نحوه نوشتن توضیحات متا بپردازیم.

  • در مورد رقبای خود تحقیق کنید

تحقیقات SERP به شما کمک می‌کند تا ببینید چه چیزی برای رقبای شما بهترین عملکرد را دارد. در واقع با بررسی توضیحات متای رقبای خود می‌توانید به این پی ببرید که کدام یک با موفقیت در نتایج جستجو نشان داده شده‌اند و کدام توسط Google بازنویسی شده‌اند. این کار به شما در درک بهتر روش صحیح نوشتن متا کمک می‌کند. برای انجام تحقیقات SERP به طور موثر، در رابطه با کلمه کلیدی هدفمند خود تحقیق کنید. همچنین می‌توانید نگاه هوشمندانه‌تری نسبت به رقبای خود داشته باشید تا متوجه شوید که دقیقا چه کاری برای برندهای خود انجام می‌دهند.

  • از سبک منحصر به فرد برند خود استفاده کنید

هر برندی باید از سبک و لحن منحصربفردی برخوردار باشد که هویت برند با آن سازگار باشد. در نوشتن توضیحات متا نیز باید از همان سبک و لحن استفاده کنید تا موجب تمایز خود با دیگران شوید.

  • از کلمات کلیدی مورد نظر در متا استفاده کنید

گوگل معتقد است که از کلمات کلیدی در توضیحات متا، برای رتبه بندی سایت‌ها استفاده نمی‌کند. اما زمانی که یک کلمه کلیدی را در موتور جستجو سرچ می‌کنید، با کلمات کلیدی در توضیحات متای SERP مواجه می‌شوید. در واقع استفاده از کلمات کلیدی در این بخش باعث می‌شود تا خواننده به مرتبط بودن متن با کلمه کلیدی جستجو شده پی ببرد.

  • توضیحات متای محتوای قدیمی را بروزرسانی کنید

به روز رسانی محتوای قدیمی در یک سایت می‌تواند برای سایت مفید باشد و راهی عالی برای جذب کاربر برای صفحات قدیمی‌تر باشد. همچنین با بروزرسانی توضیحات متا می‌توانید سبب جذب بیشتر افراد شوید. در واقع اگر به بروزرسانی متا دیسکریپشن پست‌های قدیمی بپردازید، قادر به نمایش مجدد آنها در موتورهای جستجو خواهید بود.

  • از توضیحات منحصربفرد استفاده کنید

 

از توضیحات منحصربفرد استفاده کنید

 

توضیحات هر صفحه را به شکل یونیک و یکتا در نظر بگیرید. یعنی به جای آنکه از توضیحات متای تکراری برای صفحات استفاده کنید، برای هر صفحه از یک متا دیسکریپشن مختص به خود استفاده کنید. حتی اگر قادر به این کار نیستید، بهتر است آن را خالی بگذارید. در این شرایط خود گوگل بخشی از صفحه که حاوی کلمه کلیدی مورد نظر است را انتخاب کرده و در نتایج نشان می‌دهد.

  • در صورت امکان از مشخصات استفاده کنید

اگر صفحه سایت مختص به یک محصول خاص است، می‌توانید در توضیحات متا از مشخصاتی چون قیمت، سازنده، گارانتی و موارد این چنینی استفاده کنید.

  • به طول توضیحات متا توجه کنید

همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم، طول توضیحات متا نباید زیاد باشد. در واقع استاندارد خاصی برای تعداد کاراکترهای این بخش وجود ندارد. اما بهترین حالت این است که از تعداد کاراکترهای بین 155 الی 170 استفاده شود.

  • از علامت نقل قول استفاده نکنید

در نوشتن متا دیسکریپشن تنها باید از حروف الفبا و اعداد استفاده کنید. بر این اساس نباید از علامت نقل قول استفاده کنید. چرا که موتور جستجو آن توضیح را به طور کامل نمایش نمی‌دهد. با این حال اگر وجود علامت نقل قول در توضیحات متا برایتان اهمیت دارد، باید از موجودیت زبان‌های HTML Entity برای نگارش آن استفاده کنید.

  • از ارائه راهکار در متای توضیحات بهره ببرید

برای چالشی که خواننده به دنبال آن است، یک راه حل و راهکار مفید در متا ارائه دهید. برای مثال اگر در حال نوشتن مطلبی در رابطه با نرم افزار CRM هستید، می‌توانید از توضیحات این چنینی برای متا دیسکریپشن استفاده کنید: ” با 15 مورد از بهترین نرم افزارهای CRM برای کسب و کارهای کوچک آشنا شوید.” در واقع برای نوشتن متا به گونه‌ای عمل کنید که مشتری و خواننده ترغیب به کلیک بر روی صفحه سایت شود.

  • از کال تو اکشن در توضیحات متا بهره ببرید

در صورتی که قصد دارید خواننده را متقاعد به انجام کاری کنید، در انتهای توضیحات خود یک فراخوان برای عمل خاص یا همان کال تو اکشن در نظر بگیرید. این بستگی به محتوای صفحه شما و اهداف شما از نگارش مطلب دارد.

متا دیسکریپشن چگونه روی سئوی سایت تاثیر دارد؟

 

 

متا دیسکریپشن چگونه روی سئوی سایت تاثیر دارد؟

 

در گذشته، توضیحات متا اغلب برای اشاره به کلمات کلیدی استفاده می‌شده است. برای همین گوگل در الگوریتم‌های خود تغییراتی را ایجاد کرد. از آن زمان، توضیحات متا دیگر روی رتبه بندی صفحات سایت تأثیری ندارند و تنها می‌توانند روی نرخ کلیک و ترافیک یک وب سایت اثر داشته باشند. زیرا متن کوتاه به عنوان نشانه‌ای برای کاربران سایت عمل می‌کند و اگر محتوای مورد علاقه آنها به نظر برسد، روی URL کلیک می‌کنند. برای همین است که سئوکاران توصیه می‌کنند توضیحات متا را برای بهینه سازی صفحه در نظر داشته باشید. هنگام نوشتن توضیحات متا، مهم است که اطمینان حاصل شود که آنها محتوا را به درستی توصیف می‌کنند. جدا از عنوان صفحه، که در واقع بر رتبه بندی تأثیر می‌گذارد، توضیحات متا اولین عنصر یک وب سایت هستند که کاربر هنگام استفاده از موتور جستجو آن را می‌بیند. بنابراین یک توضیحات متای خوب فرصتی برای ایجاد یک برداشت اولیه خوب قبل از بازدید از وب سایت شما است.

جمع بندی

متا دیسکریپشن یکی از تگ‌های با اهمیت است که از آن می‌توانید برای افزایش نرخ کلیک و ترافیک سایت استفاده نمایید. در واقع در این تگ می‌توانید توضیحاتی مختصر راجع به صفحه سایت داشته باشید تا کاربر با مشاهده آن، به مرتبط بودن موضوع با کلمه کلیدی هدف پی ببرد و ترغیب به کلیک بر روی لینک سایت شود. برای نوشتن توضیحات متا باید به موارد زیادی توجه داشته باشید که در متن به آنها اشاره کردیم. مهمترین موارد در درج متا دیسکریپشن، توجه به طول آن (155 الی 170 کاراکتر)، استفاده از کلمات کلیدی، نوشتن توضیحات منحصربفرد و غیر تکراری و استفاده از کال تو اکشن است. با توجه به این موارد و همچنین سایر فاکتورهای اشاره شده در متن، می‌توانید یک متا دیسکریپشن موثر داشته باشید و سبب جذب یوزر و تاثیر مثبت بر روی سئوی سایت خود شوید.

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x