امروزه سیستمهای مدیریت محتوای زیادی برای طراحی سایت وجود دارد. از میان این سیستمها، سیستم مدیریت محتوای وردپرس از محبوبیت زیادی برخوردار است؛ دلیل آن هم به خاطر رایگان بودن و آسان بودن سیستم مدیریتی وردپرس است. سایتهای وردپرسی همچون سایتهای دیگر، نیاز به پشتیبان دارند تا سایت همچون روز اول کاربردی و سازنده باقی بماند. در این مطلب به وظایف پشتیبان سایت وردپرسی اشاره داشته و دلایل نیاز به پشتیبان برای سایت wordpress را شرح خواهیم داد.
پشتیبان وردپرس کیست؟
پشتیبان سایت ورپردس به شخصی گفته میشود که وظیفه مدیریت و پشتیبانی از سایت wordpress را برعهده دارد. این شخص کلیه اموری که مرتبط به عیبیابی و رفع مشکلات، ارتقا دادن سایت، بروزرسانیهای مداوم و … هستند را انجام میدهد. در حقیقت شخصی که به عنوان پشتیبان سایت مشخص میشود، باید همچون یک نگهبان مراقب سایت باشد و کلیه مشکلات و خطاها را ظرف مدت کوتاهی برطرف کند. پشتیبان سایت باعث حفظ و بقای سایت خواهد شد. شخص پشتیبان وظایفی دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم داشت.
آشنایی با وظایف پشتیبان وردپرس
- افزایش سرعت سایت وردپرسی
- افزایش امنیت وردپرس با ابزارهای موجود
- استفاده از بهترین و کارآمدترین افزونهها برای سایت
- بروزرسانیهای مداوم سایت و افزونهها
- شناسایی و برطرف کردن خطاهای سایت
- اضافه کردن امکانات جدید به سایت بر اساس دانش برنامهنویسی
- و ….
خصوصیات مهم پشتیبان وردپرس متخصص و حرفهای
تجربه کافی در زمینه پشتیبانی از سایت وردپرسی را داشته باشد: شخصی که تجربه پشتیبانی از سایتهای زیادی را داشته باشد، میتواند خیلی راحت از پس مشکلات سایت وردپرسی برآید. این افراد قادرند در مدت زمان کوتاهی و با ضریب اشتباهی کمتر، سایت را ارتقا داده و ایرادات آن را برطرف نمایند.
کاربلد باشد: منظور از کاربلد بودن این است که شخص پشتیبان قادر به استفاده از راهکارهای مناسب برای حل مشکلات باشد. هر فرد پشتیبانی باید بتواند از روشهای اصولی و استاندارد، مشکلات و خطاهای سایت وردپرسی را ظرف مدت کوتاهی برطرف کند.
صبر و حوصله زیادی داشته باشد: افرادی که در زمینه سایت و پشتیبانی فعالیت دارند، باید صبر و حوصله زیادی داشته باشند. ممکن است گاهی برای حل یک مشکل نیاز به صرف ساعتها وقت باشد. بنابراین اگر شخص پشتیبان حوصله زیادی به خرج ندهد، نتیجه خوبی حاصل نخواهد شد.
دستمزد مناسب و معقولی داشته باشد: افرادی که کار پشتیبانی از سایت را برونسپاری میکنند، معمولا به دنبال افرادی هستند که دستمزد معقول و مناسبی را دریافت مینمایند. البته در این میان افرادی که از تجربه و دانش بیشتری برخوردار هستند، دستمزدهای بیشتری میگیرند که این امر کاملا طبیعی است.
7 دلیل نیاز به پشتیبانی سایت وردپرسی
پشتیبانی از سایت وردپرسی به دلایل مهمی انجام میشود که مهمترین آنها عبارتند از:
1- رفع خطاها و مشکلات رایج وردپرس
یکی از مسائلی که اغلب کاربران وردپرس با آن روبرو میشوند، بروز خطاها و مشکلات در سایت هنگام اعمال تغییرات است. گاهی اوقات پس از آنکه وردپرس را بروزرسانی کرده و درون آن تغییراتی ایجاد میکنید، مشکلات و خطاهایی برایتان نمایان میشود. رفع این مشکلات برای افرادی که هیچ تخصصی در محیط وب و برنامهنویسی ندارند، سخت و عملا غیر ممکن است. برای همین نیاز است تا شخصی به عنوان پشتیبان وردپرس، این مشکلات را برطرف نماید.
2- بکاپگیری از دادهها به طور مستمر
دادهها و اطلاعات سایت بسیار مهم هستند و باید به خوبی محافظت شوند. راه نگهداری از دادههای سایت، گرفتن بکاپ در بازههای زمانی مشخص است. در صورتی که اقدام به بکاپگیری از سایت نکنید ممکن است بنا به مشکلاتی، اطلاعات سایت به طور ناگهانی حذف شوند. از آنجایی که امکان مختل شدن سایتهای وردپرسی بیشتر از سایتهای اختصاصی است، ضرورت بکاپ گرفتن در اینجا مشخص میشود. گاهی اوقات به دلیل بروزرسانیهای ناموفق، حمله هکرها، نصب بدافزارها و … مشکلاتی همچون حذف دادههای سایت وردپرسی اتفاق میافتد. از این رو نیاز است تا شخص پشتیبان سایت وردپرسی، همواره از دادهها و اطلاعات سایت پشتیبانگیری نماید.
3- افزایش امنیت سایت وردپرسی با پشتیبانی
همانطور که گفتیم شخص پشتیبان وردپرس وظیفه دارد تا امنیت سایت را افزایش دهد. منظور از افزایش امنیت این است که اموری در جهت افزایش ضریب امنیتی سایت صورت گیرد تا سایت دچار حمله هکرها و … قرار نگیرد. با افزایش امنیت سایت وردپرسی، سایت از حمله هکرها و تاثیرات مخرب بدافزارها دور خواهد ماند. همانطور که میدانید اگر سایت دچار مشکلاتی از این دست شود، نه تنها رتبه سایت کاهش پیدا میکند، بلکه بسیاری از مشتریان خود را از دست داده و کسب و کارتان با مشکلات زیادی روبرو خواهد شد. از این رو اگر از سایت وردپرسی برای بیزینس خود استفاده میکنید، حتما به پشتیبانی از آن توجه زیادی داشته باشید.
4- نیاز به بروزرسانیهای افزونهها و قالب وردپرس
شاید بروزرسانی و آپدیت افزونهها کار آسانی به نظر برسد؛ اما گاهی اوقات در حین بروزرسانی، خطاها و مشکلاتی به وجود میآید که تنها شخص پشتیبان وردپرس مهارت برطرف کردن آنها را دارد. برای همین نیاز است تا سایت وردپرس یک پشتیبان حرفهای داشته باشد. بیشتر افزونهها و قالبهای وردپرس همواره در حال توسعه و بروزرسانی هستند و برنامهنویسان آنها، کدها را بهینهتر از پیش میکنند. از این رو اگر این افزونهها یا قالبها بروزرسانی نشوند، مشکلاتی چون کندی سایت، کاهش امنیت سایت، محروم شدن از امکانات جدید و … به وجود میآید. بنابراین کار بروزرسانی افزونهها و قالبها را به شخص پشتیبان سایت وردپرس بسپارید تا دچار مشکلاتی در این زمینه نشوید.
5- افزایش سرعت سایت با روشهای پشتیبان سایت وردپرسی
یکی از مسائلی که در رتبه و جایگاه سایتها تاثیرگذار است، سرعت سایت است. در صورتی که سایت از سرعت پایینی برخوردار باشد، بسیاری از کاربران سایت را ناراضی ترک خواهند کرد. همین امر سبب تاثیر منفی جایگاه سایت در موتورهای جستجو میشود. برای همین نیاز است تا شخص پشتیبان برای افزایش سرعت سایت، اقداماتی را انجام دهد. با انجام این اقدامات، سرعت لود و بارگذاری سایت افزایش پیدا خواهد کرد. اموری چون انتخاب هاست و دامنه مناسب، حذف افزونههای غیر ضروری، فشردهسازی فایل های JavaScript و CSS، بهینهسازی تصاویر سایت، بهینهسازی یا تعویض قالب سایت، حذف بخشهای اضافی سایت، بهینهسازی دیتابیس سایت و …. از جمله اقداماتی هستند که در راستای افزایش سرعت سایت وردپرسی انجام میشوند.
6- ارتقای سئو و جایگاه سایت وردپرسی با پشتیبانی
بیشتر مواردی که اشاره شد، در سئو و بهینهسازی سایت وردپرسی نقش زیادی دارند. اموری که در داخل سایت و برای بهینهسازی سایت انجام میشود، سئوی داخلی نام دارد. در سئوی داخلی یا on-page، باید به فاکتورهایی توجه کرد که سبب افزایش سرعت سایت، امنیت سایت و موارد دیگر شوند. این امور از جمله وظایف شخص پشتیبان سایت به شمار میرود.
7- تجزیه و تحلیل سایت وردپرسی
اگر دوست دارید سایت وردپرسیتان پیشرفت زیادی داشته باشد، باید توسط یک شخص با تجربه و متخصص مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرد. از آنجایی که افراد پشتیبان سایت وردپرسی از مهارت کافی در این زمینه برخوردارند، میتوانند به راحتی سایت را تجزیه و تحلیل کرده و کمک بزرگی به صاحبان کسب و کارهای آنلاین نمایند. از جمله کارهایی که در این زمینه انجام میشود میتوان به بررسی خطاها در سایت مپ، بررسی ورودیهای سایت، ثبت یا عدم ثبت شدن لینکها در مرورگر گوگل و … اشاره کرد.
عواقب نداشتن پشتیبان سایت
اگر سایت وردپرسی پشتیبان خوبی نداشته باشد، سایت دچار مشکلاتی خواهد شد. افرادی که از سایت وردپرسی برخوردارند، باید خودشان یا شخص دیگری پشتیبانی از سایت را برعهده بگیرد. این افراد باید وقت کافی جهت رفع مشکلات و خطاهای سایت را داشته باشند و اموری جهت ارتقای سایت انجام دهند. در غیر این صورت، سایت در آینده خیلی نزدیک با شکست بزرگی مواجه خواهد شد. بنابراین اگر سایت شخصی، فروشگاهی، شرکتی و خبری با سیستم مدیریت محتوای وردپرس دارید، از داشتن پشتیبان برای آن غافل نشوید.
پشتیبانی سایت وردپرس را به چه کسی بسپاریم؟
برای این کار دو راه پیش رو دارید؛ در صورتی که خودتان هیچ دانش و اطلاعاتی راجع به سایتهای وردپرسی و قابلیتهای آن ندارید، بهتر است سایت را برون سپاری کنید. برای این کار میتوانید به دنبال اشخاص یا تیمهای حرفهای باشید که وظیفه پشتیبانی از سایت شما را بر عهده میگیرند. شرکت نیکراد وب در کنار طراحی سایتهای اختصاصی و وردپرسی، پشتیبانی از سایتهای وردپرسی را نیز انجام میدهد. راه دوم هم این است که خودتان به کسب دانش در رابطه با پشتیبانی از سایت وردپرسی بپردازید و با اصول این کار آشنا شوید.
جمع بندی
در این مطلب به طور کامل به بررسی اهمیت پشتیبان برای سایت وردپرسی پرداختیم. تمام سایتها اعم از سایتهای اختصاصی و وردپرسی، نیاز به پشتیبان سایت دارند. دلیل این اهمیت این امر این است که بدون پشتیبان، سایت نمیتواند رشد زیادی داشته باشد و خیلی زود حیات و بقای آن به پایان میرسد. شخص پشتیبان سایت وردپرسی باعث افزایش امنیت و سرعت سایت شده و تمام مشکلات و خطاهای سایت را ظرف مدت کوتاهی برطرف خواهد کرد.