اسپم اسکور چیست و چگونه آن را کاهش دهیم؟

اسپم اسکور چیست و چگونه آن را کاهش دهیم؟

وب سایت moz.com یکی از سایت‌هایی است که میتوان از طریق آن وضعیت سایت را ارزیابی کرد. در این سایت بر اساس محتوا، بک لینک‌سازی و … میتوان از وضعیت سئوی سایت اطلاع پیدا کرده و در مسیر بهبود آن عملیاتی انجام داد. یکی از شاخصه‌هایی که باید هنگام آنالیز سئوی سایت به آن توجه کرد، اسپم اسکور است. طبق گفته MOZ، اسپم اسکور معیاری است که فاکتورهای پنالتی شدن سایت را اندازه‌گیری کرده و درصد اسپم بودن سایت را مشخص می‌کند. برای همین افراد باید همواره نسبت به کاهش اسپم اسکور گام‌هایی بردارند. در این مطلب به بررسی چند راهکار برای کاهش اسپم اسکور می‌پردازیم و با این شاخصه بیشتر آشنا می‌شویم.

اسپم اسکور چیست؟

اسپم اسکور یکی از معیارهای بررسی وضعیت و کیفیت سایت است که توسط MOZ تعیین می‌شود. زمانی که آدرس سایت را در ماز وارد کنید، سایت از لحاظ مختلفی چون اعتبار دامنه، اعتبار صفحه و نرخ اسپم اسکور بررسی می‌شود. اعتبار دامنه و صفحه بستگی به قدرت سایت، محتوا و لینک‌های خارجی دارد. اما نرخ اسپم اسکور بر اساس رفتارهای خطرناک سایت بررسی می‌گردد. در واقع هر چقدر سایت از نرخ اسپم اسکور بیشتری برخوردار باشد، یعنی شما رفتارهای خطرناک‌تر و غیر اصولی‌تری برای سایت خود انجام داده‌اید. برای مثال اگر در سایتتان از بک‌لینک‌های بی‌کیفیت زیادی استفاده کرده باشید، نرخ اسپم اسکور سایت شما افزایش پیدا می‌کند.

امتیاز Spam Score به صورت درصدی محاسبه و نمایش داده می‌شود. هر چقدر عدد نمایش داده شده کمتر باشد، یعنی سایت در وضعیت بهتری قرار دارد. این عدد طبق مقایسه سایت با سایر سایت‌ها به دست می‌آید. سایت MOZ، 27 خصوصیت مشترک بین سایت‌های پنالتی شده را بررسی کرده و از این طریق یک امتیاز به سایت شما می‌دهد. اگر این امتیاز و عدد بالاتر بوده و درصد اسپم اسکور زیاد باشد، یعنی سایت باید از نظر محتوایی مورد بررسی قرار بگیرد و صاحب سایت اقداماتی در جهت کاهش ریسک جریمه شدن سایت خود انجام دهد.

نحوه مشاهده درصد Spam Score

 

نحوه مشاهده درصد Spam Score

برای مشاهده امتیاز و درصد اسپم اسکور سایت خود، دو راه پیش رو دارید؛ راه اول این است که از Exstension ماز استفاده کرده و آن را روی مرورگر خود نصب کنید. راه دیگر این است که از طریق خود سایت ماز وارد عمل شوید. به این صورت که وارد سایت MOZ شده و به قسمت Link Explorer بروید. سپس از بخش Link Research بر روی گزینه اسپم اسکور کلیک کنید. در سمت چپ صفحه باز شده، با مقادیر متفاوتی از اسپم اسکور مواجه خواهید شد. این مقادیر نشان دهنده درصد اسپم اسکور هستند.

  • 1 – 30 درصد (Low)
  • 31 – 60 درصد (Medium)
  • 61 – 100 درصد (High)

توجه داشته باشید امتیازی که در این بخش مشاهده می‌کنید، به اسپم بودن قطعی سایت اشاره ندارد. برای مثال اگر درصد اسپم اسکور سایتتان بین 31 تا 60 درصد باشد، به این معنا نیست که باید فاکتورهای سایت را تغییر دهید. به طور کلی باید گفت که اگر تا به حال سایتتان پنالتی نشده و جریمه‌ای برای آن لحاظ نشده است، نباید نگرانی از بابت اسپم اسکور تا امتیاز 60 درصد باشید.

اهمیت اسپم اسکور و تاثیر آن بر سئو سایت

اسپم اسکور یکی از معیارهایی است که بر روی سئوی سایت نقش دارد. نقش اسپم اسکور بر روی سئو سایت را میتوان از دو جنبه بررسی کرد. زمانی که دامنه سایت مشکلی داشته و یا لینک‌های خارجی سایت اسپم یا مخرب باشند، امتیاز اسپم اسکور افزایش پیدا می‌کند. در این شرایط لینک گرفتن از آن ارزش زیادی ندارد. البته برخی از سایت‌های برتر جهان با وجود اسپم اسکور بالا، رتبه‌های برتری در صفحه نتایج جستجو گوگل دارند. از طرف دیگر توجه داشته باشید که هر چقدر میزان بک لینک‌های اسپم سایت بیشتر باشد، احتمال اینکه گوگل سایت را جریمه یا پنالتی کند بیشتر خواهد بود. از این رو بهتر است با استفاده از ابزار MOZ وضعیت اسپم اسکور سایت را بررسی کرده و به یک گزارش جامع راجع به آن برسید. در صورتی که سایت از لینک‌های بی‌ارزش و اسپم اسکور پایینی داشته باشد، بر روی سئوی آن تاثیر منفی گذاشته می‌شود.

بیشترین کاربردهای اسپم اسکور از نظر MOZ

 

بیشترین کاربردهای اسپم اسکور از نظر MOZ

اسپم اسکور کاربردهای زیادی دارد. اما از نظر ابزار MOZ، کاربردهایی که در ادامه اشاره می‌شوند جزو بیشترین کاربرد اسپم اسکور به حساب می‌آیند.

  • ارزیابی لینک‌های مهم: از طریق ابزار ماز، میتوان به لینک‌های بالقوه سایت پی برد. زمانی که به بررسی لیست لینک‌ها بپردازید، می‌توانید به این موضوع پی ببرید که آیا لینک‌ها اسپم فلگ زیادی دارند یا خیر. در صورتی که هشداری برای سایت نداشته باشند، مشکلی از بابت وجود آنها نخواهد بود.
  • بررسی لینک‌های اسپم سایت: هر سایتی از یک یا چند بد لینک برخوردار است که احتمالا از طریق سایت‌های رقیب یا مخرب‌ها به آن داده شده است. بر این اساس میتوان از طریق اسپم اسکور آنالیز سریعی روی لینک‌های سایت انجام داده تا بتوان به این موضوع پی برد. در صورتی که بد لینک‌ها مشکلی برای سایتتان ایجاد نکنند، جای نگرانی از بابت آن نخواهد بود.
  • پاکسازی لینک‌ها: از طریق اسپم اسکور میتوان به راحتی لینک‌های بد را پاکسازی کرد؛ چرا که این شاخصه تمام لینک‌ها را مرتب کرده و باعث می‌شود تا کارها خیلی سریع‌تر پیش بروند. بر اساس اسپم اسکور میتوان لینک‌ها را فیلتر کرده و پاکسازی آنها را به شکل ساده‌تری انجام داد.

چند راهکار موثر در جهت کاهش Spam Score سایت

 

چند راهکار موثر در جهت کاهش Spam Score سایت

برای کاهش اسپم اسکور سایت می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید تا امتیاز و نرخ آنها کاهش پیدا کند:

  • از دامنه‌ با پسوند معتبر استفاده کنید

در کنار نامی که برای دامنه سایت خود در نظر می‌گیرید، باید یک پسوند نیز برای آن انتخاب کنید. از میان پسوندهای دامنه، پسوندهایی چون .com، .ir و  .org جزو معتبرترین پسوندها هستند و خیلی کم پیش می‌آید که از فعالیت اسپمی برخوردار باشند. طبق نظر ماز دامنه‌هایی که شانس افزایش اسپم اسکور را دارند، شامل مواردی چون .buzz، .tk، .top، .ml، .fit و غیره می‌شوند.

  • صفحات سایت را به مرور اضافه کنید

سایت‌هایی که از فعالیت اسپمی برخوردار هستند، تعداد صفحات محدود و کمی دارند. از میان صفحات موجود سایت، صفحه تماس با ما جزو صفحاتی است که باید در سایت‌هایی با فعالیت قانونی وجود داشته باشد. سایت‌هایی که اسپم هستند و فعالیت قانونی ندارند، معمولا دارای صفحه تماس با ما و درباره ما نمی‌باشند. برای همین موتورهای جستجو و مخاطبین از این موضوع نگران شده و آن را یک سایت اسپم تلقی می‌کنند.

  • نام دامنه را به درستی انتخاب کنید

یکی از سیگنال‌هایی که ماز برای تعیین اسپم اسکور به آن توجه می‌کند، نام دامنه است. برای همین جهت کاهش اسپم اسکور سایت، بهتر است از یک آدرس بهینه و نام مناسب برای دامنه خود استفاده کنید. بر این اساس باید به طول و مفهوم نام دامنه توجه داشته باشید و از عبارات طولانی برای آن استفاده ننمایید. طبق اطلاعات منتشر شده، حداکثر تعداد کاراکترهای نام دامنه 253 کاراکتر است. اما بهتر است نام دامنه را کوتاهتر و مفهومی‌تر انتخاب کنید تا میزان خطا حین تایپ نام دامنه از بین برود.

  • گواهینامه SSL سایت را دریافت کنید

سایت‌های http بهتر است گواهینامه SSL را دریافت کرده و دامنه خود را از http به https تغییر دهند. زمانی که از این گواهینامه برخوردار باشید، تمام اطلاعات تبادل شده بین کاربر و سرور رمزگذاری شده و امنیت بالایی پیدا می‌کنند. زمانی که سایت از گواهینامه SSL برخوردار نباشد، کاربر با اخطاری مواجه می‌شود که به معنای ناامن بودن سایت است. با وجود گواهینامه SSL، به بهبود سئوی سایت کمک شده و مانع از افزایش امتیاز اسپم اسکور آن می‌شود.

  • از ابزار گوگل تگ منیجر استفاده کنید

سایت‌هایی که اسپم هستند، از گوگل تگ منیجر استفاده نمی‌کنند. برای همین بهتر است جهت افزایش اعتبار خود نزد گوگل، از ابزار رایگان گوگل تگ منیجر استفاده نمایید.

  • لینک‌سازی را طبیعی و اصولی انجام دهید

بسیاری از افراد برای لینک‌سازی، به سراغ خرید بک لینک و رپورتاژ آگهی می‌روند. گوگل برای سایت‌هایی که لینک خریداری کرده و به قولی مزرعه لینک دارند، جریمه سنگینی در نظر می‌گیرد. برای همین اگر شما هم از لینک‌سازی غیر طبیعی استفاده کنید، احتمالا با اسپم سایت خود مواجه می‌شوید. بنابراین به تعداد لینک‌های خارجی سایت توجه داشته باشید و کیفیت لینک‌های خارجی را مورد بررسی قرار دهید.

  • حساب کاربری لینکدین را به سایت خود لینک دهید

علاوه بر صفحه تماس سایت، بهتر است آدرس حساب کاربری شبکه لینکدین را به سایت خود لینک کنید. لینکدین جزو شبکه‌های اجتماعی بسیار معتبری بوده که لینک شدن آن به سایت، سبب افزایش اعتبار سایت می‌شود.

جمع بندی

اسپم اسکور یکی از معیارهایی است که توسط MOZ ارائه شده است. بر اساس این معیار، میتوان به درصد اسپمی بودن سایت پی برده و از فاکتورهایی که باعث پنالتی شدن سایت می‌شوند، مطلع شد. با بررسی فاکتورها و رفع مشکلات آنها، میتوان باعث کاهش امتیاز اسپم اسکور شده و به بهبود سئوی سایت کمک زیادی کرد. برای کاهش امتیاز اسپم اسکور به مواردی چون پسوند دامنه، طول دامنه، نوع فونت، تبلیغات دو کلیکی، صفحه تماس با ما، لینک به صفحه لینکدین و گواهینامه SSL توجه داشته و در صورت نیاز آنها را اصلاح و ویرایش نمایید.

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x